Alla dagboksinlägg

Paphiopedilum ceramense, 9 cm. Från GöranÅ.

Köpte två mkt. små plantor för fem år sedan. Den ena plantan för en tynande tillvaro, så den verkar inte vara ngt. att ha. I naturen hade den nog varit död sedan länge, utan den omvårdnad den fått. Men den andra har växt på bra å ger nu sin första blomning. Den är planterad i GreenMix å står i växthus.

Nyckelord: Paphiopedilum ceramense

28 sep

Snygging:-)

28 sep

Alltså denna var ju bara

28 sep

Strålande resultat

28 sep

Underbar!
Mvh
Mikael

29 sep

Wow, fantastisk blomma. Har aldrig hört talas om arten innan. Relativt nyupptäckt?

29 sep

Underbar!

29 sep

Paph. wenshanense. Från GöranÅ.

Ja du Merwic de där med namn. Nästan allt döps om, flyttas hit å dit så man blir helt förvirrad . Dessa människor som håller på så här, verkar vara ute för att få sitt namn i historien. Har pratat med flera odlare/experter om detta, å de verkar som att alla är förbaskade på detta fenomen. Denna plantan ska tydligen numera heta ceramense å vara en egen art. Tidigare har den varit i sektionen Barbata å närstående till bullenianum. Ett annat ex. är Paph. wenshanense som tidigare hetat xconco-bellatulum, Conco-bellatulum, Wenshanense men som nu räknas som egen art (alltså wenshanense).

Ge din åsikt
Paphiopedilum Dollgoldi. Från GöranÅ.
Paphiopedilum Dollgoldi. Från GöranÅ.

Paph. Dollgoldi är en primärhybrid mellan armeniacum och rotschildianum. Den sägs inte vara lätt att odla, men mitt ex. verkar trivas bra i GreenMix. I år med 4 blommor som mäter 19 cm. stora och är en stor favorit bland mina paphar. Den växer i ett växthus med 18-30 grader å rel. luftfukt på 70-95% (under normala förh. å inte under värmeböljor )

Nyckelord: Paphiopedilum Dollgoldi

1 aug

Förstår den är en favis, jättevacker

2 aug

Fantastisk fin, grattis!

8 aug

+ 14 sep

Tack för fina kommentarer . En mångårig dansk domare gjorde en bedömning på denna i tisdags, med alla blommorna utslagna. Han hade aldrig sett så många å så stora blommor på denna primären, så han bedömde den till minst silver. Roligt att den uppskattades i vart fall. De väsentliga är ju att man själv tycker om den.

21 aug

Håller den 24 dgr. till, tror knappast inte de. Synd för de är utställning/bedömning den 13-15 september i Lund. Den började blomma en månad för tidigt i år och sen denna värmen vi haft, de skyndade på blomning x-tra den oxå. Ser i nuläget inte ut som jag har ngt. bidrag till tävlingen med danmark. Hoppas på att andra har bättre tur, med att få ngt. i blom

22 aug

Himla synd den hade varit bästa bidraget på utställningen och lyst upp monter

27 aug

Snygg, härliga färger.
Mvh
Mikael

31 aug

Grattis!

2 sep

Tack för fina kommentarer . Men oled knappast bästa bidraget, för de finns många duktiga odlare i SYS. Den står ff fin så hoppas den håller för att stå i montern, för tyvärr så har den nog varit utslagen för länge för att ha den rätta spänsten i blomman för att bedömas. Den växer väldigt sakta så de dröjer nog ett bra tag innan den blommar fint igen, men som vanligt så gäller - tålamod!

11 sep

Mycket vacker Göran synd jag inte fick se den idag.

12 sep

De verkar som den kan hålla sig till bedömningen på lördag......hoppas - 2 dagar till. Tänker bara kul att få bedömt en planta som man gillar så mkt. själv. Men för mig är de inte viktigt om de blir medalj eller inte, jag tar de bara som ett trevligt moment att tävla mot danskarna . Så på lördag hoppas jag du är där Truls , så får du se den. Hoppas du oxå tar med en av dina fina plantor till tävlingen, för vi behöver alla bidrag för att ge danskarna en match .

