15/5: Pelorisk och stänglar

15/5 -13

Jag hittade min första peloriska phal. igår... På IKEA såklart, var annars driver de sina orkidéer så hårt. En mörkt mörkt lilaspräcklig med limefärgad baksida. Riktigt häftig. Däremot var ju inte komposten den bästa jag sett. Skall åtgärdas så snart leverans från Orchidéhuset kommer. (Ja, jag kunde inte låta bli erbjudantet..Kunde någon annan?)

Min fina phal. Braquestris Melmi från Mutanten har skickat ut en, än så länge miniliten, stängel. Ska bli mycket spännande att se den fortsätta utvecklas.

Dessutom har min Lucke Orchidéen - phal. tetraspis x mariae fått fart på sin andra stängel. Den första stängeln hade fått sig en törn i toppen vid transport och har avstannat helt. Men som sagt, nu kommer det en ny. Mycket roligt!

Det blir visst en härlig försommar i år.. När börjar ni andra sätta ut sånt som inte är phallar utomhus?

Nyckelord: phalaenopsis tetraspis x mariae, phalaenopsis Braquestris 'Melmi', pelorisk

15/5 -13

Har haft mina ute ett par veckor. Men jag bor i södra skåne och vi har inte haft frost på några veckor nu. Lägst 5-6 gr. Skola ut dem dagtid i någon vecka först i skuggan.

15/5 -13

Här i Västerås är de två kallväxande Cristatorna ute på balkongen sen snart en månad tillbaka. Det har ju varit några kyliga nätter, men jag har en skyddad balkong med markis, som jag drar ner till natten, så det har inte varit några problem och Cristatorna gillar ju kyla. Väldigt snart är det dags för flera att få komma ut på grönbete!!

Sen finns ju miraklet fiberduk, om det nattetid skulle krypa ner i temperatur!! Den håller ner till - 4 grader och är min absolut bästa vän både för utskolning av orkidér och övervintrande pelargoner. Fiberduken är jättebra inte bara mot kyla utan också mot stark sol, blåst och regn! Clas Ohlson säljer 24 kvm fiberduk för 69:- och det är väldigt mycket fiberduk!!

16/5 -13

Jättekul att lilla Melmi planerar att blomma. Blommorna är kanske inte de fräsigaste rent utseendemässigt, men de doftar gott så du har något att se (lukta?) fram emot.

18/5 -13

Idag har sommarlovet börjat för mina orkisar, som gillar att vara på "grönbete" dvs på balkongen!!! Termometern visar just nu 24 grader i Västerås!! Markisen är nerdragen, så de inte får en solchock!!

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av IdaTor:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik