Råd / Släkten, arter och hybrider / Cattleya /

Skriv början av artikeln om Cattleya forbesii x harrisoniae

Nyckelord: Cattleya forbesii x harrisoniae

Inlägg med Cattleya forbesii x harrisoniae som nyckelord.

17/6 -07

Glada Nyheter

Floralia kommer till sommarträffen. Jag har varit och tittat på deras hemsida och de har alla tänkbara Cattleyor och Laelior, eller vad tycker du Magnus?

Nyckelord: Cattleya forbesii x harrisoniae, Floralia

Hej Hopp
Vilken sommarträff då? Jag har inte hört av Sandra (Ägare på Floralia) att de ska till Sverige alls i sommar. Vad jag vet så kunde man beställa via Herman Ter Borch som kunde ta med till Sthlm, men det var nog innan den 1/6. (Osäker på datum)

Linda

17/6 -07

Sommarträffen 28 juli. I annonsen i senaste nummret av Orkidéer står det att Herman ter Borch kommer med försäljning av plantor och att det går att förbeställa och att det även går att beställa av den Brasilianske odlaren Floralia, de ska ju till Belgium i början andra veckan av juli. Jag vet inte om jag ska beställa genom Herman eller direkt från Floralia efter jag fick ditt svar. Herman, är det inte han från Botanische? Jag har i allafall ett par på min önskelista.

17/6 -07

Har man sagt A så får man säga B, eller det är underförstått att alla ska veta var sommarträffen går av stapeln?

Jo Tiger s Det stod i senaste numret av Orkidéer. Har du inte läst tidningen hytter lite med fingret

Spindeln: Jag vet inte heller faktiskt. Kolla med Herman (www.botorch.com) först, där får du ett snabbare svar tror jag. Han kan i varje fall säga direkt om det är för sent eller inte.

17/6 -07

Så vilka odlare kommer på sommarträffen?

Kan man fortfarande förbeställa? Från Vilka och vad har de för IT-adess?

Jaha står det i tidningen ...
Betalade in medlemsavgiften till ÖSOS den 13/5 och har fortfarande inte fått tidningen.
På hemsidan står det inte heller så mycket om träffen.

? Jonnie

17/6 -07

+ 18/6 -07

Jag kan hålla med dig Eje, inte är det mycket information man får. För att beställa från Floralia skulle man ha beställt för 30/5.

Kul, då spelar det ju inte så stor roll när jag får tidningen/tidningarna.
Hoppas att de tar med sig rejält med plantor, så hittar man kanske nån favorit i alla fall?

?

18/6 -07

Och det skulle finnas en lista som man skulle kunna beställa från, tydligen får bara vissa den här listan.

18/6 -07

Måste säga att det här är katastrofalt skött av Östsvenska!Jag har mejlat med flera i styrelsen och jag som själv är medlem har inte fått reda på nånting.Inte ens ordföranden visste vilka som skulle komma. Jag undrar när,om nånsin vi får veta vilka som kommer?Man tycker att i alla fall Östsvenskas medlemmar borde få info. SKÄRPNING!!!!!!!!!!

Kan bara hålla med Lycaste.
Dessutom när revisorerna specifikt påpekade Östsvenska´s medverkan i träffen på Lennartsnäs på årsmötet och krävde att det måste skötas på ett snyggare sätt i år. Hoppas vi kommer ihåg detta på nästa årsmöte.......
/Magnus

19/6 -07

De sista åren har ju ändå arrangörerna kommit i tid
Första året var vi en stor vilsen skara som inte visste vart vi skulle, vägbeskrivningen var fel och ordföranden kom några minuter före start.... Den stackars lilla ekobutiken fick många förfrågningar och vi var runt överallt och frågade. Det var ju gäster ända från Skåne där men inga arrangörer.

19/6 -07

Va?! Har inte ÖSOS ett eget nyhetsbrev där man kan få mer info än vad som står på deras webbplats om föreningen, nu blir jag verkligen förvånad och glad att jag inte har slösat pengar på att betala medlemsavgift dit också...Då är det verkligen inte konstigt om många av SOS medlemmar inte är medlemmar i någon lokal förening förutom SOS-medlemskapet.
/Mvh I

19/6 -07

östsvenskas hemsida är inte uppdaterad sen den 25/4.
Det verkar som att den som sköter den sidan inte har tid eller ork längre!???
Det vore som sagt roligt om det skulle finnas lite data om floralia i så god tid så att det skulle gå att beställa där ifrån.
Som det nu är så kommer nyheterna först ut i tidningen och dom har ju tider att passa på ett annat sätt och kan inte i sista stund skicka med nyheter.
Jag gillar östsvenska, dom är roliga och jag rekommenderar er att vara med, trots att man ibland blir frustrerad.
Det kostar trots allt inte så mycket och det består av frivilliga krafter. Annat vore det om det var kommersiellt, men då skulle årsagiften se annorlunda ut kan jag tro.
Thomas

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.