28 sep

1:a pris på Botan i Lund. Från GöranÅ.

Otroligt att den ff håller sig fin, trots höga temp. å flera förflyttningar till Lund och Lomma för bedömningar. Den kom på 1:a plats på botan i Lund, där den fotades och hamnade på SYS hemsida. En lite rolig kommentar fr. experten Lutz Röllke....... han såg bara ett fel med plantan......"den står i fel växthus". Han skulle vilja haft den hos sig, å de va ju ett fint betyg för plantan . Nu gäller de omvårdnad och kanske få till en större planta, å än fler blommor till nästa gång om ngt. år.

28 sep

Jag tycker också den står i fel växthus

29 sep

Grattis, välförtjänt pris och beröm.

29 sep

Så roligt att få sån respons! Inte alls konstigt med ett så fantastiskt exemplar, så klart, men det gör ju glädjen extra stor!

Ge din åsikt
Från vilken art är detta?. Från GöranÅ.

För några dagar sedan gjorde jag en delning av en planta. Nere i GreenMixen hittade jag denna violetta sak som var fäst till några rötter. Satte detta i egen kruka för att se vad som händer. Kan ngn. gissa vad det är för planta (art) som uppför sig så här???

Nyckelord: Gissa arten.

29 sep

Skott från Paph armeniacum?

29 sep

Alldeles rätt Merwic ! Det är en s.k. utlöpare som växt ner i krukan, tills den nått botten. I naturen växer den på klipper som en litophyt. Då följer utlöparen klippan å en planta växer till en bit fr. moderplantan. I detta fallet så var utlöparen 17 cm och det hade bildats rötter. Har inte tidigare försökt plantera i egen kruka. Frågan är om den kan bilda nya plantor, trots att moderplantans blad inte kan försörja den. Blir spännande att se vad som händer.

Ge din åsikt

Så var det dax igen! 19:e blomman sedan nov 2016. Den nya stängeln växer på sig och jag kan ana tendens till knopp längst ut på den. Få se om den orkar nu i höst, eller om den väntar till våren.

Nyckelord: Psychopsis Kalihi, Psychopsis

20 sep

Wow helt sanslös blomma du har där

20 sep

Sweetie!!!

21 sep

Tack båda två!
Ja, det är min bästa planta någonsin. (Ber ödmjukt min stora C cristata om ursäkt.) Var så liten och ynklig, när jag köpte den av Peter. Nu jättestor och grann och bara levererar nytt!

21 sep

Härlig och snart rekordhållare? eller ingen som har hållit räkningen tidigare

21 sep

Tack dick Ja, det vore kul om det finns någon mer på OP, som har samma glädje som jag har av en långblommande Psychopsis!

21 sep

Mmm, jag är avis på dig! Jag har en som skulle vara blommande enligt företaget, men när jag fick den hade man valt att klippa av stänglen. Så jag väntar och hoppas att jag ska få fram en likadan långblommare som du..

21 sep

Caroline, det var ett okunnigt företag du handlade av Man ska INTE klippa av en stängel på en Psychopsis. Den kan se död ut, men det är bara att vänta på den nya knoppen. Efter snart tre års blomning, så vet jag hur min planta beter sig.
Hoppas du får igång din Psychopsis

Ge din åsikt
Paphiopedilum sanderianum med 60cm. långa petaler. Från GöranÅ.
petalerna på väg ut. Från GöranÅ.

