Råd / Släkten, arter och hybrider / Catasetum /

Skriv början av artikeln om Catasetum pileatum var. imperial

Nyckelord: Catasetum pileatum var. imperial

Inlägg med Catasetum pileatum var. imperial som nyckelord.

Catasetum-plantor i olika växtstadier. Från Isis. Fri bild (ej för kommersiell användning).

Jag tänkte visa en bild för att illustrera hur olika Catasetum, både arter, former & hybrider kan ligga till i tid vad det gäller växtfaser, i ett & samma hushåll så att säga.
Jag samlade ihop mina plantor & tog ett gruppfoto.
Från vä syns naturhybriden Catasetum x altaflorestense - den är försommarblommande & således först ut att starta tillväxten hos mig, den har just börjat sätta nästa stängel. I mitten bak står den stora Catasetum pileatum (som kommer ifrån Mattias) som jag ska plantera om. Sedan till höger den stora Cyc. Wine Delight (oxå ifrån Mattias) som jag planterat om & glömde kanelen på innan jag satte ner den i nya krukan, om det är orsaken till detta konstiga som hände med två (2) utav de äldre bulberna vet jag inte, men skottet växer iaf stadigt på sedan detta hände så jag hoppas att den kommer klara sig.
Längst fram till vänster är senaste tillskottet ifrån M.Å. Fredclarkeara No Doubt & till hö en form av pileatum som heter Catasetum pileatum var. imperial som precis nu har påbörjat sin tillväxt.

Nyckelord: Cyc. Wine Delight, Catasetum x altaflorestense, Fredclarkeara No Doubt, Catasetum pileatum, Catasetum, Catasetum pileatum var. imperial

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.