Råd / Släkten, arter och hybrider / Anguloa /

Nyckelord: Anguloa clowesii

Tulpan-orkidéen kallas denna art i England. Den har fått detta namn då blommorna är formade som en kopp, med öppningen uppåt och enstaka blommor på stjälkarna. Blommorna är guldgula och bladen ljust gröna. Odling Ge plantan svala förhållanden, framförallt under vintervilan.

Läs hela artikeln

Inlägg med Anguloa clowesii som nyckelord.

Den aktuella plantans blomning. Från Svetlana.

Antal: Slutsåld. Pris: 100 kr per styck. Frakt: 60 kr per paket.

En svalväxande sydamerikans art, har blommat, se foto. Behöver mycket vattten och ska placeras ljust. Sitter i greenmix och håller på att avsluta årets tillväxt, därefter vilar den och blommar på våren.

Nyckelord: Anguloa clowesii

4/9 -13

john köpte 1 styck.

4/9 -13

Björn
Jag har beställt 2 gångar men det går inte att ta bort den ena beställningen

4/9 -13

John: Av en slump såg jag din kommentar och tar bort den ena beställningen. Mycket b'ättre är dock att skriva till mig med ett brev -- då ser jag det garanterat.

Köp, diskutera och läs villkor
Den aktuella plantans blomning. Från Svetlana.

 

Nyckelord: Anguloa clowesii

Prata om bilden

Första 2 lediga dagarna på 3 veckor och vad gör man? STÄDAR!

Skall försöka få klar en stipendieansökan till SIDA för att kunna åka till afrika och jaga influensa. Men jag har också hunnit med att samla mossa, och fixat lite med terrarierna.
Dessutom har jag knoppar på min dendrobium hercoglossum. Min Lycaste Aromatica skickar upp ett nytt skott (jag höll på att vattna den till döds, men efter lite googlande fick jag reda på att den skulle ha viloperiod). Min anguloa clowesii växer så det knakar och jag borde göra nytt substrat för att hålla igång celllinjen som jag fick fram från min dendrobiumhybrid. Men återigen så finns det inte tid till allt. En sak itaget1
Skall ta och auktionera ut ett par asco. hybrider den 25:e också när kalmar-öland har medlemsmöte.

Nyckelord: Lycaste aromatica, Anguloa clowesii

16/4 -06

Hoppas du får stipendiet! Det verkar väldigt roligt det du håller på med, forskning osv. Mina söner är ju några år yngre än du och tar studenten i vår. En av dem ska göra lumpen, men de andra två har sökt diverse utbildningar på högskola. Den ena av dem är mest intresserad av kemi (faktiskt lyckades jag intressera honom lite för orkidéer, när jag pratade om fröförökning och meristemförökning) och den andre av data/elektronik. Och jag tycker att det är nästan mer spännande än de, tror jag. Om jag vore ung idag skulle jag nog välja en helt annan väg i livet, men då för 30 år sedan så hade jag inte tillräckligt mycket fantasi för att kunna se på lite annorlunda utbildningsvägar. Därför försöker jag uppmuntra mina söner till att försöka se till lite mer än de konventionella vägarna i livet.

16/4 -06

Trevligt Oskar - det ser jag fram emot!!!
Visserligen ska jag försöka minska ner på antalet orchisar - har för många andra järn i elden - men jag kommer ju inte till Sofiero i år heller så ....:-))))))

16/4 -06

Glömde säga att det knappast finns något bättre än att vattna plantor med knoppar och samtidigt smutta på en Old Pulteney singel cask från 1977

16/4 -06

Är du inte en fattig student - eller ....??

Hick...här har det också smuttats mellan vattningarna må du tro, hehe:-)))

16/4 -06

Den fattiga studenten har en betydligt rikare lillebror som passade på att besöka "Vintage House" i london.

16/4 -06

Se upp så du inte häller "Olden" i krukan och orkidévattnet i glaset, bara Eller det kanske du ska prova? Kan visa sig vara en dunderkur för er båda, blomman och dig??? Njut långsamt!

Ge din åsikt