Köpte en liten planta som heter Paphiopedilum sanderianum och den beskrevs som blombar inom 4 år. Tror de va första gången jag handlade på nätet. Blev besviken när jag fick den lilla ynkliga plantan, som var planterad i en 5,5 cm. kruka. Detta var för 9 1/2 år sedan och nu förstan blommar den. Numera kollar man upp bättre vad som bjuds till försäljning, vis av erfarenheten. Nåväl, äntligen i blom å inte så illa med tre blommor första gången. Är väldigt fascinerad av de långa (60 cm.) petalerna som ligger ihopsnurrade i knoppen, å att de inte trasslar in sig eller slår knut. Den växer endemiskt på Borneo på vertikala klippor, därför kan den ha så långa petaler. Odlar den i GreenMix i växthus med 18-30 grader

Nyckelord: Paphiopedilum sanderianum

2 aug

Verkligen vacker o väl värd o odla Grattis till den läckerbiten

2 aug

Även jag köpt en liten planta, lång väg kvar
Stort grattis, en fantastik skönhet

2 aug

Grattis till en fin planta och blomning

2 aug

Grattis! En bedrift att få den i blom, samt även att i nästan 10 år dra fram plantan. Ett kvitto på en skicklighet som odlare!

3 aug

Verkligen häftig. Tålamod är A och O för en orkideodlare. Bra jobbat.

8 aug

Tack för fina kommentarer . oled den växer sakta,så hav tålamod. Men den är väl värd att vänta på. bolebo ja så är de.....tålamod och massor av tålamod, de måste vi ha.

9 aug

Grattis, helt underbar!
Mvh
Mikael

11 sep

Grattis fin blomning. Mina favoriter de multiblommande orchidsarna.

Ge din åsikt
Paph. glaucophyllum x P. bellatulum 12cm. Från GöranÅ.

En Paphiopedilum som köptes som en liten klen planta, för några år sedan. De verkar som vissa plantor vill känna in sig i sitt nya hem. Efter att stått nästan still så började den växa lite förra året, nu i år så kom där en blomstängel med tre knoppar. vid närmare titt så e där nytt bryt på väg oxå. Blomman blev en glad överraskning med stora 12cm. (fr. bellatulum) välformade blommor, ty hade helt glömt vrf. jag köpte den. Det är en gammal primär som reg. 1911 som heter P. Sladdeni, å där ingår P. glaucophyllum x P. bellatulum.

Nyckelord: Paphiopedilum Sladdeni

7 sep

Härlig blomning ibland blir man fundersam över varför orkidéer bara stannar upp som ovan, är de på väg att dö är det första man tänker och frågan är om man inte hellre ska låta dem vara lite ifred istället för att som jag ofta gör, börja pyssla om dem mer än förut för att få igång dem igen...

7 sep

Väldigt läcker grattis till den

7 sep

Härlig färgteckning på denna!

7 sep

Spännande och annorlunda färgteckning.

7 sep

Så himla roligt när det 'plötsligt händer'!! Grattis !

11 sep

Läcker Grattis!
Mvh
Mikael

Ge din åsikt
Rhyncostylis coelestis 'Blue'. Från GöranÅ.
LC. Final Blue med 5 blommor på 9cm. Plantan blir bara 25cm. hög. Från GöranÅ.
Vanda Blue Magic x V. Exotic Purple med 10 blommor på 11cm. Första gången den blommar, så inte så många blommor. Från GöranÅ.

Ja, de e blott tre orkide'er som blommar i den blåa färgen nu. Vandan och Rhyncostylisen hänger i varsin ståltråd i taket, men LC:an växer i GreenMix. Det är två som doftar jättegott, å de e LC:n och Rhyncostylisen.

Nyckelord: LC. Final Blue, Rhyncostylis coelestis 'Blue', Vanda Blue Magic x V. Exotic Purple

8 sep

Halleluja vilka läckerbitar

8 sep

Härligt tema

8 sep

Vackert

8 sep

Fina färgpaletter!

9 sep

Vackra färger

9 sep

Rhyncostylis coelestis är en favorit! Bara lyckats med att få den att blomma då den hängt ute (vilket inte är någon möjlighet längre). Bra jobbat!

9 sep

Oj oj vilket odlingsresultat

11 sep

Super blå trio!

11 sep

Ja härliga färger!
Mvh
Mikael

Ge din åsikt
Från Xara.

