Vad är det?

Vad är det?. Från tomas z3.

26/3 -08

 

Nyckelord: Aliceara, identifiering, Brassia

26/3 -08

Den här är alltså oxå köpt på blomsterlandet i sundsvall men inget namn på den Vad kan det vara? Nån som vet?

26/3 -08

Hej Tomas

Det ser ut som någon Brassia korsning.

MVH
Tommy

26/3 -08

Ja visst är det väl det...? Men frågan är bara vilken sort. Så himla tråkigt att dom inte märker sina plantor...:(

26/3 -08

Kanske den oxå hör till gruppen Aliceara (miltonia x brassia x oncidium) som verkar lanseras starkt nu? Googlade en del på det tidigare och hittade en sida som tog upp en massa varianter, men tyvärr hade de ännu bara en enda på bild. Men om du vill söka så kanske det kan vara en ände att nysta från. (En ur den gruppen som visats här är Sunday Best Muffin)

26/3 -08

Håller med Säluttern - liknar min Sunday Best Muffin som jag köpte nyss på Blomsterlandet i Sundsvall men den var märkt. Lägg in en bild när blomman kommer så vet jag säkert. Tänk att jag kan säga ngt här redan:) - Kul!!

27/3 -08

Jaa du ser ju Annika..du kan och va glad man blir när man kan hjälpa någon.
När kommer dina bilder då ...är nyfiken va du köpt..

27/3 -08

Från tomas z3.

Tack frör era svar! Så här ser blommorna ut, alla kommer ut upp-o-ned så bilden är vriden. Men tycker ändå inte riktigt att det ser ut som Sunday Best Muffin, men kan ju vara nån annan Aliceara. Det är ju rätt mke brassia över den iaf. Har du bild på den du köpte? Lägg gärna in den isf!

/Tomas

27/3 -08

Ja och man blir vriden när man ska försöka kolla bilden också hahaha

27/3 -08

Haha, ja det var svårt att få till det bra. Men varför slår dom ut upp-o-ned? Ska man kanske låta stänglarna hänga fritt o inte stötta upp dom?

/Tomas

27/3 -08

Nästan alla orkidéer vrider blomknopparna ett halvt varv i slutet av utvecklingen, vilket man ofta kan ana på blomskaften. Som små är knopparna alltså uppånervända. Ändrar man ställning på stängeln efter denna vridning så hamnar blommorna ohjälpligt snett. Det gäller alltså att stötta i tid det som rakt skall bli

27/3 -08

Ok, men då förstår jag fortfarande inte riktigt...stänglarna har ju växt rakt upp och fått stöd o ändå slår blommorna ut åt fel håll....?

/Tomas

27/3 -08

Hm då var det ju svårare ... men jag har också märkt att det kan bli så ibland. Kanske nån odlingsmässig störning som inträffat just när knopparna ska positionera sig? Som att det tillfälligt blivit för torrt t ex. Bara gissar nu

27/3 -08

Stenåsa har en bild på en Aliceara Sunday Best Muffin.
Jag har svårt att säga om den liknar din .. men du kan ju kika själv.

Pia

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av tomas z3:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik