Råd / Odlingsplatser / · Odla Inomhus /

Skriv början av artikeln om sun room

Nyckelord: sun room

Inlägg med sun room som nyckelord.

2/11 -06

Mitt sun room.

Mitt sun room. Från Mia.P.

Här kan jag sitta och drömma mig bort bland orchidéer och palmer.

Nyckelord: sun room

Åh så härligt det ser ut Mia! Där kan det nog rymmas ett antal orkideér också.

2/11 -06

Ja, riktigt härligt är det att ligga på sängen där och titta ut genom fönstret på småfåglarna och känna doften av orchidéerna och höra porlandet från dammen. Nu skulle det bara behövas ett lite större bord att ha plantor på.

Ja du Mia de börjar se lite trångbodda ut, men du har ju ett större bord bredvid.

3/11 -06

Nej, det är inget bord, det är en säng.

3/11 -06

Har du aldrig hört talas om en blomstersäng, Mia? Här har du en gyllene chans att skapa din egen orkidésäng. Ha, ha!

3/11 -06

Ja, just det : ) det var smart. Det är min sambo som envisas med att vi ska ha sängen kvar i gäst/sol rummet. Vi väntar ju inte ens några gäster. Jag ville ju göra om hela rummet till ett blomsterrum! Ha ett stort bord framför fönstret så att alla vackra orchider fick lite mer utrymme.

Men nu har jag i alla fall utöka platsen lite genom att sätta en kartong på bordet så blir det lite extra yta och nu är det inte lika trång längre + att jag kan se även de små nu. Förrut så blev de gömda under jätteBrassians blad. Nu har jag sett att min Epidendrum har fått en ny bulb eller skott eller vad det nu heter på Epidendrum.

3/11 -06

Det är lite "Moment 21" över ditt gästrum tror jag. Om du fyller rummet och sängen med orkidéer kommer troligen gästerna att börja knacka på din dörr. Tänk så underbart att få övernatta i ett rum fyllt av vackra blommor där luften är mättad av olika orkidéers dofter! Synd bara att sängen då är upptagen.

Ja där skulle jag gärna vakna upp lite lugnt !
Monika

3/11 -06

Ja, just nu har jag tre doftande orchidéer där. Dendrobium 'Emma White' som doftar mycket svagt av gardenia (bara om man stoppar in näsan i blommorna), Brassia Rex 'Sakara' som doftar lite starkare av tazetter eller något liknande (fortfarande måste man stoppa näsan i blommorna) och till slut den mycket starkdoftande Oncidium Sharry Baby 'Red Fantasy' som doftar starkt av vanilj. Här räcker det med att sitta i den ändan av sängen för att känna doften. Mmmmm.

Hmm,kan jag få hyra rum med frukost ?
Monika

3/11 -06

Jo, det går bra. Det enda du behöver betala är frukost och det blir väl typ 30 kr om dan eller nåt ; )
Eller så kan du ju komma förbi med en orchide till mig så får du bo gratis. Alla våra gäster har sagt att de sovit så bra i rummet och gärna kommer tillbaka. Jag kan rekommendera att komma i april, då är det runt 20 grader och soligt och fint och då står häggen i blom och kollibrierna gör sina första visiter.

Prata om bilden