Glömde denna igår, jag förärar den ett eget inlägg!

Nyckelord: Phalaenopsis hieroglyphica

6 sep

Fantastisk. Jag hade en i flera år o den behagade aldrig blomma.

6 sep

Finfina

6 sep

Mycket snygg Har också haft en sådan, men vete sjutton var den tog vägen!!!

6 sep

Väldigt vacker

6 sep

Så fin

6 sep

Häftig läpp . Finns några trevliga phalaenopsis-arter.

11 sep

Namnet passar bra in på blomman, snygg

11 sep

Härlig Grattis!
Mvh
Mikael

Ge din åsikt

5 sep

5/9: Dags igen

Från Xara.

Cattleya Lostnametag med tre ståtliga blommor . (Vad kan det vara, tror ni?)

Nyckelord: Cattleya Lostnametag

5 sep

(Tre dagar i Bryssel, om någon undrar )

11 sep

Väcker
Ska till Malmö imorgon hoppas på blomma

Ge din åsikt
Från Xara.

Förutom denna 'Nopsis lostnametag', har jag (som tidigare publicerats) flera Cattleyor, Paphiopedilum, Phalaenopsis och Dendrobium i blom just nu, plus att mina Catasetanae, Epidendrum, Bifrenarium och allt vad det är kommer stort! (Skrytsamt?! Absolut! Men jag tror inte att jag någonsin har haft så HÄR mycket i blom samtidigt och dessutom så mycket på G!).

8 sep

Kul o grattis

8 sep

På lördag den 14 september har du chansen att få bedömning på en av dina fina orkidéer. Bra då att du har flera att välja på. Då är de landskamp mot danskarna, så då behövs fina plantor. Det är Sydsvenska orkidesällskapet (SYS) som har internationell utställning (13-15 sept.) och försäljning av orkidéer i Lund på botaniska trädgården. Se tider å info på vår hemsida, å alla är -ligt välkomna!

8 sep

Åh, skulle vara sååå kul!! Men, men, helgerna här hemma är uppbokade tills framåt jul...

Ge din åsikt

Upptäckte igår kväll att en spännande korsning blommade. Köpte den av Boden Orchids i maj 2014 som "seedling".

Korsningen är Phal. (Penang Girl 'Bullseye' x bellina 'Ponkan' Am/AOS) 'Plum'
x violacea 'Carolina Blue'

Blev till en början smått besviken då det i mina ögon först såg ut som en vanlig violacea, men färgerna är nog ändå lite roligare kanske. Inte så mörk eller "blå" som jag hade hoppats, men jag börjar sakta vänja mig vid den. Då jag inte har kvar någon violacea (förutom en indigo som tjurar och kan droppa närsom) så är det rätt kul att ha denna ändå. Den doftar, om inte annat - och jag är förtjust i sådant.

Lite synd att Boden Orchids slog igen för ett tag sen, (de hänvisade då på hemsidan till bristande tullkontroller i UK och att folk beställde billiga massproducerade orkidéer från Asien istället, och att de inte kunde konkurrera mot sådant). Det var ganska tydligt att de stängde ner motvilligt och i missnöje. Vill minnas att det var en trevlig prick att ha att göra med som gärna diskuterade om olika alternativ när man ställde frågor på mail, och var väldigt entusiastisk gällande orkidéer.

Hann inte ta några bilder, men det kommer. Ville mest dela med mig av ett minne från mitt orkidéliv.

6 sep

Ja Boden har mkt trevliga phalaenopsishybrider, då främst violaceahybrider. Har några jag med som jag köpte förra våren. Hoppas få se dem blomma snart. Ska bli spännande o se dina bilder snart
De jag har o se fram emot är, P. Rainbows End, P. Samera x P. Gigabelle, P. Bodens Bellisimo Daisy x P. Dark Knight samt P. violacea 'Carolina Blue' x (v. coerulea x violacea mentawi) x violacea coerulea 'Keighley'(svårt o tyda etiketten, men tycker det står detta)

6 sep

Har Mike Boden helt o hållet slutat med försäljningen? När gjorde han det, som sagt jag handlade av honom så sent som förra våren. Men har känt honom och varit i kontakt med honom i många år då främst genom mail.

