Skriv början av artikeln om frosseri

Nyckelord: frosseri

Inlägg med frosseri som nyckelord.

Blomsterlandet i Umeå fick ingen orkidéutställning i år. Istället sålde de ut en sändning om 1700 orkidéer, "rester" från orkidéutställningen i Sundsvall. Har varit och fyndat där för 99:- plantan oavsett tidigare pris. Inga specialare fanns kvar, men många var iallafall namnade, och det är ju ovanligt för att vara i Umeå. Jag köpte först Miltassia 'Tropic Saidi', Wilsonara 'Sterling Tiger',
Miltonia 'Cocoon', Vuyl. 'Lensing's Favorite' och Epidendrum Rene Marques 'Flame Thrower' samt Odontoglossum 'Anna Claire' . Och eftersom jag upptäckte att en massa sorgmyggor följt med plantorna hem, så måste jag naturligtvis tillbaka igen för att köpa gula klistriga flugfångare till krukorna. Ja, och där stod ju en sån där kul och lite larvig Paph. Pinnocchio och en annan, bubbelgumsskär Delenatii och försökte se käcka ut, och jag tänkte ”Okej, ni som är så små kan väl också bo hos mig, då”. Och så blev det. Så nu sitter jag här och bara njuter av det jag ser och sniffar livet ur min ljuvligt doftande Miltonia 'Cocoon'...

Nyckelord: Blomsterlandet, frosseri

3/4 -08

Rester härifrån Sundsvall nu blir jag förvånad...här var det ju urplockat redan första dagen... på onsdagen och det var ju 12/3 och Kastberg tog ju hem sina småplantor , sen var det ju bara Blomsterlandet sortimentet kvar.

3/4 -08

Vilken härlig känsla, Monika.
Tänk att kunna frossa i orkidéer
Så omtänksamt av dig, att låta de käcka papharna följa med dig hem
Lycka till med med nykomlingarna (och sorgmyggorna) !

3/4 -08

Vad roligt Monica, gratulerar till fynden!

3/4 -08

Det gäller att passa på när tillfälle gives! Jag kan riktigt höra hur du nu suckar av välbehag mellan sniffningarna Lycka till med dem alla!

3/4 -08

Jaa, Bim, "rester från utställningen i Sundsvall", det var så personalen förklarade denna plötsliga mängd och variation orkidéer. De fick alla plantorna i slutet av förra veckan. Kastbergs specialare fanns förstås inte med bland dom. Så snopet att det var bortplockat i Sundsvall redan på onsdagen!

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.