Råd / Släkten, arter och hybrider / Cattleya /

Skriv början av artikeln om Cattleya venosa loddigesii forbesii

Nyckelord: Cattleya venosa loddigesii forbesii

Inlägg med Cattleya venosa loddigesii forbesii som nyckelord.

Cattleya venosa = loddigesii x forbesii. Från Xara. Fri bild.

Hemma efter två veckor i Orlando, med mer berg-och-dalbanor och vattenrutschkanor än orkidéer. Men klimatet var bra: vårt hotellrum hade en stor perfekt altan som jag lät min hemmasamling befolka (beplanta?) i fantasin...

Var nervös när jag kom hem: förra året hade ju ullöss invaderat ett fönster under min frånvaro. Men nu har jag gjort stora bevattningsrundan och kan inte hitta några angrepp av någonting. Kanske Fruktträd Effekt- kuren jag utsatte hela samlingen för i förebyggande syfte gav effekt.

På den tråkigare sidan var att ett antal skåpplantor gått torkningsdöden till mötes: har inte haft någon orkidéskötare här i år. Övriga småplantor som jag oroat mig för, klarade sig bättre. Jag hade arrangerat diverse fukt- och vatten-fix för dem och det verkar ha fungerat (fast alla ugnsformar gick åt, vilket maken hade synpunkter på). En hink full med lecakulor och vatten där jag tryckt ner massor med småkrukor var super: alla de plantorna var kanonfina.

Och så hade min Cattleya venosa = lodigesii x forbesii passat på att slå ut som välkommen hem- present! Andra blomningen i år.

Nyckelord: Cattleya venosa loddigesii forbesii

Härligt med en sån fin "välkommenhem - blomma" och skönt att inga odjur hade invaderat plantorna! Jag kommer ihåg förra årets "krig"!!

3/8 -14

Vacker Cattleya

3/8 -14

Jättefin, man ser verkligen forbesiin i den

3/8 -14

Grattis och välkommen hem. Faktum är att mina i skåpet växer bättre när jag är på resande fot och regnsystemet sköter vattningen

4/8 -14

Har för liten vattentank för att jag ska våga lämna bevattningssystemet på i två veckor, har inte det så väl inkört... Än så länge har jag det egentligen bara för att få upp luftfuktigheten snarare än bevattning. Men det är ett litet projekt att dona med nu till hösten! Skåpet firar förresten ett år nu i augusti, en rolig resa !

4/8 -14

Läcker!
Mvh
Mikael

6/8 -14

Ja, sommar sol och semester har också sina problem. Din Cattleya är superfin och har en härlig färg.

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.