6 sep

Billiga transporter är ett tveeggat svärd. Det är kul att handla billigt men det slår ut företag i närheten. I längden kanske man förlorar sitt eget arbete.

6 sep

Minns inte när han lade ner... men jag vet att jag läste om det på hemsidan. Den ligger nere nu, men använder man "Wayback Machine" som arkiverar hemsidor så låg hemsidan uppe 2018-08-15

Men tittar man på datum efter det så är det någon reklam från ett webbhosting-företag. Jag hittar dock inte info om när & varför, men minns att jag läste om det. Den informationen verkar inte finnas med i arkiveringen som "Wayback Machine" gjort. Så använder man logisk uteslutningsmetod så måste det ha skett mellan 15:e augusti och 16:e oktober förra året? Mer specifikt än så vet jag inte.

6 sep

Från Sebastian.

Utlovad bild. Tycker den ser mest ut som violacea (som är största delen av korsningen), och så doftar den som en också (men kanske aningen mindre skarp). Tagen i ganska dunkelt ljus, så kameran blev lite knäpp med färgerna - den upplevs som blekare i verkligheten. Men tog jag bilden i fullt ljus så tvättade kameran bort alla lila toner och blomman sågs mest som olika grader av rosa på bild (vilket är fel).

7 sep

Resultatet blev ju bra i slutändan

7 sep

Sötnos, tycker jag !

Ge din åsikt

Som vanligt har jag dålig koll på nya stänglar, eftersom jag slarvar med att använda mina glasögon inomhus. Vid dagens vattning såg jag denna och förstås är det också ny knopp i den gamla stängeln. Nr 19 i ordningen.
Lycka mao! ,

Nyckelord: Psychopsis Kalihi, Psychopsis

2 sep

Se där, den verkar stormtrivas

4 sep

Jag kastade min planta för ett tag sedan, jobbat med o få bort ohyra så länge så jag tröttnade Men den är verkligen en långblommare, med focus på LÅNG

5 sep

Tack båda två Att min favoritplanta kommer med ny stängel är bara som "grädde på moset".
obovata , trist att du inte fick bort ohyran.

5 sep

Wow, helt fantastiskt!! Nu kan de tävla, stänglarna !

5 sep

1 dag i Malmö, hjälpte inte

Ge din åsikt
Bc Binosa Wabush Valley. Från anitta. Fri bild (ej för kommersiell användning).

Kom hem igår från utlandsresan och Bc Binosa Wabush Valley hade slagit ut sin blomma, det blev en blomma den här gången. Det blev ingen blomexplosion fast jag var bortrest

Nyckelord: Bc Binosa Wasush Valley

5 sep

Men dock!! Fantastiskt fin bild också !

Ge din åsikt

Styrelsen för Nordvästra Skånes Orkidésällskap föreslår att klubben läggs ned

29 aug

Det verkar som om utvecklingen är oundviklig. En naturlig följd av att de flesta(?) hellre sitter hemma och surfar runt runt på nätet än umgås med likasinnade i en förening. Däremot är det många som tycker det är självklart att "någon annan" ska ordna med utställningar och andra aktiviteter.

29 aug

För ett antal år sedan var jag medlem i Svenska orchidesällskapet och fick då medlemstidningen. Där i fanns sidor för lokalföreningar. Det var väl 4-5 stycken lokalföreningar. Helt plötsligt fanns det otroligt många lokalföreningar som hade sina sidor. Kan det inte vara så att vi återgår till ett normaltillstånd. De drivande i föreningarna har slutat och det finns egentligen inget medlemsunderlag?

