Skriv början av artikeln om fridlyst

Nyckelord: fridlyst

Inlägg med fridlyst som nyckelord.

För några år sedan hittade jag ett litet bestånd med mycket bleka Jungfru Marie nycklar, inte långt hem i från.

Man har lagt ner en bågskyttebana, så nu mera kan man gå på marken utan livsfara, men inte så många hittar dit. Eftersom det ligger hästhagar runt området.

Jag brukar besöka platsen flera gånger om året, utom mitt i vintern. Så jag betraktar det lite som mitt hemliga ställe.

Har inte hunnit dit sedan snösmältningen, men i dag skulle jag se om några orkat blomma i år. Beståndet var litet och mycket skuggat, Bestod av kanske 25 plantor och där brukade vara ca 5 st som blommade per år.

Där fanns inte så mycket som ett enda fläckigt blad. Istället var det konstiga fläckar av saknad mossa och lite bar jord, där de brukade växa.

Spanska skogssniglar brukar äta lite på bladen, men de äter inte upp hela plantan och mossan runt om kring. Så jag kan bara konstatera, att någon tagit var enda en.

Jag är så förbannad och jäkligt ledsen.

Nyckelord: Jungfru Marie Nycklar, fridlyst, stöld

4/7 -11

Ja det är inte konstigt att du blir förbannad. Så nedrigt att göra så här! Kan du protestera i någon press?

4/7 -11

Jo, det kan jag nog, i lokaltidningen.

Jag är lite osäker på gränsen för naturreservatet här, men ligger inte platsen inom naturreservatet, så ligger den alldeles utanför. Jag fattar inte hur man kan göra så bara. Att inte ens kunna nöja sig med ett par, man måste ta alla ! !.

Usch, jag deppar.

4/7 -11

Fridlysta är dom oavsett var dom växer.
Man borde sätta ut fällor för orkidétjuvar.

4/7 -11

Jo Lasse, visst är de fridlysta. Men jag har lättare att förlåta den som tar en planta av många. Men att bara skövla och roffa åt sig alla, utan tanke på något annat än sig själv, det är liksom oförlåtligt i min värld.

Ett saltskott i bak, är inte straff nog.

4/7 -11

4/7 -11

Riktigt tråkigt! Hur är det med vildsvin, kanske de har ätit upp dem? Känns som att det borde bli tydligare märken om någon grävt upp dem med avsikt att plantera dem i trädgården hemma.

4/7 -11

Jag har ju inte varit där på ett tag, så allt regn kan ha utplånat en del spår. Annars tror jag att vildsvin lämnar ännu djupare spår, än den som pillar upp dom försiktigt. De bökar ju runt ordentligt. Sen har jag inte hört att vi skulle ha vildsvin här ännu.

6/4 -12

F@€%/¤#&% va surt.

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.