Skriv början av artikeln om miniatyr

Nyckelord: miniatyr

Inlägg med miniatyr som nyckelord.

Intressant miniatyr orkidéer med ett speciellt växt sätt jag har 8 stycken att avyttra om det finns intresse ?

Nyckelord: miniatyr

19/1 -15

Men detta är ju uppenbart plantor direkt från skogen?!

19/1 -15

Nix,,från min trädgård,på Bali finns det så gott som inga skogar kvar det finns heliga träd och träd i ravin sänkor.på vissa ställen växter det epifyter i odlingar typ apelsin och kakao.

19/1 -15

Har du exporttillstånd från Bali/Indonesien och tillhörande CITES? Även införsel i Sverige kräver kräver motsvarande handlingar.
PS. Saknas dessa handlingar så är plantorna olagliga att inneha och skapar problem för köparen och hens befintliga samling om Jordbruksverket/Tullen upptäcker affären. DS

19/1 -15

Det är klart att jag har det,eller rättare sagt min kompis,det finns andra på denna tråd som inte kan tänka mig ha det från Dominikanska republiken

19/1 -15

..och vem är denna kompis?

19/1 -15

Vilken fin och annorlunda! Ser nnästan ut som något som skulle kunna växa i skogen under någon tall i sverige!:D

dusk och bolebo, vad grundar ni ert uttalande på? Jag är intresserad av cites osv och hur man kan se om en planta är från naturen?:)

19/1 -15

Det syns på plantorna och rötterna. Dessutom spelar det ingen roll om den är plockad i skogen, trädgården eller odlad efter konstens alla regler i ett växthus. Import från ett icke EU-land kräver nämnda handlingar.
Läs på Jordbruksverkets hemsida.

19/1 -15

Henrik.L.A. lite information om Cites finns i länken och man ska vara väldigt vaksam så att inte bidra med att plantor från naturen utrotas, det är ett känsligt kapitel men följer man det regelverk som satts upp av FN mfl så har man gjort sitt bidrag. http://en.wikipedia.org/wiki/CITES

I övre listen här på OP under Odling m m/Att köpa orkidéer/import finns mycket att läsa om vilka tillstånd som krävs för att köpa orkidéer från länder utanför EU. Reglerna är ju förstås till för att skydda arter,
så det är mao inte bara att köpa eller sälja.

19/1 -15

Jag var ju i stånd att importera en Dendrobium normanbyense från Hawaii och det är mycket som krävs, inte bara från säljarens sida utan köparen måste ha tillstånd att importera plantorna och det är inte allt. Som tur var upptäckte skarpögda forumiter att Elsner hade den till salu lite senare så jag behövde aldrig göra det.

Mutanten, din fråga med tillhörande svar finns under det jag nyss hänvisade till här på OP.

19/1 -15

Jo cites vet jag mycket om, mer än de flesta. Men just hur man ser att den är plockad i naturen!:)

Så att man själv kan undvika att köpa naturplockade plantor om de inte har cites att visa upp.

19/1 -15

Nenne: Vilken fråga? Jag skrev bara att det var mycket som krävdes för att kunna importera?

Henrik.LA: Bra fråga om det inte finns någon bild på själva plantan. Det finns ju tyvärr personer som satt i system att samla in orkidéer från det vilda och sedan påstå att de är odlade och sälja dem som sådana. Man får nog antingen lita på säljaren och/eller fråga runt eller söka på kundomdömen etc.

19/1 -15

Popov är en frekvent besökare i indonesien och tar med sig plantor utan cites

19/1 -15

mutanten okej!:)

indo det är väl rätt seriösa anklagelser om de inte är känt? Om popow.

19/1 -15

Dvs, om du har bevis.

Ge ditt svar

22/8 -10

Tolumnia Kimnaree

Tolumnia Kimnaree. Från saraa.

Antal: Slutsåld. Pris: 140 kr per styck. Frakt: Ingår.

Nyinköpt på sambeställningen från O&M. Blomstor, korkmonterad. Insåg även med denna att den inte kommer att få den skötsel den vill ha hemma hos mig.

Priset är inklusive frakt.
Jag kan även tänka mig att byta mot t.ex en encyclia cochleata, brassia rex, en miltassia el.dyl.

Nyckelord: kimnaree, Tolumnia, miniatyr

22/8 -10

jak köper den

22/8 -10

Ivan V. köpte 1 styck.

Köp, diskutera och läs villkor

22/8 -10

Macroclinium manabium

Macroclinium manabium. Från saraa.

