Blc. Ports of Paradise

7/2 -07

Hej!
Sitter hemma med ett brutet ben o har hur tråkigt som helst och har tittat till lite x-tra på några orkideer som jag köpte avblommad på en utförsäljning. En heter Brassia Leila Cattleja, med ett blad på var bulb och om jag tittar ner i bladets mynning ser jag något som för mig ser ut som en avskuren blomskälk? ev ett skott som blivit torrt i toppen? Blommar den här sorten om på gamla bulber eller är det bara nya skott/bulber som kommer att blomma?

Nyckelord: Brassolaeliocattleya Ports of Paradise

7/2 -07

De gamla bulberna blommar inte om. Det är de nya skotten/bulberna som skjuter blomstänglar från toppen nä de är färdigutvecklade. Det du ser mellan blade är en gammal avklippt blomstängel.
Denna variant av hybrid mellan Brassia Leila och Cattleya brukar förkortas BLC.

7/2 -07

En liten detaljfnutt: Det är Brassavola, inte Brassia, i Brassolaeliocattleyor. Brassia är för avlägset besläktad för att kunna hybridiseras med Cattleyor.

7/2 -07

Oj, fick så brottom att svara på de orchiderelaterade sakerna så jag glömde säga
KRYA PÅ DIG!
och lite avundsjuk jag blir inte på benbrottet utan på att kunna sitta i lungn och ro och inte kunna göra så mycket mer än att titta på orchideprat och pyssla med blommorna

7/2 -07

Krya på dig

7/2 -07

Tack! Suck...då är det bara att tålmodigt se tiden ann o spana efter nya skott.

8/2 -07

Krya på dig! Gå gärna in under Hitta bland allt prat och välj Alla bilder. Då kan du sysselsätta dig med att bara titta på bilderna som finns. Säkert hittar du nått som du kan njuta av så länge! Tids nog kommer din egna att blomma!

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av görel:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · ButikAnnonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.