29 aug

Det är fullt möjligt att du har rätt Peter A samtidigt tycker jag att intresset för orkidéer är lika stort som förr. Däremot kanaliseras intresset på ett annat sätt. Tyvärr tror jag att när det inte längre finns föreningar som ordnar utställningar så folk får se vilka fantastiska växter orkidéer är, försvinner också intresset för denna stora växtfamilj. Problemet är likartat i Tyskland. Det räcker inte med Plantagen ICA och Ikea.

31 aug

Vart är vi på väg? Ja, de kan man fråga sig. De gäller inte bara vårt intresse, utan de är många föreningar som har de tufft med sviktande medlemsantal/intresse. Jag vart i Helsingborg i helgen som gick, på Sofiero för att visa att vi finns. Med ett lotteri för att få in pengar till Nordvästra Skånes Orkidesällskap (NSO) för att täcka upp för föreningens kostnader. Dessutom att försöka värva lite nya medlemmar, men lyckades dåligt med detta. Känner att många tycker om orkidéer, men i samtalet kommer de fram att då gäller de hybrider av phalaenopsis. Längre än så räcker inte intresset tyvärr . När man berättar om att de finns så mkt. mer intressant och att man kan komma på våra möten för att se prakten å att få tips å råd. Då blev svaret - har inte tid, hmmm . Är de månde detta som gäller??
Angående nedläggning av NSO, så är nog inte sista ordet sagt (hoppas jag)

31 aug

Jag bor långt från alla föreningar så jag undrar vad som händer på ett möte?

31 aug

Gå in på resp. förenings hemsida så hittar du program för det närmaste halvåret. Programmen växlar självklart. Följande gäller for SYS: Föredrag med bilder, visning av medlemmars plantor, fika, plantloppis/försäljning, diskussioner, medlemmar kan utbyta erfarenheter, Julfest. Allt detta för 100 kr per år.
Dessutom planeras och anordnas utställningar och resor.
Jag har 14 mil enkel resa till våra träffar i Lomma och är nästan alltid med. Till den här utställningen och det första klubbmötet kommer jag inte. Men det är undantag. Jag uppskattar våra möten jättemycket.

1 sep

Då är ju frågan, vad är fel med det sätt, det vi gör på våra möten och sättet vi försöker rekrytera? Hur kan vi förändra för att attrahera och få fler medlemmar?

1 sep

Kommer det nya medlemmar på möten och sen försvinner igen eller dyker dom inte ens upp?

1 sep

Några har man sett komma ett par gångar och sedan inget mer

2 sep

Rent generellt (jag var tidigare medlem i SOS) så för mig så var det tid och energi. Jobbar mycket, och den lilla fritid jag har måste jag lägga på annat också. Tvättstuga/bostad/matlagning, klämma in vänner någonstans, andra intressen, osv - så det fanns inte mer tid. Sålde bort och skänkte till slut bort 60% av min samling. Behöll favoriterna (har fortfarande fler än jag hinner ta hand om). Så började jag odla Hoya också (hittills så har de varit mycket tacksammare att sköta, så intresset har flytit över till dem till viss del). Hur är det med synlighet på mässor och liknande? Hoyasällskapet verkar värva in rätt mycket medlemmar den vägen då de säljer sticklingar? Kanske SOS borde ha ett samarbete med Peter på Orkidéhuset där man får rabatter hos honom på mässor? Så kan en representant prata orkidéer med mässfolk medans Peter kan fokusera på att sälja? (Har sett honom drunkna i frågor och diskussioner vid ett par tillfällen). Det är förstås om bägge parter är öppna för det. Vet inte hur det är med föreningsregler och om man kan/får ha den typen av samarbeten med företag, jag spottar bara ur mig idéer nu. En annan tanke är att man får första årets medlemsskap gratis på SOS eller lokal förening? (Dra in folk i intresset, de får medlemstidningen och kan läsa och lära sig - kanske vill de fortsätta vara betalande medlemmar efter första året?). Det finns mängder med lösningar. Man måste aktivera människor och ge dem incitament till att vilja bli medlemmar - människor är överlag ganska bekväma varelser, och finns det inte något som drar i dem, så varför ska de engarera sig?