Antal: Slutsåld. Pris: 140 kr per styck. Frakt: Ingår.

Nyinköpt på sambeställningen från Schwerter.
Insåg direkt att detta är inte en art som kommer trivas hos mig....

Priset är inklusive frakt.
Jag kan även tänka mig att byta mot t.ex en encyclia cochleata, brassia rex, en miltassia el.dyl.

Nyckelord: Macroclinium, miniatyr, Manabium

22/8 -10

jojo köpte en planta!

22/8 -10

Jojo köpte 1 styck.

Köp, diskutera och läs villkor
Mini-phalaenopsis som jag köpte för 15 spänn. Från Gloxinia.

Jag hittade ett ställe som sålde minisar för 15 spänn. Inte i jättegott skick, men inte katastrof heller (tror jag). Kan inte så mycket att jag kan avgöra sånt. Lekte lite med montering och detta är ett av tre experiment. Denna hänger i en ampel i köksfönstret och lapar (lite för mycket?) sol. Har den i en plastbehållare med leca som står i vatten. Innerkrukan har lufthål på sidorna för att möjliggöra god ventilation. Tar gärna emot tips och råd!

Nyckelord: ampel, miniatyr, leca, Phalaenopsis, semi-hydro

9/6 -08

jag tycker den ser frisk och fin ut och jag är oxå nybörjare på dessa blommor.

9/6 -08

Så, var hittade du dom små till slut nu då? 15 spänn är ju värt en chansning! Behöver också lite små.. måste ju ha ett par på jobbet tex..

9/6 -08

Jag håller med boxer, plantan ser grön och fin ut, rötterna likaså. Phallar i
leca har jag inte provat, men det funkar nog det också.

9/6 -08

Jag hittade dem i en budgetblomsteraffär i Jakobsbergs Centrum, tror den heter Marios eller nåt sånt. De stod på en av hyllorna där de regelbundet säljer plantor av allt möjligt för 5 spänn och uppåt. Tack för era kommentarer!

Prata om bilden
Mini-phalaenopsis som jag hittade för 15 spänn. Från Gloxinia.

Jag hittade ett ställe som sålde minisar för 15 spänn. Inte i jättegott skick, men inte katastrof heller (tror jag). Kan inte så mycket att jag kan avgöra sånt. Lekte lite med montering och detta är ett av tre experiment. Denna hänger i en trälåda som jag har fyllt med vitmossa i botten. Tar gärna emot tips och råd!

Nyckelord: miniatyr, montering, Phalaenopsis

10/6 -08

hur ser rötterna ut? ser inte alls dålig ut tycker jag men tänk på att hålla jämn fuktighet har lyckats med plantor som ser mycket värre ut än vad dina gör.

Prata om bilden

Jag hittade ett ställe som sålde minisar för 15 spänn. Inte i jättegott skick, men inte katastrof heller (tror jag). Kan inte så mycket att jag kan avgöra sånt. Lekte lite med montering och detta är ett av tre experiment. Den är surrad på en barkbit med vitmossa och hänger på väggen. Tar gärna emot tips och råd!

Nyckelord: miniatyr, montering, barkbit, Phalaenopsis

9/6 -08

Vad kul med dina experiment! Visst är det roligt att göra det på plantor som inte kostar så mycket. Du märker ju ganska snart om det är någon som inte trivs, bladen tappar sin spänst då. Själv testar jag olika phal-hybrider i semihydro och har lärt mig att vissa av dom gillar det - andra inte. Lycka till och låt oss andra få följa hur det går med dina experiment!

9/6 -08

15 kr, Järfälla är tydligen ett bra ställe att bo, här där jag bor sänker de
inte några priser oavsett hur skruttiga plantorna är. De slänger dem när
de är så dåliga att de inte går att sälja för det pris de sätter från början.
Riktiga växtplågare m.a.o.

9/6 -08

Ja, varför i hela friden slänga! Jag fattar inte det, bättre att sälja dem billigare om de är lite skabbiga eller har slutat blomma. De har ju potential. Tack för lyckönskningarna Felixan!

9/6 -08

Handlarna kanske tänker att då går dom listiga kunderna och bara väntar på att blommorna ska börja vissna för att få köpa dem för halva priset. Och det måste förstås förhindras. Eller så tänker dom att det kan se mindre inbjudande ut med vissnande blommor i butiken. Kommersiellt tänkande går alltid före samhällsekonomi och sunt förnuft.

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.