Skriv början av artikeln om Angracum sesquipedale

Nyckelord: Angracum sesquipedale

Inlägg med Angracum sesquipedale som nyckelord.

19/1 -16

+ 20/1 -16

19/1: Angracum sesquipedale

Från Larsa.
Från Larsa.

Nu fylls huset av denna väldoftande orkidé. I år blev det totalt 5 blommor en som slagit ut under dagen och 4 som är på gång. Tyvärr gulnade knopp nummer 6 och den 7e torkade tillbaka av sig själv under tiden. Tog drygt 2 månader innan den slog ut första blomman. Men väldigtnöjd ändå.

Nyckelord: Angracum sesquipedale

20/1 -16

Strålande resultat

20/1 -16

Ljuvlig!

20/1 -16

Helt underbar...!!

Läckerbit!

20/1 -16

Vackert Lars och bra att det lyckades trots flytt och allt !

20/1 -16

Tusen kära ni.
Ja Brittmarie va ju lite oroligt inför flytten och den "lilla" host host krabaten är inte så lät att slå in. Men den klarade sig fint i flytten och även stänglarna. Men doften är ju helt oslagbar så fantastiskt god.

20/1 -16

Sååå vacker grattis!

20/1 -16

Verkligen fin

20/1 -16

Härlig!
Mvh
Mikael

21/1 -16

Åhh vilken härlig blomning!!

21/1 -16

Se där jag. Den ser ut att må fint

21/1 -16

Grattis saknar den verkligen. Har nämligen inte haft någon på ganska länge nu.
Bra jobbat!

21/1 -16

mattias har köpt många fina favoriter av dig. Men denna är den som står högst på listan. Mycket för de handflatsstora blommorna och de speciella utseendet. Men oxå mycket för den fantastiska doften. Luktar på den flera ggr varje kväll man man inte få nog av den. Sen hade jag ju förmånen att få köpa en stor väl skött blommogen planta som i år belönade mig med två stänglar.
peter just denna står väldigt högt i kurs den är så fin även när det inte blommar men när den gör det slår den allt till och med Dracula skrattar.
Tack alla ni för alla otroligt fina kommentarer det värmer i vinterkvällen.

22/1 -16

Nu måste våren komma snart så att det går bättre att skicka orkisar: min önskelista börjar spränga alla gränser!!

22/1 -16

xara jag ser det lite som tur att vi har detta vädret. Annars hade plånboken varit dåligt tjock året om. Passar på att spara lite extra om det dyker upp något som man hill ha när vädret blir bättre. Har till och med ett eget kontor på banken som heter orkidékonto .
Som jag har automatisk överföring till varje månad när lönen kommer. Även om det just nu har fått gott till lite annat när flytten till hus blev av.

Ge din åsikt

Hej hej..
Nu var det längesen jag var här. Mitt orkide' odlande har legat på sparlåga nu en längre tid sen jag hade otur att få ullöss med en nyinköpt planta och som jag inte höll koll på och upptäckte alldeles för sent så det hade spritt sig till många av mina andra och fått sånt fäste att jag gav upp och gjorde mig av med många i ren desperation...

Nåja, nu till min fråga: Jag fick ett starkt återfall häromdagen när jag var i en blomsteraffär och såg att det fått hem så stora fina Angracum sesquipedale. Blev så sugen. Men har aldrig haft någon sådan. Dom hade många stänglar men ingen utslagen än. Är dom alldeles hopplöst svåra? Eller hur sköter man en sån bäst? Har man nån chans att få den att överleva och blomma om? Skulle gärna vilja ha era åsikter och erfarenheter om det är möjligt. Den kostade 999 kr så jag har inte köpt den än. Men är så sugen...

Nyckelord: Angracum sesquipedale

23/10 -11

Har du sett denne ? http://www.neovita.com/orkideer/no.cgi?g...
Et prakteksemplar det også, og budgiverne "bestemmer" hva den koster

23/10 -11

Ja, det var ju ett alternativ. Tack för tipset .

23/10 -11

Jodå, visst kan du få den att blomma inomhus men det krävs att du har mycket bra indirekt ljus. Minst vad cattleyor kräver. Rymlig kruka med grov och lucker kompost gärna med några bitar träkol. Rumstemperatur duger bra. Som sagt,det krävs en del. Själv har jag två fullstora plantor i växthuset. Fantastisk orkidé som behöver mycket plats men i blom väl värd besväret.
Menar du att plantorna hade flera stjälkar dvs fler än två? Har jag aldrig sett. Tvivlar nog på att det är en A. sesquipedale. (kan iof sig vara hormonbehandlade) Troligare att det är en hybrid, A. Veitchii eller liknande. Bjud på Alfs fina planta istället.

23/10 -11

Ja den hade minst 4 stänglar. Det måste ha varit en Angraecum Veitchii eller nåt sånt. Men den var fin och och jag kände "vill ha, vill ha just den. Och jag har vunnit lite blomster checkar i en blomster tävling så jag tänkte att dom kanske jag skulle använda till hjälp för att finansiera den. Men det kanske är ett överpris. Speciellt om den är en hybrid..Hm..tål att fundera på.

23/10 -11

Börje, varför just träkol? Jag har alltid undrat vilka egenskaper träkol har i en mix. I engelska skrifter står det ofta att träkol "freshens the mix", men jag tycker det är oklart vad som menas med det.

23/10 -11

På något sätt påverkar kolet komposten så den inte blir unken. Tycker också att det vetenskapliga belägget är klent. Icke desto mindre är det mycket vanligt i odling av Angraecum, Tolumnia och olika Vandor, ofta endast ett par rejäla kolbitar. Jag har ofta kol i komposter. Kol är också varaktigt och bryts ner mycket långsamt och detta gynnar plantor som inte vill bli störda. Det måste vara kol av god kvalitet, det får inte innehålla kol av barrved vilken kan innehålla tjära.

23/10 -11

den finns till salu här idag

23/10 -11

Men nu är den såld.

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.