Skriv början av artikeln om phalaenopsis Braquestris 'Melmi'

Nyckelord: phalaenopsis Braquestris 'Melmi'

Inlägg med phalaenopsis Braquestris 'Melmi' som nyckelord.

Jag hittade min första peloriska phal. igår... På IKEA såklart, var annars driver de sina orkidéer så hårt. En mörkt mörkt lilaspräcklig med limefärgad baksida. Riktigt häftig. Däremot var ju inte komposten den bästa jag sett. Skall åtgärdas så snart leverans från Orchidéhuset kommer. (Ja, jag kunde inte låta bli erbjudantet..Kunde någon annan?)

Min fina phal. Braquestris Melmi från Mutanten har skickat ut en, än så länge miniliten, stängel. Ska bli mycket spännande att se den fortsätta utvecklas.

Dessutom har min Lucke Orchidéen - phal. tetraspis x mariae fått fart på sin andra stängel. Den första stängeln hade fått sig en törn i toppen vid transport och har avstannat helt. Men som sagt, nu kommer det en ny. Mycket roligt!

Det blir visst en härlig försommar i år.. När börjar ni andra sätta ut sånt som inte är phallar utomhus?

Nyckelord: phalaenopsis Braquestris 'Melmi', phalaenopsis tetraspis x mariae, pelorisk

15/5 -13

Har haft mina ute ett par veckor. Men jag bor i södra skåne och vi har inte haft frost på några veckor nu. Lägst 5-6 gr. Skola ut dem dagtid i någon vecka först i skuggan.

15/5 -13

Här i Västerås är de två kallväxande Cristatorna ute på balkongen sen snart en månad tillbaka. Det har ju varit några kyliga nätter, men jag har en skyddad balkong med markis, som jag drar ner till natten, så det har inte varit några problem och Cristatorna gillar ju kyla. Väldigt snart är det dags för flera att få komma ut på grönbete!!

Sen finns ju miraklet fiberduk, om det nattetid skulle krypa ner i temperatur!! Den håller ner till - 4 grader och är min absolut bästa vän både för utskolning av orkidér och övervintrande pelargoner. Fiberduken är jättebra inte bara mot kyla utan också mot stark sol, blåst och regn! Clas Ohlson säljer 24 kvm fiberduk för 69:- och det är väldigt mycket fiberduk!!

16/5 -13

Jättekul att lilla Melmi planerar att blomma. Blommorna är kanske inte de fräsigaste rent utseendemässigt, men de doftar gott så du har något att se (lukta?) fram emot.

18/5 -13

Idag har sommarlovet börjat för mina orkisar, som gillar att vara på "grönbete" dvs på balkongen!!! Termometern visar just nu 24 grader i Västerås!! Markisen är nerdragen, så de inte får en solchock!!

Ge din åsikt

Idag kom det första paketet med orkidéer från Tyskland, denna gång från Orchideen Lucke. Jag hade beställt två nopsisar; en Braquestris 'Melmi' och en Sweety Sigrid 'Tainan' och blev därför synnerligen förbryllad när jag upptäckte en tredje nopsis utan namnlapp. Jag misstänker att det är en liten bonusplanta som de har skickat med, ska bli oerhört spännande att se hur den ser ut om/när den blommar!

De ser ut att ha klarat resan hit bra, men det är nog lite för tidigt att ropa hej ännu. Jag hoppas både lilla Sigrid och 'Melmi' får behålla sina stänglar/knoppar, men jag tror de kommer ryka.

Sweety Sigrid påminner om en av mina onamnade hybrider, men är finare och har mindre blommor. Den onamnade har fått ett nytt hem så jag inte behöver ha två nopsisar som är för lika.

Nu har med andra ord min lilla extra jul inletts med dessa tre! I morogn så kommer det antagligen ett till paket, men denna gång från Schwerter.

Nyckelord: Phal. hybrid, Phalaenopsis Sweety Sigrid 'Tainan', Phalaenopsis Braquestris 'Melmi'

24/4 -12

Packningsmaterial, kartonger och katter
Kul med den nya lilla! Det kan ju vara en liten art, kanske equestris, eller pallens....man vet aldrig

25/4 -12

Jag har beställt från Orchideen Lucke flera gånger tidigare, och aldrig blivit besviken. Bonusplantor är väl alltid himla trevligt, men brukar komma med namnlapp. Jag fick en Phalaenopsis (Kingidium) decumbens som bonusplanta en gång. Lappen kanske bara ramlat bort? Grattis till nyförvärven

25/4 -12

Grattis till paketet! Du får berätta hur grejerna från Schwerter var med!
Och det var väl inte dåligt, att få en bonus på en order om bara två plantor?

25/4 -12

Mycket viktigt att även hemmatullen får gå igenom paketen innan man öppnar dem ordentligt. Lite som ett virusprogram i datorn.
Mvh/ Kattmamman

25/4 -12

Tackartackar.

Em: Det är inte möjligt att den fallit av när de packade orkidéerna. Jag har mailat Orchideen Lucke och berättat att plantorna kommit fram, passade på att fråga om den lilla okända har något namn.

Annika: Det kommer jag göra, beställningen har kommit (de skickade i måndags, snacka om att det gick undan!). Väntar på att kunna packa upp dem, låter dem stå och vänja sig vid temperaturen här hemma först.

enmassaskor: Det är väl nästan viktigast av allt? Godkänner inte tullen plantorna så är det bara att skicka tillbaka dem.

25/4 -12

Va, vänta när du har paketet framför näsan..? Det var tålmodigt
Kul förresten att Schwerters sändning kommer fram så kvickt, det ger mig hopp för nästa vecka angående sambeställningen!

25/4 -12

Mutanten Just precis så

25/4 -12

har du kollat igenom noga i packningsmaterialet om den fallit ur inuti paketet?

25/4 -12

Mycket fina orkidéer och vilken söt tulltjänsteman!

Hur stora är blommorna på Sweet Sigrid Tainan? Hur skulle du beskriva doften (för den doftar väl?)?

26/4 -12

Annika: Jag ska fota plantorna från Schwerter och skriva om dem nu tänkte jag. Jag är MYCKET nöjd med beställningen.

Blomtjuven: Jupp, ingen lapp. Hoppas de svarar på min fråga, de kan vara lite sega har jag märkt.

DJungelkatt: Nu håller ju blommorna på att vissa så det är lite svårt att mäta dem, men de är ca 3,5cm x 3cm och doftar svagt rosenaktigt. Jag gillar doften och även färgen på blommorna. Jag såg att Orchidehuset har fått in Sweety Sigrid 'Tainan' (även om det står Sweet Sigrid, det är samma planta men den är registrerad som Sweety Sigrid så antagligen är det ett stavfel), så skynda dig och beställ!

27/4 -12

Ja jag såg det också, det var därför jag var nyfiken på din

Ge din åsikt