Skriv början av artikeln om giftig

Nyckelord: giftig

Inlägg med giftig som nyckelord.

Precis som rubriken lyder - är de giftiga?
Vi har kattuppfödning är tvugna attsortera bort det mesta, vill inte ta onödiga risker. Ampellilja kan de få tugga på.
Phalaenopsis är oxå för "grovbladiga/thjocjbladiga" så de brukar inte röra dom heller. Nu har jag dock några med amala långa blad och de brukar alltid vara poppis att tugga på..så frågan är hur giftiga orkidéerna är?
Jag hittar inget på nätet om att de är giftiga.
Någon som vet och/eller kan hänvisa?

Nyckelord: katt, giftiga orkidéer, giftig

11/2 -11

Jag vet inte om orkidéer är giftiga, men jag har själv husdjur - katter och hundar - och jag har aldrig upplevt att orkidéer skulle vara särskilt intressanta för katterna. Visst har de kunnat leka med blad och blommor, men mina djur har överlevt i alla fall! Kanske du kan vända dig till Karlstads universitet, för det var väl där de hade en kurs i orkidékunskap? Den som undervisar i det (jag har glömt hans namn...) kanske kan ge dig ett bättre svar? Lycka till!

11/2 -11

Min ena hund tuggade sönder en C. cristata för några år sedan. Enligt den veterinär jag pratade med då så är inte orkideer giftiga.

11/2 -11

Jo orkidé kan vara dödliga, om vår hund tugger sönder en då........

Faktisk aldrig hört att orkidé är giftiga men vet att tex julstjärna och benjamin fikus är det

11/2 -11

oled, du är helt otroligt rolig så här på blanka fredagskvällen !

11/2 -11

Nu har jag googlat på engelska och svenka och hittar inte något påstående att någon orkidé kan vara giftig, men i sig inget bevis men jag tyckar att det borde komma upp om så hade varit fallet. Men som sakt det finns 1000 tals släkten så väldigt svårt att vara säker men jag tror att det finns många saker där sannolikheten att dö är mycket högre.

11/2 -11

Ja jag har oxå googlat det och jag får heller inte fram något. Andra växer vet jag de flesta som är farliga för våra katter men just orkidée har jag inte hittat något om.
Får väl testa att sätta ner en smalbladig och se hur länge den klarar sig

11/2 -11

Silvantia: vad menar du? smalbladig, hur länge klara sig,, menar du katten ? Jovist man får testa och se

11/2 -11

De flesta katter föredrar långa smala blad att tugga på framför tjocka större
Så Cambrior och annat lär kanske bli nertuggade och kanske inte klarar sig så länge i vacker tillstånd

12/2 -11

Kan inflika om att min katt tycker bara om att se på och lukta på, alla vackra orkideer, men jag köpte hem en icke-orkide för ca en vecka sen. Den har han "beskurit"! Det är en sk Elefantfot med gräslikanande blad. Visste jag väl att han skulle missta den för sin egna grästuva och aptitretare/matsmältare, men jag tyckte faktiskt den var fin. Det spelar ingen roll var jag ställer den så ska han ha den och hoppar upp och leker trädgårdsmästare! Han beskär dock lite i taget och inte på samma ställe, precis så som man bör

12/2 -11

Just de där elefantfötterna (flasklilja) verkar vara oemotståndliga för katter. För 20 år sedan hade jag en sådan som min dåvarande katt betade ner till rötterna, ända tills jag med vänlig men bestämd hand lärde honom att mattes krukväxter var förbjudet område. Efter det rörde han aldrig mina växter, och mina övriga djur har aldrig visat samma besatthet inför krukväxter. Någon flasklilja har jag inte plats för längre. Orkidéerna prioriteras...

Vad gäller giftiga orkideer så har jag inget svar på detta.
Hos mig är det bara en oncidium så misstagits för kattgräs som fått sig en omgång (eller i avsaknad av gräs ska jag kanske säga.)
Kan bara instämma i detta med elefantfötterna. Har en planta som är drygt 20 år, och har under dessa år haft ett flertal katter. Är det någon växt som får ta stryk så är det denna. Helst ska det var det nya bladen.
Pia

12/2 -11

Jag frågade ungefär samma sak förut då min kanin gärna äter upp blad och blommor som faller till golvet och fick till svar att miltonia var giftig men ingen annan planta som vi vet.

12/2 -11

Har för mig att jag läst någonstans att vissa arter kan innehålla narkotiska ämnen.

12/2 -11

Motvallsare: tell me more

12/2 -11

oled: Jag tänkte bara att katterna kanske... eh, hur ska jag säga... blir lite glada av att äta orkidéer.

12/2 -11

Du har rätt motvalls gubbe: en orkidé som gör insekter drogberoeende för att den skall komma tillbaka gång på gång!! En riktig fuling

http://donkinlife.blogspot.com/2007/01/s...

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.