Skriv början av artikeln om mjuka

Nyckelord: mjuka

Inlägg med mjuka som nyckelord.

17/7 -08

mjuka bulber

min Zygopetalum som har två nya skott på väg. Har bulberna börjat att bli gulla mjuka vad håller på att hända? odlar den i semihydro.

Nyckelord: mjuka, bulber

17/7 -08

Min första tanke är att de fått för mycket vatten. Kanske du ska kolla att vattnet inte står för högt?

17/7 -08

jag tror att det är något anat då hållen sitter på kanten av krukan så det överflödiga vattnet rinner ut så det kan aldrig bli för mycket.

17/7 -08

Har du haft den länge i semihydro? Jag har för mig att jag läst att övergångsperioden, innan plantan vant sig vid det nya systemet, kan ge lite reaktioner, men tyvärr kommer jag inte ihåg riktigt hur. Hur mår rötterna?

18/7 -08

den har varit planterad i semihydro i ca fem månader den har inga rötter och den hade inga rötter när jag planterade den. tänkte kasta den men så fick jag se att den hade två nya skott på väg så då kunde jag inte göra mig av med den.

18/7 -08

pake, jag kommer ihåg ditt inlägg om att odla Zyg i semihydro och jag övervägde det själv faktiskt. Men jag valde att göra en blandning av bark och mossa, hälften av varje + lecakulor i botten på ytterkrukan med en skvätt vatten. Den har aldrig fått torka ut och den mår jättebra och har just nu två kraftiga blomstänglar och bladen är gröna och fina utan bruna toppar. Om din Zyg inte har några rötter tror jag att du måste hitta en annan lösning än semi-hydron. Utan rötter lär den ju dö. Jag vet inte om standardreceptet med mossa kan vara lösningen även för Zyggen? Du kan ju pröva i alla fall.

18/7 -08

det får bli vittmossa för den sen får det bli någon form av blandning med mossa om den repar sig. Får hitta nogon att odla i semihydro är det någon som har tips på lämpliga arter att odla i semihydro kan bara koma på cattleyor som är lämpliga för den sortens odling

18/7 -08

Pake jag tror nog att zyg kan trivas i semihydro, men de måste nog ha bra rötter först. Och Felixans tips ovan verkar väldigt bra, det ska jag prova när det blir dax att sätta om igen.

24/7 -08

bullberna blir bara mjukare och mjukare. tror ni att det går att rädda dom nya skotten och sätta dom i vitmossa? Genom att ta bort dom från bullberna den ena kan man se att den har rötter på gång.

25/7 -08

jag tar i morgon bort skotten från bullberna och hoppas att det går och rädda dem. bullberna blir bara mer och mer mjuka och dåliga.

25/7 -08

Det låter vettigt, pake, nästan det enda som kvarstår att prova, och så hålla tummarna. Jag håller en tumme för att det ska gå bra

25/7 -08

En av mina dendrobium nobile trivs ypperligt i semihydro. bara leca o ett hål i botten av en glaskruka. Den står ute också men skyddad från allt förmycket ljus då rötterna är exponerade.

Ge ditt svar