Skriv början av artikeln om Braquestris Melmi

Nyckelord: Braquestris Melmi

Inlägg med Braquestris Melmi som nyckelord.

Dendrobium garrettii på en tydligare bild. Den bor i en värmeljushållare och är ytte-pyttig.

Dtps. I-Hsin Symphony har stängel på G, likaså har Braquestris Melmi. (som synes enligt bild)

Det tredje som jag tror har stänglar på G är ett rotmonster, Dtps. Purple Gem 'blue' , som till följd av många gula blad delades från sin likaledes rotmonstriga överdel. De gula bladen hade spruckit/sprängts av längtande rötter, och där de hållit hade de kvävt rotämnen som var på väg att ge upp, så jag delade upp dem i två. De fina bladen tillsammans med nya långa fina gröna rötter och lite mer lätthanterlig storlek på ett håll, och rothärvan i ett annat. Och så här i efterhand är jag lite förvirrad då det verkar som att den sätter två stänglar i härvan.. Men vi får se hur det blir.

Nyckelord: Dtps. I-Hsin Symphony, Dtps. Purple Gem 'blue', Braquestris Melmi, Dendrobium garrettii

26/5 -13

Tack Mutanten för tillfället att få ta hand om dina fina små. Alla utom lilla taenalis har satt nya rötter och som du ser ovan fick flera av dem för sig att blomma. Mycket trevligt. De flesta har även satt nya blad.

27/5 -13

Min Purple Gem är oxå helt besatt av rötter, ser ut som en galning

27/5 -13

Du är så välkommen så. Det är jättekul att läsa att de växer för dig och det ska bli spännande att se hur lilla Symphonys blommor ser ut denna gång. När jag köpte den så blommade den, men blommorna hade extra munnar och lite smått och gott, men detta tror jag beror på att den hormonbehandlats för att kunna stå i vatten. Denna blomning bör alltså bli normal.

Låter som du gjorde rätt med Purple Gem, för annars hade du fått en jättelång stam med en massa rötter och så lite blad högst upp. XD Jag hoppas den återhämtar sig snabbt för dig.

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.