Råd / Släkten, arter och hybrider / Brassolaeliocattleya /

Skriv början av artikeln om Brassolaeliocattleya Ports of Paradise

Nyckelord: Brassolaeliocattleya Ports of Paradise

Inlägg med Brassolaeliocattleya Ports of Paradise som nyckelord.

19/7 -07

Blc Ports of Paradise

Blc Ports of Paradise. Från HMG.

Detta är en av de som jag hämtade hos Marita Å. i måndags. Den öppnade sig på tisdag o doftar friskt på eftermiddagen, Blomman är 19cm bred. Idag var jag inne och köpte en bit mörkblå sammets tyg som jag satte fast på en skiva, att ha som bakgrund. Tycker det är snyggt när andra har haft mörk bakgrund, lättare att se blommorna, så detta är första bilden med den.

Nyckelord: Brassolaeliocattleya Ports of Paradise

20/7 -07

Gattis till den fina blomman, den väcker habegär.

Verkligen vackert. Smart åxå med sammetstyget. Jag brukar ta en svart Tshirt eller nåt annat svart, men det där blev ju kanonfint!

Prata om bilden

Hej!
Sitter hemma med ett brutet ben o har hur tråkigt som helst och har tittat till lite x-tra på några orkideer som jag köpte avblommad på en utförsäljning. En heter Brassia Leila Cattleja, med ett blad på var bulb och om jag tittar ner i bladets mynning ser jag något som för mig ser ut som en avskuren blomskälk? ev ett skott som blivit torrt i toppen? Blommar den här sorten om på gamla bulber eller är det bara nya skott/bulber som kommer att blomma?

Nyckelord: Brassolaeliocattleya Ports of Paradise

De gamla bulberna blommar inte om. Det är de nya skotten/bulberna som skjuter blomstänglar från toppen nä de är färdigutvecklade. Det du ser mellan blade är en gammal avklippt blomstängel.
Denna variant av hybrid mellan Brassia Leila och Cattleya brukar förkortas BLC.

7/2 -07

En liten detaljfnutt: Det är Brassavola, inte Brassia, i Brassolaeliocattleyor. Brassia är för avlägset besläktad för att kunna hybridiseras med Cattleyor.

Oj, fick så brottom att svara på de orchiderelaterade sakerna så jag glömde säga
KRYA PÅ DIG!
och lite avundsjuk jag blir inte på benbrottet utan på att kunna sitta i lungn och ro och inte kunna göra så mycket mer än att titta på orchideprat och pyssla med blommorna

Krya på dig

7/2 -07

Tack! Suck...då är det bara att tålmodigt se tiden ann o spana efter nya skott.

Krya på dig! Gå gärna in under Hitta bland allt prat och välj Alla bilder. Då kan du sysselsätta dig med att bara titta på bilderna som finns. Säkert hittar du nått som du kan njuta av så länge! Tids nog kommer din egna att blomma!

Ge ditt svar