Virrvarr

Virrvarr. Från Krut. Fri bild.

21/3 -15

+ 3/11 -16

Denna planta (vet ej namnet; små tvåfärgade blommor i milt ceris och ljusgrönt) är ett enda virrvarr av luftrötter och sidoskott/keikisar (svårt att avgöra vilket). Blommade generöst för två år sedan på flera stänglar, i år orkade den bara ge mig tre blommor. Trots sin grönskande yvighet är plantan väldigt färglös och klen längst ned och har dålig stadga, det är därför jag funderar på om jag ska göra något.
Den står hyfsat ljust, har gott om kompost och friska rötter.
Vad föreslår ni att jag gör? Om alls något..?

1,5 år senare: Lydde KarinC:S råd, det blev 7 keikisar. De verkar inte vilja blomma än, men en av dem producerar en egen keikis istället. Moderplantan tackade genom att skjuta ut ännu fler keikisar, det är rena barnkammaren i fönstret men ska jag aldrig få se några blommor igen?!

Nyckelord: luftrötter, sidoskott, keiki

21/3 -15

Jag tycker det är hög tid att dela och plantera keikisarna. Just nu lever dom på moderplantan som får allt svårare att förse dom med vad dom behöver.

21/3 -15

Tusen tack, det var nog just den lilla knuff jag behövde! Inte vill jag att moderplantan ska duka under.

21/3 -15

Haha, här kan man snacka keiki! Fick denna av Nenne för ett bra tag sedan och snart växer bebisen om mamma . N
(Nej, här ska inte separeras, sådeså!)

21/3 -15

Xara, härligt att se! Tycker att jag ser en utblommad stängel också. Det är nog ung två år sedan den flyttade till dig.

21/3 -15

Är det så länge sedan?? Jisses vad åren går... Men den hänger iaf fortfarande med utsikt mot 'Sveriges vackraste gata' och även om jag vägrar att massakrera den, så blommar den så fint så emellanåt .

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Krut:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · ButikAnnonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.