Skriv början av artikeln om minigris

Nyckelord: minigris

Inlägg med minigris som nyckelord.

7/6 -15

Regn - nu igen?!

Osiris visar sitt missnöje med regnet som var för en vecka sedan, han va ute & kissade & sedan gick han in & bäddade ner sig & tyckte inte det var ngn idé längre...Bäddat har han gjort själv!

Nyckelord: minigris, Osiris, regn, sovdags

7/6 -15

Ja, sådär vill man helst ligga o tryna i dåligt väder, regn o blåst. FY vad det blåser nu hela tiden!!

Ge ditt svar

12/12 -06

Osiris

Det här är min kelgris!

Nyckelord: minigris

12/12 -06

Knappast en julgris, men han har fått ett fint lila skärp (Copywrite)

Oj, oj vilken liten gullegris!!!

Och sele har lilla kelgrisen också fått! Kanske är han en gottegris också?
Doris

12/12 -06

Det är ekollon på marken där som han var fullt upptagen med tills brevbäraren cyklade förbi och han tog upp trynet ifrån marken för att vädra efter honom, som synes! Han kommer när man säger åt honom, förutom när det är fullt med äpplen, körsbär, eller ekollon...då har vi dragkamp han och jag! Sjutton vad stark han är för sin förhållandevis ringa storlek. Kortet är ifrån förra hösten och då var han drygt 45 cm lång om jag inte minns fel, nu är han ganska precis 70 cm lång och fyller två år på alla hjärtans dag (bra timing av suggan säger jag bara, det är lätt att komma ihåg).:-) Jag tycker om att åka till Rappnes (Slottsträdgården Ulriksdal) och gå i deras växthus och titta på deras Linderöds svin utanför - jag tycker att Truls tryne ser ut att vara fem gånger så stort som Osiris och hela Truls är verkligen stor i jämförelse med mitt lilla gullesvin som jag brukar kalla honom för ibland (kärt barn har många namn ni vet). Då känns det rätt att kalla minigrisar för minigrisar...Enligt minigrisföreningen är det många som tror att minigrisar ska hålla sig så små som en mindre katt hela livet!
Ja, det där med selen är ju ett återkommande problem nu medan han växer - på bilden är det två halsband som fick bli hans andra sele - han hade en katt/kanin sele i början och nu har han en skinnsele för hund med reflexer runt hela, vilket jag tycker är jättebra eftersom han är svart! Det finns ju bara saker för hundar och katter att köpa i djuraffärer och selar för hund hindrar liksom honom i hans rörelser, jag tycker synd om honom jämt för att de alltid sitter så illa.:-( Sadelmakarna tycks ha gått upp i rök - jag kan inte hitta någon, bara för att jag tycker att det vore bra att få hans nuvarande sele justerad för hans kroppsbyggnad!
/Mvh I

13/12 -06

Isis: du kan säkert få hjälp av en skomakare att göra de olika delarna i selen justerbara, eller göra en ny efter Osiris egna mått med gamla selen som modell. Det finns ju lite fler skomakare än sadelmakare, så det ska du nog hitta en!

13/12 -06

Oh, så söt han är! Är han lätt att dressera också? Det verkar så mysigt med en minigris, tycker jag!

13/12 -06

Tack för tipset Säluttern! Plopp, jag har lite dålig fantasi, men grisar är smarta djur så han brukar fatta galoppen snabbt. Jag har en träningsbok för minigrisar ifrån USA, men jag skulle bli tokig om han stod och klämde på tutor eller spelade på något barn-piano!..:-(
/Mvh I

13/12 -06

En blivande liten cirkusstjärna? Grisar är kloka och lättlärda, du kan ju t.ex. träna upp honom till svampletare, posthämtare, mögelletare (så kan ni extraknäcka) eller träna in ett litet nummer att underhålla på skolor och ålderdomshem med Möjligheterna är många och det blir säkert uppskattat! Klicker-träning funkar jättebra som inlärningsmodell, det kan du läsa om på hundsidor: principen är att man använder ett speciellt ljud och förknippar det med belöning (det första inlärningssteget) och sedan "shapar" man fram önskvärda beteenden, man belönar ansatser till rätt beteende och ökar kraven allteftersom. Att leta saker med luktsinnet borde roa honom, tänk på tryffelsvinen Viktigast i all träning är att ni båda har kul!

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.