Råd / Släkten, arter och hybrider / Calanthe /

Nyckelord: Calanthe tricarinata

Tricarinatas bulber är ganska stora, runt 2 cm i diameter. Plantans blad utvecklas efter blomningen och är tunna och vackert gröna. De blir 20-30 cm långa och 5-11 cm breda. Blomstängeln blir upp till 60 cm hög och bär ett antal vackra blommor längs sin övre halva. Blommorna är 2.5-3 cm i...

Läs hela artikeln

Inlägg med Calanthe tricarinata som nyckelord.

18/2 -12

Calanthe tricarinata

Calanthe tricarinata. Från Björn. Fri bild.

 

Nyckelord: Calanthe tricarinata

Prata om bilden

4/3 -10

+ 27/1 -13

Calanthe tricarinata, blomstor

Calanthe tricarinata. Från Björn. Fri bild.

Antal: Slutsåld. Pris: 390 kr per styck. Frakt: 35 kr per paket.

Tricarinatas bulber är ganska stora, runt 2 cm i diameter. Plantans blad utvecklas efter blomningen och är tunna och vackert gröna. De blir 20-30 cm långa och 5-11 cm breda.

Blomstängeln blir upp till 60 cm hög och bär ett antal vackra blommor längs sin övre halva. Blommorna är 2.5-3 cm i diameter och har smörgula petaler och sepaler samt en blodröd läpp. Läppen är speciell då dess 3-5 kölar är mycket stora och kraftigt fransade. Dessutom är de kraftigt färgade i rött. Blomman saknar nektargömma och blomningen sker för övrigt i maj till juni.

Man finner den på sin naturliga växtplats ofta i blandskog eller på grässluttningar. Altituden är vanligtvis 1600-3500 meter.

Odlingsråd för Calanthe-släktet.

Leverans sker under våren, före planteringstid och plantan har ett skott som är stort nog att blomma under den kommande säsongen.

Nyckelord: Calanthe tricarinata

4/3 -10

Mikael köpte 1 styck.

8/3 -11

Elvan köpte 1 styck.

28/3 -13

plf köpte 1 styck.

Köp, diskutera och läs villkor


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.