Skriv början av artikeln om Botaniska

Nyckelord: Botaniska

Inlägg med Botaniska som nyckelord.

Är det någon som planerar ta sig dit? Orkidéutställningen startar imorgon och jag tror jag kommer vara i Göteborg imorgon. Det lär bli ett besök.

2006-03-25 –2006-04-17
10 – 16 (10 – 17)
Tropiska orkidéer
OBS under utställningen har växthuset förlängd öppettid under helgerna, till kl 17. Utställningen visas i utställningsväxthuset och arrangeras i samarbete med Västsvenska Orkidésällskapet. Visningar: lördagarna 25 mars & 1 april kl 12 och kl 15, söndagarna 26 mars & 2 april kl 12 och kl 15, tisdagarna 28 mars och 4 april kl 18. Invigning lördagen den 25 mars kl. 12.00

Sista dag söndagen den 17 april

Nyckelord: utställning, Botaniska

25/3 -06

Jag och mamma (frida10) ska dit idag!! Ska bli såååå roligt!!

26/3 -06

Jag var på utställiningen Lördags och det var mycket trevligt. Själva utställningen var väl ganska begränsad, men botaniska har ju ett fantastiskt växthus för övrigt med massor av orkisar. Jag har bott i Göteborg i hela mitt liv men har aldrig varit inne i växthuset förut..... helt otroligt. Nu när jag flyttat därifrån passade jag på. Mitt orkidé-intresse är ju bara 1,5 år gammalt ungefär. Kort sagt, fantastiskt orkidésamling som jag rekomenderar. Kul att se hur ens plantor skulle se ut när där är RIKTIGT stora. Det finns en vanilj där som är makalös. Har lite bilder från botaniska om någon är intresserad. Köpte ingenting - det fanns väldigt lite och inget speciellt fantastiskt att köpa i butiken (och dyrt) så det blev inget. Det var en kort recension. Längtar tillbaks...

Jaha? Typiskt...
Så nu måste man alltså gå dit och kolla = man köper nånting man inte har plats för, och inte har råd med... Rackarns.

26/3 -06

Lugn, bara lugn, trollet mitt. Där fanns inte mycket att handla. Ludisia, Brassia och lite till som jag inte minns.
Man blir dock hagalen av att bara var där dock....

26/3 -06

Jag har blivit rejält förtjust i Brassior, men attans bor för långt ifrån Göteborg (eller det kanske är bra?! ). Däremot ska jag till ORchidehuset imorgon. Hoppas det inte blir för dyrt . Som regel nuförtiden har jag att jag ska ha något jag inte har sedan tidigare. Annars är jag förtjust i mycket färgstarka orkisar, spelar ingen roll om det blir phalaenopsis på phalaenopsis så länge som de är fina. Men som sagt, mindre sånt och mer av annat, som dendrobium och masdevallior.

Hade tänkt att åka in till Botaniska igår, men snöslasket i kombination med någon konstig typ av förvrängd tidsuppfattning satte stopp för mig. Grå himmel och blöt, otäck snö är inte roligt alls! Stannade hemma och pysslade om mina små älsklingar istället. Blev alldeles varm i kroppen av lycka när jag såg att min just nu enda blommande Phallis skjuter en ny stängel!

Jag har för avsikt att åka dit imorrn, efter jobbet. Med deras öppettider så får man la vara glad om man ens får se nånting... (går av skiftet lagom för att kunna vara i stan tidigast 1600, och växthusen stänger 1700, sägs det).

Vi får väl se vad jag hittar och anser mig ha råd med, helt enkelt. Siktar väl mest på småvuxna saker som Bulbophyllum och liknande, men jag har fått ett hemskt begär av att äga en Gongora maculata., av nån anledning...

Var tidigare idag på Sataniska Trädgården och glodde lite. Dock bara i butiken, växthusen stänger ungefär när jag går av skiftet, så det får vänta till helgen.

Jag ställer mig bara frågan: hur tror dom att någon ska ha råd att köpa något?
Växterna hade rent infernaliska priser, för att inte tala om tillbehören... eller vad sägs om en kruka (lera, tråkig färg, dock med en hel del hål för ventilation/dränering) för 135 kr? Eller tillhörande fat, 12 cm, glaserat. FEMTIO kronor för ett fat. Finns på Hemköp för 12 kr. Visserligen inte i sandbegie, utan den vanliga tegelbruna leran. Men ändå...
Ytterligare svårligen skrattretande var det faktum att samtliga deras Phaaenopsis (två stänglar, onamnade vanliga hybrider) kostade 300. Nära nog identiska, dock bara med en stängel, fanns återigen på Hemköp. För 89 kronor. Tur att jag inte köpte någon.
Den butiken var en smärre besvikelse.
Får hoppas utställningen är värd de 20 kronor det kostar...

28/3 -06

Jag håller med. Jag blev lite sugen på krukorna med hål. Jag blev dock avskräckt av priset. Helt otroligt.
Just samma känsla hade jag angående Hemköp. De kändes väldigt 'Ospeciella' och dyra.
Utställningen kostar 40 dock.... Det tycker jag det var värt i och med att det finns så mycket mer förutom utställningen.

ok, 40 pengar kan jag nog leva utan.
Sen får jag ju säga att dom faktiskt hade EN bra sak iallafall. Kork. Beräknat till ca 100 kronor kilot (jämfört med den zooaffär jag brukar köpa det i, där det kostar 169 kronor kilot).

30/3 -06

wow trodde jag missat det men det har yu öppet ett par veckor till:) va nära på att skriva fan men det behövdes yu inte då yu men nu fick jag sackt (skrivigt) det endå så det va vell 2 flugor i en smäll då

ha det gött alla

Fredrik

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.