Skriv början av artikeln om Brasilien

Nyckelord: Brasilien

Inlägg med Brasilien som nyckelord.

17/1 -10

Träd med epifyter

Jag har försökt att skanne in bilder från vanliga kort
Om det blir bra vill jag visa ett par bilder från Brasilien
Jag var där för en del år sedan
Här er ett träd med epifyter och orkidéer

Nyckelord: Brasilien

17/1 -10

Läckert! Tänk och krypa omkring där uppe!!! Vad är det för altitud på området?

17/1 -10

Mmmmm vilken härlig bild.

17/1 -10

Underbar miljö, där skulle jag stanna läääänge !

17/1 -10

Från john. Fri bild.
Utsikt frÃ¥n hotellet. Från john. Fri bild.
Från john. Fri bild.

Det var i södra Brasilien (20grader)
och det var på sommaren i december

18/1 -10

Nu förstår man varifrån du hämtar inspiration till din egen skapade djungel!

18/1 -10

Jättebra... fina bilder John..

18/1 -10

Från john. Fri bild.
Från john. Fri bild.

2nya bilder

Ge ditt svar

Pleurothallis pectinata Lindl. 1839 subgen. Acianthera sect. Sicariae subsect. Pectinatae Luer 1986
Att Pleurothallis inte behöver vara en liten planta insåg jag i Padua i fjol på EOCs utställning där. Franz Glanz visade upp en Pleurothallis teagui med blad som var ca 1 meter långa och blommorna i bladskaftet var 5 cm. (Glanz informerade mig i sommar att plantan nu är död. Den” stressades” till döds på utställningen).
På Sofiero i år införskaffade jag en Pleurothallis pectinata. Bladen var 10 -15 cm och den direkta anledningen att jag köpte den. Bladen är skålformade på ett för mig tilltalande sätt. Jag tänker alltid på en grön salladsskål när jag ser den. Just nu ska den blomma, men blommorna är ganska oansenliga och ligger på botten av “skålen”. Den finns i Brasilien kring Rio de Janiero.. Jag vet inte vad den har för anspråk, men den tycks trivas bra högst upp i mitt kallskåp där den har 20 grader (på sommaren) på dagen och 12-15 grader på natten och så luftfuktighet över 80% med god luftcirkulation. Namnet pectina betyder ‘kamliknande’ och måste syfta på blommorna. Skiftningarna i färgerna på bladen från silver till olika gröna färger gör att man nästan uppfattar bladen som brokiga.
Eftersom plantan inte är ofta förekommande och endast få bilder finns på internet och då oftast bara av blommorna visar jag några bilder av mitt exemplar.
Här länk till en.
Här till en annan.

Nyckelord: Pleurothallis pectinata, Brasilien

Tack så hjärtligt för informationen, Peter. Visst är den vacker! /L

25/8 -07

Riktigt härliga blad, låter som en spännande planta. Fast blommorna var ju inge vidare. Ser verkligen ut som en kam. Tur att bladen håller längre än blommorna.

Fast…blommor tappar glansen fortare än bladen… /L

Ge din åsikt

Vi i NOF (Norsk OF) skal ha neste import fra Ricsel i Brasil og jeg lurer på om noen har erfaringer fra denne selger?
Her er nettsiden:
http://www.ricsel.com.br/

Nyckelord: Ricsel, Brasilien

29/7 -07

Jag har inte någon info om Ricsel, men jag tyckte inte de har så stort utbud.

Om ni ska ta er tiden och besväret att importera från Brasilien kan jag istället rekommendera Alvim Seidel: http://www.seidel.com.br/eng/fale_conosc... De har 3000 sorters orkidéer till salu, och plantorna är av god kvalitet. Det enda småkonstiga är att plantorna skickas utan rötter (90% av rötternas längd skärs av före leverans). Så man måste vara noggrann med etableringen.

Ge ditt svar

hej svejs! jag ska åka till brasillien i januari, kanske ngn har nåt tips på vad man kan se i orkidéväg där? sophronitis är väl deras nationalblomma, jag har hört att de har stora utställningar med BARA sophrosötisar... är det verkligen sant? hoppas någon vet...
det är säkert någon som vet vad som gäller med att ta med sig blommor hem därifrån också?? hur skaffar man CITES till exempel, ska man känna ngn speciell person, hehe...
ska vara där i tre månader, runt rio och sen uppåt recife och kanske amazonas, och en sväng till argentina också, måste göra den obligatoriska släktturnén där...
hoppas ni har några bra tips!

Nyckelord: Brasilien, Sophronitis, införsel

Vad kul! Är tyvärr jättedålig på vad man kan hitta var. Det är fem år sedan jag var där, och på den tiden hade jag inte förstått orkidéernas storhet. Ska du ner mot Argentina hoppas jag du inte missar Foz do Iguacu. Parken är jättemysig och du kanske ser en orkidé eller två där. Annars var jag mest i Atlantregnskogen runt Paraty (SP). Jag såg ingen orkidé, men min sambo som kommer därifrån har berättat om olika cattleyor (och lika många ormar) som han sett när han jobbade som ideel skogsvaktare.

23/11 -06

Alvim Seidel har ett av världens största orkidéplantskolor. Där kan du hitta så mycket orkidéer så du storknar. Han kan dessutom ordna så du får hem plantorna lagligt: du beställer ett svenskt CITES-tillstånd medan han ordnar det Brasilianska och sedan tar du med plantorna när du fått tillståndet eller så skickar han plantorna till Sverige.

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.