Råd / Släkten, arter och hybrider / Angraecum /

Skriv början av artikeln om Angraecum germinianum

Nyckelord: Angraecum germinianum

Inlägg med Angraecum germinianum som nyckelord.

Antal: Slutsåld. Pris: 100 kr per styck. Frakt: 33 kr per paket.

Bra växande blomstor planta. Har inte blommat hos mig tyvärr. Har inte haft den så länge. Skickas barrotad.

Nyckelord: Angraecum germinianum

14/3 -09

masdevallia köpte 1 styck.

Köp, diskutera och läs villkor
Angraecum Germinianum. Från En person som inte är medlem längre. Fri bild.

 

Nyckelord: Angraecum germinianum

28/3 -06

Flot blomst!

28/3 -06

Grattis den är elegant!
Jag har för några dagar sedan beställt en Angraecum från Göteborg och hoppas få hem den om några dagar. Nämligen Angraecum Lemförde White Beauty
Har du möjligen odlingstips?

Den skal stå lidt varmere end andre orkideer, og høj luftfugtighed som muligt. meget lys, men aldrig sol. må ikke tørre for meget ind, da den ikke har bulber. Jeg dyrker min på samme vis som Vanilla.

28/3 -06

Oh Tack för att du påminde mig om att de som inte har bulber lättare torkar in. Det måste jag lägga på minnet när jag får hem min. När du skriver om mycket ljus, är extrabelysning det som gäller då, eller det kan räcka med dagsljus så ljust men inte så soligt som möjligt. Detta skulle jag naturligtvis undersökt innan jag beställde men ibland blir man så inspirerad att klokskapen fattas alldeles fullt ut.
Vanilla tål väl en del sol, jag har just flyttat min från norr till söderfönster. Jag hade tänkt skugga den när det blir som varmast. Kanske har jag fel men jag tycker jag har fått den uppfattningen att den klarar varmt läge. En del har den i växthus men det har jag inte tillgång till. Det hade kanske varit det mest idealiska ändå.

28/3 -06

Vanilla odlas ju i Florida så värme borde inte vara några problem. Jag har läst mig till att den vill ha sol utan direkt solsken (oj, så ovanligt.. ). Jag har min i syd/ost. Stormtrivs. Växer så det knakar.

29/3 -06

Fint Jessica då blir det nog ett ganska bra läge där jag hade tänkt mig att min vanilla skall placeras. Bara den nu inte blir 30 meter som den lär kunna bli. Men mina betingelser för detta är väl knappast tillräckliga. Det finns alltid de som har växthus som kan få överta den då. Detta var ett s k drömköp, när jag slog upp lite om den fick jag veta att den kunde nå ca 30 m längd baxnade jag nästan och undrade vad jag var för en tok.
Min är just nu kanske 10 cm hög men om den ränner iväg har du då någon form av stöd eller spalje till din

Prata om bilden


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.