Råd / Släkten, arter och hybrider / Cattleya /

Skriv början av artikeln om Cattleya cernua

Nyckelord: Cattleya cernua

Inlägg med Cattleya cernua som nyckelord.

En absolute kulturfavorit är Sophronitis (numera Cattleya) cernua. Tycker de mörkgröna bladen med röda teckningen runt bladet är otroligt vacker. Med mina ögon tror jag att ljusförhållande i skåpet passar den
Man kan bl.a. hitta dem i låglandet och höglandet runt Sao Paulo både nära havet och i mangroveträsk. Nära havet medför att de kan få en lättare saltdusch. Kanske man skall testa det i skåpet .
Ofta växer de på ställen i fullt solljus och med en ständig bris och bara får vatten med daggen på natten. Lite överranskande för mig är att den verkar trivas med betydligt mer vatten och fuktighet i skåper än i sin normala miljö. I dens naturliga miljö kan temperaturen dagtid bli uppåt 45 grader på natten ned runt 10 grader. I skåpet 12 grader på natten och 22 grader på dagen. Min har minst ökad antalet bulb med det dubbla men fortfarande en ungplanta. Tror och hoppas den skall blomma till våren nästa år.
Läs mer om mina godingar på:
https://www.aos.org/Default.aspx?id=334

Nyckelord: Cattleya cernua, Sophronitis cernua

18/11 -14

Åhh vad jag är avis på dig som kan odla Sophronitis!! Håller med att röda inslag på bladen är riktigt fint. Har en Laelia kautskyana som har mörkgrön/ rödaktiga blad och den är finnars som den är. Håller tummarna för blomning nästa år då!

18/11 -14

Finns en del Sophronitis somtriv utmärkt i fönsterkarm och varmskåp

18/11 -14

Seriöst, hur har jag kunnat missa det då!! Ska undersöka saken närmare!

19/11 -14

Härlig, grattis!

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.