Råd / Grupper & Trädgårdar / · Botaniska trädgårdar /

Skriv början av artikeln om Bergianska Botaniska Trädgården

Nyckelord: Bergianska Botaniska Trädgården

Inlägg med Bergianska Botaniska Trädgården som nyckelord.

Började: sön 22/3 -09 11:00. Avslutades: sön 22/3 -09 15:00.

Rådgivning om krukväxter i Edvard Andersons växthus med botanister och trädgårdsmästare som finns på plats i växthuset för att svara på allmänhetens frågor om krukväxter. Östsvenska orkidésällskapet finns på plats och informerar och visar blommande plantor. Dessutom visningar kl 12 och 14 på temat "Krukväxter med historia".

Mer info på bergianska.se.

Nyckelord: Stockholm, Bergianska Botaniska Trädgården, ÖSOS

Berätta om ditt deltagande

Började: tis 3/3 -09 17:00.

Botanist Lars Gunnar Reinhammar och trädgårdsmästare Birgitta Eklöf berättar hur orkidéerna förökar sig och visar spännande exempel och samlingarna. Visningen kostar 50 kr och sker i Edvard Andersons växthus. Mer info.

Nyckelord: Stockholm, Bergianska Botaniska Trädgården

Berätta om ditt deltagande

Började: sön 1/3 -09 14:00.

I Medelhavshuset (Edvard Anderssons växthus) åå Bergianska blommar Coelogyne cristata (och säkert en del annat också). Vad sägs om en liten OrkidéPrat-träff för att titta, dofta och prata? Lite fika i caféet kan bli pricken över i-et.

Nyckelord: Bergianska Botaniska Trädgården, Stockholm

1/3 -09

En liten påminnelse till att Stockholmare som vill OrkidéPrata Live idag: 14.00, Bergianska! Vi ses där!

Berätta om ditt deltagande

Hejhej!
Jag har hört att Bergianska ska ha en stor C. cristataplanta. Vet någon om det fortfarande stämmer, och när den kan tänkas blomma?

/ Björn

Nyckelord: Coelogyne cristata, Bergianska Botaniska Trädgården

24/2 -09

Det stämmer och den blommar nu.

24/2 -09

Är den utställd i Medelhavsväxthuset så man kan se den som vanlig besökare?

24/2 -09

Javisst!! Hänger nog mitt i, vid den lilla ´dammen´

Ge ditt svar

Fråm www.bergianska.se

"I det stora publika medelhavsväxthuset visas året runt en rik samling växter friplanterade i landskap, från olika områden i världen med medelhavsklimat. Planteringarna kompletteras med blommande material från våra förökningshus.

Vi söker ett trädgårdsbiträde till växthuset under säsongen 2007.
Från 26 mars till 28 september behöver vi hjälp med vattning, rensning och putsning, även utomhus.

Du måste ha grundläggande trädgårdsutbildning på trädgårdsskola och någon vana vid praktiskt trädgårdsarbete.

Intresserad? Skriv då en kort ansökan per e-post till infoEA@bergianska.se eller skicka som papperspost till Bergianska stiftelsen, Edvard Andersons växthus, Box 50017, 104 05 STOCKOLM. "

Nyckelord: Edvard Andersons medelhavsväxthus, Bergianska Botaniska Trädgården, arbete

9/2 -07

Förrut för nåt år sen så gick det ett program på SVT som hette drömjobbet. Jag skickade in till det programmet och blev uttagen, men bestämde mig för att inte vara med.

Vet ni vad mitt drömjobb var? Jo, just det som beskrivs här ovan! Att få jobba på Bergianska i Edvard Andrsson växthuset. Tyvärr har jag ju ingen trädgårdsutbildning. : (

9/2 -07

Alla medlemmar på detta forum får ju en god utbildning...i alla fall i orkidékunskap. Vore kanske en idé att utdela ett kompetensintyg till alla som genomgått ett par års aktivt medlemskap här

9/2 -07

Lassses förslag stöder jag på direkten! Ett diplom från "orkidéuniversitetet Orkidéprat" skulle inte sitta fel att ha med att vifta framför näsan på någon. Försökte för ett par år sedan övertala en växthusägare på trakten om att få inreda ett halvt hus till orkidéhörna med försäljning av lite vanliga sorter, om inte annat för att en kommun med orkidélogga borde ha en sån hörna (och jag borde naturligtvis få ta hand om den!) men isch så osamarbetsvillig han var. Ett diplom hade känts som ett stöd vid förhandlingarna

Jag håller med... En idé inte att förkasta!

Ge ditt svar

17/12 -06

Bergianska 17/12-06

Bergianska 17/12-06. Från crystal.

En liten och trevlig skara pratare var vi ju som träffades... Tror jag fångade alla på bild här (utom mig då). Efter lite svärande å muttrande (läs mycket) så har jag lyckats bunta ihop fyra bilder från dagen till ett mycket litet kollage... Jag kan inte Adobe så bra, men resultatet efter första dusten verkar vara 1-0 till mig eller?

Tack allihop för en trevlig eftermiddag! Och till alla ni som låg hemma å snörvlade i sängarna, krya på er!!!
//Åsa

Nyckelord: Stockholm, Bergianska Botaniska Trädgården, OrkidéPrat Live

17/12 -06

Kul med bilderna. Önskar att man kunde varit med, men vi åker mot dom trakterna först på Torsdag (Julfirande i Harbo utanför Uppsala).
Någon som kan identifiera figurerna på bilderna. Björn käner jag nog igen i alla fall

17/12 -06

Snyfft, snyft, det blir väl fler gånger? Cattleyan, var fanns den?

