Skriv början av artikeln om Berlin

Nyckelord: Berlin

Inlägg med Berlin som nyckelord.

Mina Cattleyors nya odlingsplats. Från Björn. Fri bild.

Nu börjar min nya odlingsplats i Berlin komma i ordning. På bilden ser ni den halvan som har orkidéer. Bredvid den står en likadan med pakrikor, passionsfrukt och annat på tillväxt. Det är också passionsgrukt som slingrar sig på sidan och i överkant.

Under vintern tänker jag mig att hänga tilläggsbelysning i kedjor från metallstolparna. Odlingsplatsen är i en vinterträdgård så den får gott om naturligt ljus.

På nätet som jag skrivat fast i bakkant ska jag hänga monterade plantor så småningom (måste komma till en orkidéhandlare först bara ). Bakom nätet och under alla plantorna sitter/ligger en 0.2mm tjock byggplast för att skydda väggarna och det vackra ekgolvet i vinterträdgården.

Nyckelord: vinterträdgård, Berlin, odlingsplats

2/6 -15

Nu har jag missat något väsentligt Berlin?

2/6 -15

Hoppas nu du får kilotunga passionsfrukter

3/6 -15

Jag bor här och där just nu, bland annat i Berlin

Två av mina passionsplantor är av den gula varianten av vanlig Passionsfrukt så kanske kan det bli någon frusk så småningom

3/6 -15

Vinterträdgård låter härligt det, med glastak förstås. Önskar dig all lycka med fina odlingar och ett gott liv i Berlin.

Prata om bilden

6/7 -11

Berlin

Jag ska åka till Berlin i september och har letat runt efter orkidé odlare där och funnit två: Orchideen-Valerius och Blue-Cattleya(Lauritz Andreasen). Är det någon här som varit på något av dessa ställen och kan rekommendera en visit eller finns det andra orkidé odlare i staden?
Tacksam för tips!

Nyckelord: Orchideen-Valerius, Blue-Cattleya (Lauritz Andreasen), Berlin

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.