26/4: Schwerterhögen som kom igår

26/4 -12

Jag hade ju tänkte skriva om detta igår, när de kom alla nopsisar, men jag planterade om HELA dagen igår fram till 00:30 - 1 inatt någongång, så jag orkade helt enkelt inte.

ALDRIG att jag planterar om 14 nopsisar igen i en smäll. Inte blev det bättre av att jag var tvungen att tvätta och sortera barken innan jag kunde använda den heller, har nött bort skinnet på pek- och långfingret på min vänstra hand. Jag planterade om alla, dels för att kunna se hur rötterna såg ut, dels för att ha koll på när det blivit gjort och så för att jag trodde att jag skulle få fler paket idag, men ack vad jag bedrog mig - de är fortfarande kvar i Tyskland.

Nåväl, det är nog bra att mina fingrar får vila lite idag.

Nu till det viktiga: plantorna!

Som ni kan se så var de VÄL inpakterade och jag hade förväntat mig 13 plantor då två gått och dött i Tyskland, P. stuartiana och P. equestris var. coerulea (de har fått in fler av equestrisen nu), så när den "döda" equestrisen var med blev jag minst sagt förvånad. Jag har fått tillbaka pengar för den trots allt. Förstår dock varför de satte den som "död" då den är minst sagt i mindre bra skick - den har i princip inget rotsystem så jag får hoppas att den klarar sig.

Skicket på plantorna varierar från "bra" till "herreGUD, vad har de matat den med?!". Jag tror att de med sämst rotsystem är P. equestris 'Apari' pink och P. pulchra och jag hoppas de kommer börja växa. En del plantor har skador på vissa av bladen, lite gula fläckar här och där, men inget som ser alarmerande ut, utan snarare sådant som man kan räkna med att plantor får efter ett tag. Vissa fläckar och missfärgningar oroar mig en smula, så dessa plantor håller jag ett extra öga på för att se om det bara är jag som är hysterisk, eller om det faktiskt är något.

Den gladaste överraskingen var nog ändå P. equestris aurea. Det känns nästan lite som att den stora orkidéguden förbarmade sig över denna lilla amatör efter att jag förlorade min förra aurea, och bestämde sig för att jag skulle få ett monster! Den är ENORM! Det tog mig en halv evighet att lyckas få ur den ur krukan den kom i (fick klippa upp den), ytterligare en evighet att få bort all mossa + döda rötter och sedan fick den flytta till en störra kruka. Hade inte kunnat klämt ner den i en 12cm ens med en kofot tror jag.

Jag är väldigt nöjd med alla plantor och jag hoppas att de alla återhämtar sig från transport, misshandel och omplantering snart.

Nyckelord: Schwerter, Doritaenopsis, Phalaenopsis

26/4 -12

Saknar tiden när man fick hem sånna där monsterpaket Nu har jag bara plats för några enstaka åt gången. Har besökt Schwerter i Tyskland ett par gånger och det är alltid trevligt. Kanske blir en sväng i höst igen.

26/4 -12

Vad roligt med så många plantor! Känner igen känslan med nya orkidéer. Snart får vi vår sambeställning, så man har någonting roligt att se fram emot. Ja, det börjar vara det där med platsbrist. Det var en monster planta kan man säga

26/4 -12

Kul! Kattpatrullen verkar sköta sitt jobb också...
...men vad är detta andra paket du pratar om?

26/4 -12

Meeeeooowww vilka orkisar!
Aurean ser ju verkligen växtvillig ut! Flera baskeikis va? De verkar ju vara större o kraftigare, aurea, iaf de från schwerter.
Men varför klippte du av stängeln på Philip???

26/4 -12

Jupp, med tanke på att jag har några beställningar kvar som bör trilla in i morgon och i Maj så kommer det bli trångt.

Blomtjuven: För att blommorna var på väg att vissna och den lilla saken inte hade jättemånga rötter. Jag föredrar om den använder energin till att hantera flyttstressen med än att hålla liv i döende blommor.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Mutanten:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · ButikAnnonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.