17/12 -06

Cattleyan fanns i ett skåp längst in i det publika växthuset, alltså längst bort från ingången. Där fanns även andra trevliga blommande orkidéer.

17/12 -06

crystal 1-0 till dig. Helt klart.
Mmm , man kan se på ditt bildkollage att ni hade en gemytlig och trevlig eftermiddag.
Tänk vad ett gemensamt intresse kan åstadkomma.
Tycker synd om er som ville och skulle vara med, men som sjukdom mm satte P för.
Till er skickar jag en "kryapådighälsning".

Her så det virkelig ut til at alle hadde det bra. Det er ved slike anledninger man gjerne skulle bodd litt nærmere.
Håper dere får flere trivelige sammenkomster.

Tack Åsa och tack till er alla som var med. Som sagt en bra initiativ, Mia P. Men... är det någon som kommer exakt i håg vad vi hette - vi som kom på träffen? /lina

18/12 -06

Åh, vad mysigt det ser ut! Det verkar ha varit en väldigt trevlig sammankomst. Och oj!, vad jag önskar att jag hade bott lite närmare så jag hade kunnat vara med! Hoppas ni kan träffs fler gånger.

18/12 -06

Ska vi se om jag kommer ihåg... Eller det vet jag att jag inte gör på alla, men de flesta i alla fall...
Första bilden uppe till vänster, från vänster: Johan?, Björn, min syster Alexandra, MiaP, Magnus A, Daniel (Atlas)

Andra bilden, nere till höger, från vänster och framåt: Kristina (Kabl), ? (sorry kommer inte ihåg...), Helena (plumeria) och Lina (aa)...

Vill reservera mig för att jag kan ha döpt om någon till nytt namn eller gett fel alias etc... I så fall får ni rätta mig!
//Åsa

18/12 -06

Du verkar ha bra koll crystal! Johan i rödrutig skjorta heter Joppe här på O.Prat. För övrigt tycker jag att det var ett bra kollage Jag önskar att jag kunde lyckas med att ordna mina bilder och lägga ut de lika snabbt efter att de faktiskt blivit tagna! hihi
/Mvh I (som dagen till ära hade migrän) Dock hade jag nöjet att träffa nygamla bekanta på Östsvenskas fredagsträff i stället, MiaP bland andra!

Jag tror jag kan komplettera crystal

Andra bilden, nere till höger, från vänster och framåt: Kristina (Kabl), Kristina (Stina T), Helena (plumeria) och Lina (aa)...

18/12 -06

Fint, jag var osäker på om det faktiskt var två Kristina med eller inte, vågade därför inte skriva ut det. Ibland blandar min lilla blonda hjärna ihop saker mer än vad jag önskar att den skulle göra, var rädd för att jag gjort det även här... Tack!
//Åsa

18/12 -06

Ni verkar ha haft jättetrevligt. Vad var det för spännande de hade i blom nu? När jag var där i somras hade de en Fantastisk Phrag besseae. Man fick en impuls att krossa rutan och sno hem plantan. Nä, jag bara skojar. Men den var sjukt snygg!

Phrag bessae blommar nu också, och Dendrobium tetragonum var giganteum samt en hel del annat.
//Helena

21/12 -06

Kul med en bild på oss alla! Jag hade med mig kameran, men glömde ta kort, var alldeles för upptagen med att prata och kolla på blommor. : )
För mig var det verkligen kul att komma hem till Sverige och träffa massor av andra orchidemänniskor. Min syster tycker att jag inte borde träffa er så många ggr. (har blivit tre träffar än så länge för min del) utan att det räcker nu. Hon förstår inte tjusningen med att få se andras samlingar och att bara praaaata om alla vackra blommor. : ) Idag blir fjärde träffen. Jag och Helena ska ses och gå till Orkidehuset och ev. följer även Johan med, vi får se. Dessutom var jag hemma hos Eric F. och tittade på hans plantor i måndags och fördrev väl sisådär 5 timmar med fikande och historieberättande. Kul var det och jag ser verkligen fram mot ikväll också.

Om någon vill följa med hem till Inga-Lill i mellandagarna så är hennes skåp klart nu och vi är välkomna. En liten grupp typ inte fler än 6 skulle jag gissa på att hon vill ta emot. Hon har ca 300 orkisar som vi kan kolla på.

21/12 -06

Åh. Jag skulle gärna följa med. Du har inte bestämt närmare vilken dag i mellandagarna?

25/12 -06

Nej, ingen tid är bestämd ännu. Jag återkommer med mer info när julhelgen är över och med tid och datum som passar Inga-Lill. Även hur många hon är villig att ta emot. Då kommer det att bli lite av typen först till kvarn som gäller. Det kan ju tänkas att hon vill visa flera ggr om det finns många intresserade. Vi får se, jag ringer henne på onsdag och hör hur det ser ut för henne.

Tack Åsa!!Vilket minne du har!!! Det vore kul att träffas igen.
Ha det så fint i mellandagarna - alla ni andra orkidévänner! / L

Prata om bilden