Skriv början av artikeln om galenskap

Nyckelord: galenskap

Inlägg med galenskap som nyckelord.

Gjorde idag en fin och fräsch databas över min samling (eller vad man ska kalla det).
Räknade till min fasa 98 orkideer (om man då räknar individuella plantor. Några flaskplantor sitter två och två i kruka, och en tolumnia sitter tre st på en stor barkbit).
Inte undra på att jag börjar få trångt häromkring.

Ger jag mig? Knappast. Har fortfarande 3 orkideer beställda som väntas komma imorrn eller nästa vecka.
Och en önskelista lång nog för att kunna tapetsera Kinesiska Muren hela vägen runt, på båda sidor.
Vad är problemen? Att jag har för många, så att jag inte får plats med fler? Nee... Det är fönstren i min lägenhet som är för få och för små.

Jag är en sann orkidemissbrukare. Vem kan annars impulsköpa en jämra VÄXT för 300? Eller som en god vän kallade det: "en sån där förvälld halvt muterad sallad."

Nyckelord: galenskap, missbruk, hysteri

9/6 -06

Hej Troll. Du sitter allt fast i rötterna ordentligt, du med Man kan inte "råka" köpa en planta för flera hundralappar annars...jag har oxå "råkat" emellanåt.
Såg för nå't år sen på tv (kanske Gröna rum) om en ung familj som verkligen var smarta när de byggde sitt hus. I stället för att bygga separat växthus byggde de ett gigantiskt växthus "utanpå" hela huset och tomten! Det var redigt! Gissa om jag är hur avundsjuk som helst. Där kan de gå och plocka druvor att skala till varann, klämma på fikonen för att känna om de är mogna nog, och inte minst odla i stort sett vad helst det dem lyster! Man tänker alltså begränsat när man tänker bygga UT! Bygga IN ett litet bo i ett jätteväxthus, det är precis sådär härligt, smått galet och genialsiskt nytänkande som man blir glad och hoppfull av!

Jotack, fast är man... Och planerar mängder med nya köp. Till hösten blir det 7 stycken till (fast jag var smart nog att ta bort dom andra 40 som fanns att välja på...).

Jo, det är nåt liknande jag vill göra när jag blir rik nog för att bygga eget... eller renovera ett hus iaf.
Tvåvånings växthus/uterum, och ett fuktskyddat odlingsrum nånstans i huset. Gärna även ett vattenfall inomhus. Eller en hel vägg som vivarium.
Självfallet har jag totalt storhetsvansinne, men om man VILL ha 10 stora saker, så kanske man har råd att realisera två eller tre. "bättre hälften rätt än helt fel".

10/6 -06

Håller med till fullo, Troll, begränsa sig ska man undvika att göra, det är det så många andra som gör åt en! Dröm stort och du skapar nå't stort!

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.