Madagaskars stjärna väckte intresset igen..

23/10 -11

Hej hej..
Nu var det längesen jag var här. Mitt orkide' odlande har legat på sparlåga nu en längre tid sen jag hade otur att få ullöss med en nyinköpt planta och som jag inte höll koll på och upptäckte alldeles för sent så det hade spritt sig till många av mina andra och fått sånt fäste att jag gav upp och gjorde mig av med många i ren desperation...

Nåja, nu till min fråga: Jag fick ett starkt återfall häromdagen när jag var i en blomsteraffär och såg att det fått hem så stora fina Angracum sesquipedale. Blev så sugen. Men har aldrig haft någon sådan. Dom hade många stänglar men ingen utslagen än. Är dom alldeles hopplöst svåra? Eller hur sköter man en sån bäst? Har man nån chans att få den att överleva och blomma om? Skulle gärna vilja ha era åsikter och erfarenheter om det är möjligt. Den kostade 999 kr så jag har inte köpt den än. Men är så sugen...

Nyckelord: Angracum sesquipedale

23/10 -11

Har du sett denne ? http://www.neovita.com/orkideer/no.cgi?g...
Et prakteksemplar det også, og budgiverne "bestemmer" hva den koster

23/10 -11

Ja, det var ju ett alternativ. Tack för tipset .

23/10 -11

Jodå, visst kan du få den att blomma inomhus men det krävs att du har mycket bra indirekt ljus. Minst vad cattleyor kräver. Rymlig kruka med grov och lucker kompost gärna med några bitar träkol. Rumstemperatur duger bra. Som sagt,det krävs en del. Själv har jag två fullstora plantor i växthuset. Fantastisk orkidé som behöver mycket plats men i blom väl värd besväret.
Menar du att plantorna hade flera stjälkar dvs fler än två? Har jag aldrig sett. Tvivlar nog på att det är en A. sesquipedale. (kan iof sig vara hormonbehandlade) Troligare att det är en hybrid, A. Veitchii eller liknande. Bjud på Alfs fina planta istället.

23/10 -11

Ja den hade minst 4 stänglar. Det måste ha varit en Angraecum Veitchii eller nåt sånt. Men den var fin och och jag kände "vill ha, vill ha just den. Och jag har vunnit lite blomster checkar i en blomster tävling så jag tänkte att dom kanske jag skulle använda till hjälp för att finansiera den. Men det kanske är ett överpris. Speciellt om den är en hybrid..Hm..tål att fundera på.

23/10 -11

Börje, varför just träkol? Jag har alltid undrat vilka egenskaper träkol har i en mix. I engelska skrifter står det ofta att träkol "freshens the mix", men jag tycker det är oklart vad som menas med det.

23/10 -11

På något sätt påverkar kolet komposten så den inte blir unken. Tycker också att det vetenskapliga belägget är klent. Icke desto mindre är det mycket vanligt i odling av Angraecum, Tolumnia och olika Vandor, ofta endast ett par rejäla kolbitar. Jag har ofta kol i komposter. Kol är också varaktigt och bryts ner mycket långsamt och detta gynnar plantor som inte vill bli störda. Det måste vara kol av god kvalitet, det får inte innehålla kol av barrved vilken kan innehålla tjära.

23/10 -11

den finns till salu här idag

23/10 -11

Men nu är den såld.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Pyret:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik