Råd / Släkten, arter och hybrider / Cattleya /

Skriv början av artikeln om Cattleya intermedia hybrid

Nyckelord: Cattleya intermedia hybrid

Inlägg med Cattleya intermedia hybrid som nyckelord.

29/11 -16

Adventsfröjd

Från Spjuttan.

Blommar mycket nu. Den gula Cattleyan blommar som en galning sedan flera månader fastän den stått länge i österfönster i höstmörkret utan extrabelysning. Lampan hängde jag upp först i förrgår när jag insåg att den fortsätter att blomma. Blommorna blir bara lite mindre och färre med dåligt ljus.

Nyckelord: Cattleya intermedia hybrid

29/11 -16

Galet snyggt,
Jag kan förstå att vi utlänning har svårt med svenskan. Upp Vilket vacker fönster du har, jaha ... är det nyputsat eller vad menas

29/11 -16

Metaforen är en av retorikens fyra huvudtroper och kan bestå av ett eller flera ord.
En av metaforens viktigaste funktioner är att den främjar språkets nyskapande och spelar en roll för tänkande och begreppsbildning. Metaforer vidgar språkets uttryckssregister.

29/11 -16

Med det inlägget fick utlänningen åter problem skall det inte stå begreppsförvirring?

29/11 -16

Nope ingen begreppsförvirring råder i Detta fall. Begreppsförvirring beror dels på oklara definitioner av begreppet i fråga och på språkförbistring. Här är det solklart vad som avses, ett blomstrande fönster i österläge. För övrigt är Cattleyan förtjusande

Ge ditt svar

Min gula Cattleya intermediahybrid som blommade för fullt i januari har nu tre knoppskidor och den första börjar nu slå ut i blom.
Är det vanligt med så tät blomning?

Nyckelord: Cattleya intermedia hybrid

5/6 -16

Tror allt är möjligt med hybrider. Min rena intermedia blommar bara en gång per år

5/6 -16

Välskötta cattleya-hybrider kan blomma flera gånger per år och saknar ofta utpräglad viloperiod. Det brukar t o m hävdas att hybrider har särskild växtkraft (hybrid vigour) i jämförelse med sina föräldrar. Fenomenet kallas heterosis och kan observeras hos såväl växter som djur (t ex verkar blandrashundar generellt leva längre än renrasiga hundar).
Grattis till en fin planta och imponerande blomning!

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.