Råd / Släkten, arter och hybrider / Cattleya /

Skriv början av artikeln om Cattleya Boltonii

Nyckelord: Cattleya Boltonii

Inlägg med Cattleya Boltonii som nyckelord.

Sophrocattleya Boltonii Cattleya Boltonii. Från dick. Fri bild (ej för kommersiell användning).

Lite skraltigt utseende men det är första gången så hoppas på att kommande års blir bättre Kallas väl numera Cattleya Boltonii, hybriden registrerades av Philip Smith 1922 (RHS) och är en blandning av Cattleya percivaliana × Cattleya coccinea

Nyckelord: Cattleya Boltonii, Sophrocattleya Boltonii

16/11 -19

Lite outvecklad är den kanske men bra för att vara odlad på fönsterbänken. Jag har en Boltonii som jag köpte när du och jag var hos Akerne´s för 2 år sedan, ganska precis. Min blommar just nu fast min hänger på samma plats i växthuset som när jag kom hem med den och ändå blommar de samtidigt. Förra året blommade den vid den här tiden också. Tydligen är genetiken starkare än miljöeffekten. Ska de fortsätta att blomma samtidigt i framtiden?

16/11 -19

Ja den kanske vecklar ut sig under de kommande dagarna. Genetiken är ju lite kryptisk för vi har dem ju på norra halvklotet och de flesta om inte alla arter, anpassar väl sin blomperiod efter detta även om de kommer från södra halvklotet. Tror starkt på att de kommer att fortsätta blomma samtidigt, om man inte flyttar söder om ekvatorn och denna är också från Akerne´s.

16/11 -19

Snygg

16/11 -19

Härligt att den kommit igång med sin blomning, så Grattis till de . Lustigt att era Boltonii blommar samtidigt trots olika odlingsförhållanden. Min Boltonii har precis börjat få ngt. som är början till knopp.

Ge ditt svar
Sophrocattleya Boltonii Cattleya Boltonii. Från dick. Fri bild (ej för kommersiell användning).

 

Nyckelord: Cattleya Boltonii, Sophrocattleya Boltonii

Prata om bilden


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.