Råd / Släkten, arter och hybrider / Cattleya /

Skriv början av artikeln om Cattleya omplantering

Nyckelord: Cattleya omplantering

Inlägg med Cattleya omplantering som nyckelord.

Från Spindeln.

Ja då har det börjat bli ljusare, trots det har har jag köpt nya lampor från Wexthuset, några av mina äldre lampor håller på att paja. Sedan är det daxs för omplantering av mina Cattleyor. Cattleya lobata som står i lerkruka blir svår, rötterna går ut och in i krukans hål. Ja det blir slutet på den krukan för jag tänker slå sönder den. Den stora C. Portia har får jag lov att dela på igen, den växer som ogräs C. perciviliana och Blc Greenwich ska få nytt växtsubstrat. C.mossiae omplanterade och delade jag på i höstas, så jag har nu två, en kommer jag att sälja. Jag har flera C. intermedia orlata, den älsta med blomknopp och de planterade jag också om i höstar och samma sak med C forbesii och Sophrocattleya Tropical Pointer. På bilden Den. anosmum som jag köpte från Orchidehuset för flera år sedan, den är helt otrolig, jag har aldrig omplanterat den men däremot tagot bort och bytt mossa varje år. Jag har delat ut flera keikis under årens lopp.

Nyckelord: Cattleya omplantering

22/1 -14

Ljuvliga färger och många blommor, lyllos!

22/1 -14

den enda nackdelen med Den anosmum är att den tappar sina blad så de långa smala hängade bulberna är helt kala, så det gäller att ha flera i samma kruka, jag har tre plantor i en hängande korg. På senvintern får den vara helt torr i ca en månad då blommorna utvecklas. På bilden är första blomningen, nu har jag tre bulber och peppar peppar så ska de blomma samtidigt.

22/1 -14

Grandios, verkligen fin

22/1 -14

Himla spännande blomma! Jag tyckte att det var mäktigt med dessa blommor, men om det någon gång blir blommor på tre bulber samtidigt måste du visa bild!

22/1 -14

Jättesnygg dendrobium!

23/1 -14

Supersnygg anosmum! Trots att jag gillar Dendrobium har jag aldrig odlat denna art - närmast är D. parishii som är ganska lik men betydligt mindre i växten.

23/1 -14

Ja blommorna blir inte pyttesmå heller, och ja det är en ganska stor växt med långa bulber, den här bulben på bilden blev ca 70 cm lång, och det är ju också något att eftersträva. Jag minskar nu vattningen till 1 gång i veckan och sedan varannan vecka 1 gång och sedan inget allt.....få se hur länge jag orkar stå ut med att inte vattna.

23/1 -14

Underbar! Jag har nyligen köpt en liten planta och hoppas att jag kan få den i blom lika bra som du.

23/1 -14

Mycket söt dendrobium.

24/1 -14

Helt nydelig:-)

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.