Skriv början av artikeln om fog

Nyckelord: fog

Inlägg med fog som nyckelord.

Hej allihopa! Det var länge sedan sist!
Jag har ett terrarium som står och väntar på att bli omgjort till orchidéskåp. Nu undrar jag om det är någon som har prövat att använda en pingvin som dimma i ett terrarium, om det funkar att fästa en slag och sedan in i terrariumet?
Onödigt att sköpa en "fogger" om jag redan har en pingvin stående.

Kram på er!

Nyckelord: mist, fog, dimma

15/6 -09

Det funkar säkert bra. Jag tror att OP's tribo har gjort så i sina skåp... kika i hans bilder tror det finns något där.

15/6 -09

Jag testade med min pingvin, satte fast en slang på "näbben". Funkade bra, har dock inte kvar den till skåpet, det blev alldeles för hög luftfuktighet.

15/6 -09

Sätt den på timer. Min luftfuktare går på varannan timme i en timme under natten. RH ligger mellan 60-70% i odlingsrummet då. Räcker säkert med kortare intervaller till skåpet. Kolla om du ens behöver fuktare till skåpet. Jag har inte någon till mitt, och jag har inte ens vatten i karen på botten längre (hade vatten där för att höja RH i början). Med så många orkidéer som jag har i det nu håller jag ändå 80-90% RH - även med ventilationshål på sidan...

15/6 -09

Fråga från en novis...Vad är en pingvin? Ja i detta sammahanget alltså

15/6 -09

Zinzol: Pingvin = luftfuktare (Biltema säljer tror jag).

15/6 -09

Aha! Måste jag kolla in!

15/6 -09

Tack allihopa! Då ska jag ut och leta slang, kanske Cleas Ohlson har eller Bauhaus..hmmm...
Då vet jag vad jag ska ta och fixa i helgen!

15/6 -09

Vet att man kan köpa slang per metern på K-Rauta. Kan man säkert göra på Bauhaus med... Då slipper du köpa hela rullen som jag fick göra på Claes Ohlson...

24/6 -09

Skåpet på plats... Från Cecilia.

Hej, nu har jag äntligen satt upp skåpet. Det tog länge att starta men efter att jag fått svar från er så fick jag extra energi och satte ihop det på 2 timmar. Leca i botten blev det och inte behövde jag någon luft fuktare, kommer upp i 80-90% (en dag 100%) om jag stänger glaset framtill. Brukar ha det öppet 1 cm så det inte blir för högt. Högre fukt nattetid och lägre då dagen. Eller vad säger ni, hur ska det va?
Sprayar med blomspruta på orchisarna som är monterade på väggen i kokosfibret. Det tog två dagar sen blommade Maxirallia varibilis (röd), så det funkar nog. Tack för hjälpen!

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.