Coelogyne cristata

19/3 -12

Årets blomning av en av dom "vanliga" klonerna, fick jag bara välja en orkide skulle den nog bli just Coelogyne cristata.

Nyckelord: Coelogyne, Coelogyne cristata

19/3 -12

Underbart vacker, står i valet och kvalet om jag ska låte en sådan flytta hem till mig. Doftar dina något. Vackra bilder!

19/3 -12

denna Coelogyne cristata luktar mycket goot, min Coelogyne cristata var. hololeuca luktar däremot kattkiss ler.

19/3 -12

Helt nydelig!

19/3 -12

Fantastiskt fin. Är benägen att hålla med, är nog den orkidé även jag skulle välja om jag - ve och fasa - bara fick ha en.

19/3 -12

Mmm visst är det något speciellt med denna art!
Mvh
Mikael

19/3 -12

Grattis till fin blomning. Min vill inte iår heller, den blev förvisad till vår inbyggda altan där den är ca 8 gr.

19/3 -12

Denna art har en särskild elegans!

20/3 -12

Tack alla.

Truls: Dom kan vara riktigt kinkiga, jag har 2 stora exemplar som jag planterade om för 2 år sedan, efter omplanteringen har dom vägrat att blomma, trots att alla mina Coelogyne cristata får samma behandling vad det gäller temp, placering, vattning etc.

20/3 -12

Samma här Atlas. Jag planterade också om min för ett par år sen och sedan dess inte en blomma följande år. De som jag så gärna vill se och längtar efter..:-(
Men skam den som ger sig den måtte väl komma igån någon gång. Mitt ex är också ganska stor så att den fyller en av de gröna korgar man kan köpa för att gräva ner lökar i jorden i...

20/3 -12

Tack för de tröstande orden. Jag har nu 2 plantor för jag planterade om den stora så blev det 2 plantor för 2 år sedan. Den blommade innan dess flitigt ngr år men nu tjurar dom.

21 sep

Jagvhade varit glad om jag bara fick min att överleva.... Har tagit död på ett exemplar och är på god väg att göra detsamma med nästa 😪 Skulle vara tacksam för lite tips för att få denna skönhet att överleva....

25 sep

+ 10 okt

Tror att de var den första orkide'n som jag såg i handeln i början på 70-talet - man blev helt förundrad.

28 sep

Helena: Den brukar inte vara så komplicerad, men en sval och relativt torr vintervila och desto mer fukt under sommar och tidig höst när den växer som mest är viktigt. Jag odlar i ren vitmossa men även andra material funkar, förutsatt att de håller kvar en del fukt.

10 okt

Det är mkt. märkligt med att just denna arten inte fungerar så bra för mig. Har många andra arter av Coelogyne som växer å blommar utan några problem, så varför inte cristatan. Har försökt med olika mtrl. i krukorna och behandlat dem efter tips från duktiga odlare......men de vill sig inte riktigt . Skam den som ger sig, så fortsätter att prova tills de fungerar. För jag är en envis jäkel med mkt. tålamod, när de gäller orkide'er.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Atlas:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · ButikAnnonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.