Skriv början av artikeln om frukt och orkide

Nyckelord: frukt och orkide

Inlägg med frukt och orkide som nyckelord.

Hej alla glada!

Det är ganska nyligen som jag blivit ägare till två brudorkidéer. De var så fina när de kom hem men efter ett tag upptäckte jag att de hade fått löss i komposten (den som består av barkbitar). Jag laddade såklart en sprayflaska med diskmedelsvatten och sprayade dem två gånger per dag i tre dagar (har läst att man ska göra det med andra kryp som kan drabba orkidéer). Nu är de borta! Men i samma veva som jag hade dem på diskbänken köpte jag lite frukt (jag vet! dålig kombination men jag var tvungen för att ha som matsäck den veckan, skolor ni vet). blommorna trillade såklar av - knopparna torkade och blev gula. Eftersom det var i kombination av dessa två händelser som fick mina orkidéer att purkna vet jag inte vilken av sakerna som ställde till oredan.
Var det diskmedelsvattnet? Eller var det frukten?

Mina orkidéer har i alla fall flyttat tillbaka in i sovrummet igen, där de gör sällskap åt en gullranka. De verkar trivas där inne, alla blommor trillade inte av vid behandlingen ute i köket och den ena har tre blommor kvar och den andra tror jag har fyra.

Mina första dagar som orkidéägare kan man alltså sammanfatta som att de inte har gått så bra.

Nyckelord: ny orkidéägare, frukt och orkide, brudorkidé

24/4 -09

Alla drabbas vi av bakslag ibland... men det är bara att kömpa på. Snart har du nog fått dem i blom igen på egen hand och då kan du känna dig extra stolt.

24/4 -09

För att svar på din fråga, att de stod brevid lite frukt på diskbänken ett litet tag lär inte ha påverkat blommorna så märkvärt. Anledningen att de vissnade är troligen pga stress genom transport eller ohyran du upptäckte - alltså inte ditt fel. Dina första dagar har du gjort rätt, tagit hand om ohyran först, och sedan hittat hit. Som Mattias sa, snart kan du säker få dem att blomma om och då kommer det att kännas ännu bättre eftersom du drivit upp blommorna själv. Välkommen till OP... och AO (anonyma orkidholister).

24/4 -09

Men tag dig i akt! Första gången man själv lyckas få en orkidé i blom eller första gången man lyckas övertyga en dödslängtande orkidé om att livet trots allt är värt att leva, är direkt beroendeframkallande och borde klassas som narkotika!

24/4 -09

Tack för erat stöd, jag känner mig mycket bättre till mods i mitt orkidéägande nu och jag tror nog att mina orkidéer också kommer få tillbaka livsgnistan snart

Jag tror dock inte att min mamma håller med plopp om att det är beroendeframkallande att rädda livet på en orkidé. Hon hittade nämligen en orkidé en gång som var kasserad på en kompost. Den ställde hon in i växthuset tills den mådde bättre sedan gav hon den till sin syster och sedan dess har den blommat flitigt.
Men inte har hon några orkidéer för det.... hon har andra - giftiga växter, istället

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.