3 sep

Tråkigt att höra. Men detta är väl framtiden antar jag? folk har inte tid eller lust att träffa andra människor på riktigt när de kan lära sig allt hemifrån på Google. Dessutom alla sociala medier där de kan visa upp sina orkidéer för hela världen istället för en handfull människor i en betalande grupp.
Tror tyvärr att fysisk social kontakt försvinner.

3 sep

När jag var nybliven orkis-entusiast, letade jag överallt efter f2f-träffar. Men det fanns ingenting inom rimlig restid (för heltidsarbetande småbarnsmammor), så jag gav upp den idén. Tycker dock att personliga orkidé-entusiast-möten har gett mig väldigt mycket tack vare kontakter genom detta forum! Poängterar särskilt hur roligt det har varit att träffa Annika, Henrik och Peter ! ! Vi får resa (miljöanpassat) lite mer och passa på att hälsa på varandra, helt enkelt .

3 sep

+ 4 sep

Även på denna sida har väl antalet besök / inlägg minskat betänkligt. Är väl max 10 st som står för 90 % av alla inlägg tycker jag.
Som ny orkideefantast sökte jag info med ljus o lykta. Info om allt möjligt. Nu när jag har massa erfarenhet o inte köper så mycket nytt okänt längre har behovet av info minskat tyvärr. Jag kan tänka mig att en nybörjare ser en Phal eller "Cambria" i affären och blir nyfiken på dom. Googlar man dom hittar man ju info om dom o ser inte allt annat inom släktet. Man lyckas få dom att blomma om o är nöjd med det. Tror hobby är en helt annan sysselsättning än att odla blommor för de flesta. Jag svarar gärna på frågor men frågan måste ju dyka upp först.

4 sep

Fast känner att om man ngn gång skulle skriva om ngt som blommar o visa det här så är det inte många som kommenterar om man inte odlar i växthus o kan visa upp jättemkt blommor. Denna site ska väl också vara till för de som inte har så många olika blommor o vill visa upp de som blommar just för tillfället. Men jag tycker det bara är vissa som får den uppmärksamheten här. Nu vill jag inte bråka eller se ner på det som skrivs här, tycker det är jättekul o läsa om allas odlarintresse o dregla över era fint odlade orkidéer. Så sluta nu inte med det, men bara en tanke som dykt upp ibland när jag själv lagt upp ngt eller visat upp ngt här. Inte meningen att vara oförskämd mot någon.

4 sep

Jämfört med när jag gick med i OP har det blivit rätt, hur ska jag skriva, passivt¿ Minns med glädje alla diskussion och uteslutningar, person angrepp och knasiga inlägg. Då kunde OP verkligen engagera

4 sep

Det behövs mer ?dumma? nybörjarfrågor. Kan det vara så att vi redan besvarat allt. Kanske skulle ta bort arkivet o börja om ?

4 sep

Här kommer en fråga; hur får ni era Laeila speciosa att blomma?

5 sep

Har tyvärr ingen erfarenhet av det släktet

5 sep

Rent generellt så blommar väl många typer av orkidéer antingen pga säsong (om de är blommogna) eller om de utsätts för lite stress? Många åker bort och så är de utan vatten länge... och när de kommer hem så blommar allting? Annars så har jag ingen koll på Laeila tyvärr. Vore kul om någon kunde berätta mer?

Ge din åsikt
Från Dorra.

Sitter framför TV:n o undrar vad som luktar... så kom ja på det: min Angraecum magdalenae. Bara en blomma som har hittills öppnat sig, men doften finns i hela huset! Visserligen trevlig men alldeles för stark. Det blir inte lätt med 2 blommor i mitt så litet hus...

Nyckelord: Angraecum magdalenae

3 sep

Helt otroligt hur de kan dominera ett helt hus . Sååå fin! Grattis!!

4 sep

Underbart med väldoft

4 sep

Ju fler desto angenämare, bara att njuta så länge det varar

Ge din åsikt