Promenaea med gula blad

15/6 -07

Hej!
Köpte en Promenaea citrina i mars som har växt lite och sett fräch ut.För ett par veckor sen började blad att gulna från spetsen på bladet och inåt. Båden gamla och nya blad.Den står över en skål med vatten och intill en liten fläkt.Jag har vattnat ett par gånger i veckan och varit mycket försiktig så att inget vatten har kommit i bladen.Den får ytterst lite näring vid varje vattning.Ingen sol har kommit in på den men den står under tilläggsbelysning.
Vad har jag gjort fel?

Nyckelord: gula blad, Promenaea

15/6 -07

Kan den ha fått drag från fläkten?

16/6 -07

Så mycket som det ständigt vindar i regnskogen så känns det väl knappast troligt.

Linda

16/6 -07

Anledningen till att din Promenaea inte mår bra just nu är den höga värmen som jag antar att du haft hos dig den senaste tiden. Dessa tvära kast mellan normala temperaturer och extremer över 30 grader är kritiska för svalväxare eller arter som växer åt det svalare hållet.

Det här att drag skulle vara negativt för växter är bara struntprat. Som Linda skriver så är det ju aldrig vindstilla i naturen.

16/6 -07

Tack för era svar. Javisst har det varit varmt och särskilt under lysrören,det borde jag tänkt på,(men värmen tog hårt på mig också). Nu har jag placerat den på balkongen (inglasad) där den får det avsevärt svalare.
Anette

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Anette:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik