Ljusare blad på Vanilla

25/9 -09

De nyaste bladen på min ena Vanilla, de kommer på ett sidoskott, är betydligt ljusare än de ursprungliga. Har försök läsa på här lite men är ändå inte säker, är det för lite eller för mycket sol när bladen blir ljusare? Annan orsak?

Nyckelord: Vanilla, ljusa blad, Sol

25/9 -09

När bladen på Vanilla är nya är de lite ljusare och mjukare, de mörknar lite när de mognar och blir styvare. Annars betyder ju generellt att du får mörka blad under lägre ljus (plantan producerar mer klorofyll för att kompensera) och ljusare blad då de får mer ljus. Vanilla trivs bra under ganska mycket ljus (dock ej direkt sol) så den mår säkert bra.

25/9 -09

Tack valkyrie! Jag funderar också över det där med direkt sol... Jag har Vanillan i köksfönstret mot sydost, med en vit gardin för och det betyder att det förstås inte blir riktig skugga. Den har inte växt så mycket, jag undrar om det har varit för mycket "halvsol" ändå? Står på en stort fat med lecakulor och vatten, så jag hoppas att fuktigheten räcker.

25/9 -09

Jag vet inte om den har fått för mycket sol, min verkar svara mer positivt på mer ljus... en vit garin skyddar säkert ypperligt. Min växer så det knakar i nordöst fönstermen under tilläggsbelysning... den har vuxit säkert en halvmeter sedan i våras... växer ca 1 meter per varmsesång och står sedan mer eller mindre still under vintern (kylan antar jag)..

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Ingegerd15:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · ButikAnnonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.