Råd / Släkten, arter och hybrider / Cattleya /

Skriv början av artikeln om Cattleya C G Roebling

Nyckelord: Cattleya C G Roebling

Inlägg med Cattleya C G Roebling som nyckelord.

 

Nyckelord: Cattleya C G Roebling

Prata om bilden

11/9 -16

Inköp

 

Nyckelord: Cattleya C G Roebling

Prata om bilden

Efter en mycket produktiv dag i Merzig (Saarland) kunde jag släpa hem fem tjusiga orkidéer till mitt hotellrum: stanhopea nigroviolacea 'Aztec Gold' x self (Elsner), cattleya Eximia 'Blue' och cattleya percivaliana x cattleya rex (Currlin), rhyncholaeliocattleya Nestor (Lohoff) och sist, men inte minst, cattleya C G Roebling 'Blue Indigo' (Kopf). Av någon anledning hade min förbeställning av C C G Roebling kommit på villovägar, men den dådkraftiga damen bakom disken grävde helt sonika upp en blommande planta ur utställningsmontern. Den doftar underbart och förgyller mitt annars rätt trista hotellrum.

Nyckelord: Cattleya C G Roebling, Merziger Orchideenschau 2016

11/9 -16

Så vacker. Och doftar gör den. Vilket bra jobb du har som för dig till orkidehus!

11/9 -16

Väldigt imponerande hotellrumsutsmyckning!!

11/9 -16

Synd det krockade med Botan/Lund, ser ut som större utbud av intressanta plantor

11/9 -16

Grattis, den där är ju sanslöst snygg!
/Mvh, I

20/9 -16

Det är märkligt hur det kan falla sig: Ungefär samtidigt som jag hittade en klon av C C G Roebling hos Kopf Orchideen, så dök det upp två äldre korsningar med denna hybrid som frögivare och en art som pollengivare på marknaden. Det var naturligtvis oemotståndligt. Jag köpte två ungplantor av C Vinosa (C C G Roebling x C labiata, S Low 1926) från en polsk försäljare och flera ungplantor av C Voltaire (C C G Roebling x C dowiana, H? 1912). Det verkar inte finnas några bilder på dessa korsningar, så det blir förhoppningsvis en trevlig överraskning om och när de blommar. Mamma är i alla fall praktfull.

20/9 -16

Vilken vacker planta

20/9 -16

Marie S Oj vad fin, har också C C G Roebling, en av mina favoriter! Kollade ocå på C Voltaire, kändes ju som en jättespännande korsning!!!

20/9 -16

Elcatania: Ja, visst är han vacker. Blommorna överlevde t o m resan hem och doftar fantastiskt.
C Voltaire kan nog bli en hit, då C dowiana brukar förstärka blommans färger och i bästa fall också ge sin fantastiska läpp i arv. Jag har ett par plantor av C Lord Rothschild (C dowiana x C gaskelliana, Sanders 1893) som bör vara blommogna nästa eller nästnästa år och de brukar visa sitt släktskap med C dowiana genom den gyllene ådringen på läppen.

20/9 -16

Oj vad spännande!!! Jag har en Luminosa dowiana x tenebrosa som jag hoppas mycket på, får se om den lever upp till mina förhoppningar!

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.