Skriv början av artikeln om Banan

Nyckelord: Banan

Inlägg med Banan som nyckelord.

Unga bananer på Guadeloupe. Från Björn. Fri bild.

 

Nyckelord: banan

Prata om bilden

12/11 -08

Banan

Så ser min bananpalm ut just nu
Hoppas den klara vintern och inte växa mera

Nyckelord: Banan

For en herlig jungel du har john. Det var vel denne som kom med bananer i fjor var det ikke.....

12/11 -08

Ser underbart ut, en skön vilstol där under bladen - Ja tack
Har du plats för dem inne i växthuset nu under vintern?

12/11 -08

Nej men dom er här hoppas dom inte växer bara

13/11 -08

Hej!
Det min far gjorde med våra bananer var att alltid efter avslutad tillväxt så skar han bort toppbladet. Detta för att den skulle gå upp i blom och sedan ge en bananstock. Vi hade bananer varje år! Det viktiga är att det finns bra med ljus hela året för den. Hälsningar Peter Göttfert

14/11 -08

Tack för rådet Peter. Jag har skurit bort toppbladet nu

Ge ditt svar
Resan till Himalaya del 7, komplettering. Från Alf Forsblom.

e: 2 april, lördag, Kalimpong.
Jag sitter ute och lyssnar på fågelsången i gryningen. Jag gör markeringar i en fågelbok vilka fåglar jag sett på resan. Kvart över sex börjar solen synas i trädgården och på verandan vid stugan där jag bor. Det finns fyra stugor och de har också rum i ett nyare hus längst upp. Jag går lite till höger neråt, där finns en del planteringar och växthus. Tomten är stor nertill. Här nere bor en familj som är anställd av Pradhans att sköta odling och städning mm.
Klockan tio går jag mot stan, det är ca tre kilometer. Jag fotograferar med digitalkameran längs vägen. Intressant vardagsliv, möbelsnickare, matbutiker, familjer och ett plåtslageri blir avbildade. När jag kommer till stan går jag direkt ner till marknadskvarteren, det är marknad idag lördag. Här säljs allt mellan himmel och jord: grönsaker, verktyg, kryddor, kakor, begagnade kläder mm. Det finns mycket spännande men mitt utrymme i ryggsäcken är begränsat. Jag köper bara bananer. Vid lunchtid tar jag en taxi tillbaka. När jag kommer tillbaka visar termometern hela 26°. Efter lunch sitter jag i solen en stund i bara shorts, första gången jag solar överkroppen sen jag kom till Indien. Man går inte gärna lättklädd här i landet om det inte är på en turiststrand. Jag läser i en bok jag lånat av Ganesh, en Phalaenopsisbok av Eric A Christensen. Jag målar också en akvarell av Coelogyne flaccida intill stugan. 16 anländer en engelsman, Paul från Ipswich, med två indier i sällskap. Han är lärare i trädgårdskunskap hemma. Hans stora intresse är Rhododendronsläktet. Det är lite tidigt på året för Rhododendron nu då de flesta arter växer högre upp i bergen. Man bör nog upp till 3000?4000 meters höjd över havet och där har våren inte kommit lika långt som här nere. Jag tipsar om Lachungpa i Gangtok som är expert på Rhododendron.

Nyckelord: Resan till Himalaya, Phalaenopsis mannii, banan

Prata om bilden