Skriv början av artikeln om leptotes bohnkianum

Nyckelord: leptotes bohnkianum

Inlägg med leptotes bohnkianum som nyckelord.

9/9 -14

Leptotes bohnkianum

Leptotes bohnkianum. Från Xara. Fri bild.

Trogen blommare i skåpet. Inte mycket nytt annars här hemma: phragar, psychopsisar och ICA-nopsisar slutar ju aldrig att blomma , men övriga samlingen verkar inte vara intresserade av september som blommånad!

Nyckelord: leptotes bohnkianum

10/9 -14

Trevligt med trogna blommare. Det kanske är höstdepression plantorna lider av. Fast här har det varit fin höst än så länge, varmt och soligt. Och flera plantor har stänglar/knoppar nu så man hoppas.

10/9 -14

Jag har haft extrabelysningen på sedan jag köpte den i våras, men nu kommer den väl verkligen att behövas så mörkt som det redan har hunnit bli. Ja jag har en del stänglar mm iaf, men de växer lååångsamt... (inte mycket till tålamod här!).

10/9 -14

Grattis till din trogna blommare! Ja, visst har höstmörkret kommit fort och temperaturen kryper neråt på nätterna. Börjar fundera på om det snart är dags att stänga orkidéekollot på balkongen. Hemska tanke om jag får plats med alla inne. Några har tillkommit och några har flyttat eller gått hädan, så det borde gå, men man vet ju aldrig. Spännande ska det bli i alla fall!

10/9 -14

Apropå tålamod min Phal speciosa har haft två stänglar sen dec 2013 och ingenting händer, absolut ingenting, dom bara hänger där och är gröna och fina.

10/9 -14

Det är både trist och spännande med "dom där" som står still! Jag har flera men värst är Phal luedemanniana 'Woodlawn', som i början av detta år blommade med en enda blomma på en ca 50 cm lång stängel och det tog lång tid innan denna enda knopp kom till. Samtidigt såg jag ytterligare fyra stänglar på plantan, varav den längsta då var ca 20 cm, men absolut inget har hänt med någon av dem. Plantan är jättefin och likaså stänglarna, men jag undrar förstås om det blir nåt´ av dem!

11/9 -14

Min Phal lamelligera har haft en och samma stängel i något år nu. Kommer ett antal blommor och sedan vilar stängeln, senast ett halvår, och sedan sätter den igång igen! Doftar för övrigt väldigt kryddigt, den lilla söta .

Prata om bilden

19/11 -13

Leptotes bohnkianum

Leptotes bohnkianum. Från Xara. Fri bild.

En blommande nykomling i skåpet.

Nyckelord: leptotes bohnkianum

19/11 -13

Den här hade det varit intressant att få se på närmare håll också

19/11 -13

Ännu närmare?? Himmel hur gör man då?!

20/11 -13

Underbar art tror din kanske fått lite större blommor än min (men svårt att säga på foto).
Alla kameror har begrensningar det är bara att se hur nära man kan gå (och zooma) och fortfarande få fokus det är ju en miniatyr-art så ser ofta ut som man är längre bort än man är om man fotar hela plantan. Finns det ett macroläge (blomma som symbol) kan man oftast komma närmre.
Även ljuset kan spela roll man får lättare fokus i ljusa förhållanden blixt brukar ju ge missvisande färger på blommor och inomhusbelysning brukar inte räcka så ja brukar ha en lampa att belysa objektet (plantan) med, en ljus bakgrund kan göra stor skillnad med.

20/11 -13

Och kanske en kamera. Min gamla Samsungplatta har inte så många specialfunktioner tyvärr.

20/11 -13

20/11 -13

Från Kerstin A.

Grattis! Min har visat sig vara riktigt flitig att blomma.
Lägger upp en närbild på min.

20/11 -13

Jättefin bild, bravo!! Hoppas att min blir lika flitig blommare! Den är ju så himla söt och jag älskar färgkombinationen .

20/11 -13

Xara och Kerstin A , härlig blomning hos er båda! Jag har en Leptotes bicolor köpt av Lassse i juni 2013 och den kommer nu med två stänglar och jag är jätteglad för det!

20/11 -13

Till o me ja har fått min att blomma om den är monterad utan skåp så det här är ingen svår art

Prata om bilden