Skriv början av artikeln om Amaryllis

Nyckelord: Amaryllis

Inlägg med Amaryllis som nyckelord.

Javisst, och inte bara till orkidéer, utan även till amaryllislökar. I vintras köpte jag en underbar lök till rejält nedsatt efter jul, upptäckte att den var halvrutten och lite möglig så jag fräschade upp den och gav ny jord, absolut ingen framgång så jag bestämde mig för att den skulle få torka till rejält eftersom besvären uppenbarligen var orsakade av för mycket fukt. Tog fram för några veckor sedan och satte i vitmossa i en genomskinlig kruka för att kunna hålla koll på fuktigheten. Löken var helt utan rötter och hade legat torrt och mörkt i flera månader. För er som inte är lika fanatiska vad gäller amaryllis som jag är kan det tilläggas att det är väldigt svårt med återbildning av rötter om det inte finns några, och ännu svårare om rotytan är rutten. Nu ikväll upptäckte jag att den har tre fina spänstiga, kraftiga rötter som når ända ner till bottnen på krukan, hurra vilken seger mot röta och mögel!
Nu funderar jag allvarligt att ta tillvara på alla klassiska "orkidékrukor" i transparent plast för att odla lökar i ren vitmossa i. Vet att det är lite offtopic här men ville ändå ge er ett tips och dela med mig av glädjen:)

Nyckelord: vitmossa, Amaryllis

27/5 -06

Men tack, Isilme! Även jag älskar amaryllis-släktet och men tycker det är jättesvårt att få dem att blomma andra året, och gör de det brukar det bli taxvarianter, kort- korta stjälkar. Det är ju klart man ska prova mossa!

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.