Skriv början av artikeln om Dtps. I-Hsin Symphony

Nyckelord: Dtps. I-Hsin Symphony

Inlägg med Dtps. I-Hsin Symphony som nyckelord.

5/9 -13

+ 6/9 -13

Dtps. I-Hsin Symphony

Dtps. I-Hsin Symphony. Från IdaTor.

Bild på blommorna på närmare håll.

Nyckelord: Dtps. I-Hsin Symphony

Prata om bilden

Sju fina utslagna blommor på en lång stängel.

Nyckelord: Dtps. I-Hsin Symphony

5/9 -13

Ljuvlig!

Ge ditt svar

Dendrobium garrettii på en tydligare bild. Den bor i en värmeljushållare och är ytte-pyttig.

Dtps. I-Hsin Symphony har stängel på G, likaså har Braquestris Melmi. (som synes enligt bild)

Det tredje som jag tror har stänglar på G är ett rotmonster, Dtps. Purple Gem 'blue' , som till följd av många gula blad delades från sin likaledes rotmonstriga överdel. De gula bladen hade spruckit/sprängts av längtande rötter, och där de hållit hade de kvävt rotämnen som var på väg att ge upp, så jag delade upp dem i två. De fina bladen tillsammans med nya långa fina gröna rötter och lite mer lätthanterlig storlek på ett håll, och rothärvan i ett annat. Och så här i efterhand är jag lite förvirrad då det verkar som att den sätter två stänglar i härvan.. Men vi får se hur det blir.

Nyckelord: Dtps. Purple Gem 'blue', Dendrobium garrettii, Braquestris Melmi, Dtps. I-Hsin Symphony

26/5 -13

Tack Mutanten för tillfället att få ta hand om dina fina små. Alla utom lilla taenalis har satt nya rötter och som du ser ovan fick flera av dem för sig att blomma. Mycket trevligt. De flesta har även satt nya blad.

27/5 -13

Min Purple Gem är oxå helt besatt av rötter, ser ut som en galning

27/5 -13

Du är så välkommen så. Det är jättekul att läsa att de växer för dig och det ska bli spännande att se hur lilla Symphonys blommor ser ut denna gång. När jag köpte den så blommade den, men blommorna hade extra munnar och lite smått och gott, men detta tror jag beror på att den hormonbehandlats för att kunna stå i vatten. Denna blomning bör alltså bli normal.

Låter som du gjorde rätt med Purple Gem, för annars hade du fått en jättelång stam med en massa rötter och så lite blad högst upp. XD Jag hoppas den återhämtar sig snabbt för dig.

Ge din åsikt

Denna sak köptes tillsammans med tre övirga mininopsiar, men detta är ingen "äkta" mini om ni frågar mig, den kan bli för hög för det (genast föreställer sig alla med livlig fantasi och en tendens till bokstavstolkning en drogad nopsis ). Jag lade aldrig märke till hur deformerade blommorna var förrän jag kom hem och de knoppar som inte dog slog ut.

Jag tror/hoppas att mutationerna kan bero på att odlarna fått den mindre briljanta idén att odla denna stånedes i vatten i en plastvas. De hade tre stycken av dessa på blomsteraffären jag var in i, och detta var den enda som inte hade början till rotröta. Jag vet inte vad odlarna matat dessa nopsisar med, men förhoppningsvis så beror mutationerna på det, eller så har jag lyckats få tag i en dålig version av hybriden.

Detta är då alltså en Dtps. I-Hsin Symphony, som kan se ut på detta vis Dtps. I-Hsin Symphony , men som roar sig med att se ut som min gör (pekar på korten).

Oavsett om blommorna ser bättre ut nästa gång eller ej, så har jag fäst mig vid min fuling och dessutom så doftar blommorna underbart och mycket.

Nyckelord: Dtps. I-Hsin Symphony

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.