Råd / Släkten, arter och hybrider / Aerangis /

Skriv början av artikeln om Aerangis brachycarpa

Nyckelord: Aerangis brachycarpa

Inlägg med Aerangis brachycarpa som nyckelord.

Slank in på Blomsterlandet Nacka i dag efter jobbet eftersom Arne Kastberg fanns på plats för föreläsning i kväll och med honom också lite roligare plantor än de vanligen mediokra plantor som brukar finnas i butiken.
Jag hade belagt mig själv med köpförbud, skulle bara titta och inspireras en smula, ett par krukor eventuellt men det var allt. Johejdu! Hur kan det komma sig att jag idag har en Aerangis brachycarpa och en Oncidium ornithiryncum i mitt hem???? igår när jag insåg att orchidéerna krävde omedelbar vattning + pyssel fanns de ej här.

Håller på med vattning för tillfället och tycker det tar lite tid, Räknade plantorna och kom på varför, orchidéerna har på något outgrundligt vis nått upp till 55 stycken(då har jag inte räknat 2 spontandelningar) sen har jag 21 andra krukväxter av varierande storlek. Jag är mycket glad över att trädgården har påbörjat sin vintervila....

Nyckelord: vattning, Aerangis brachycarpa, Oncidium ornithorhynchum

28/10 -09

Å vad jag känner igen mig... Är uppe i över 40 st nu som trängs i fönstren, och jag gillar många gröna växter dessutom. Försvarar dem med att de ger bra inomhusklimat. Har fortfarande penséer från jättetidig vår ute som inte gett upp och petunior som står skyddade från frosten. Jag vågar snart inte gå in i någon blomsterhandel, speciellt som suget ökat sen jag fick lov att avstå från att handla på Fjärlishuset. Försöker tänka på att vattning tar tid...

28/10 -09

Hadde heller ikke klart å motstå de to .

28/10 -09

Tvångströja och fotbojor så att man inte klarar av att ens gå in i en affär där det finns orkidéer, det är förmodligen det enda som hjälper.
Jag var där i kväll, mycket trevligt och hade bestämt att inte handla för mer än de 250:- jag hade i plånboken. Man inser snabbt att det sprack kapitalt när man sitter här med fyra nyuppackade sötnosar (det är inte bra med kort). Ja ja, man får väl köra lite mindre med bilen. Det ska visst vara bra för hälsan också, att röra på kroppen lite mer.

29/10 -09

Hihi

29/10 -09

Ha ha. Bara det att vara med i orkidéprat verkar fullständigt livsfarligt Jag har redan köpt 2 orkidéer fast jag egentligen inte har plats för fler blommor.

29/10 -09

Vänta bara ängsvädd... det går bara utför härifrån

29/10 -09

Haha, jag känner igen mig... För några månader sedan så trodde jag att det var fullt i fönstrena. Men jag tycks hitta olika kreativa sätt att klämma in nya hela tiden! Det senaste är att hänga upp så många som möjligt i amplar... i dubbla rader. Ena raden borrar jag in krokar i i själva "taket" på fönstret där jag kan hänga amplar.(Har "djupa" fönster där själva blombrädan är insjunken i väggen). Sedan rad nummer två hänger jag i gardinstången. För vem behöver gardiner? Sedan kan man ju alltid hänga upp någon liten ampel eller monterad orkidé i krukan på någon av de andra upphängda amplarna också så det blir två våningar av amplar... För fönsterbrädan allra längst underst är ju proppfull.

Vips så har jag plats för en massa till!

29/10 -09

Jo... Jag har inte vågat räkna mina.

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.