Skriv början av artikeln om fisk

Nyckelord: fisk

Inlägg med fisk som nyckelord.

Scalare i orkideskåp. Från En person som inte är medlem längre.

Svårt att fota i vattendelen..dessutom är skåpet högt och ena lampan trasig så ljuset är lite svagt just nu..men man ser väl vad det är iallafall..en guldscalare.

Nyckelord: orkideskåp, fisk

Mycket trevligt med stor vattendel i skåpet!

Ja, det är det och har man ett litet porlande vattenfall med också så sover man gott sen kan jag lova..
Men som alla andra orkidenördar så lider jag av trängsel..så nu planerar jag att inskaffa ett skåp till, fast mindre och sen ska jag se om jag kan ordna kyla till det på nåt sätt.

Trängsel? Aaaaldrig hört talas om...
Det där med "bara en orkide till!" blir snart "bara ett skåp till!"

Sen får resten av lägenhetens inventarier flytta..

Jo, det blir lätt att man minskar på övriga möbler.. Eller skaffar möbler som tillåter mer och större skåp.

Det här är verkligen i min still…. Om vi alla var med om det… vi alla som delar påutrymmet hemma… skulle jag ha skyndat mig och tagit efter din idé… Livsbejakande är vad den är!!! /Lina

10/1 -07

Så trevligt med fiskar i orkidéskåpet. Jag har fiskar i akvarie utan orkidéer 'fniss'
Har dock ett 160 liters akvarie som står tomt, funderar lite på om man skulle kunna ha orkidéer i det. Tror inte det är högt nog för att ha båda delarna

11/1 -07

Hur gjorde du skåpet? Är det ett jättehögt med en extra för vattnet? Hur mycket är vattenandelen av resten av skåpet? Smart med så mycket vatten, ingen risk att pumpen till vattenfallet går torr i allafall (något jag oroar mig för). Räcker belysningen till fiskarna? Blir det inte en massa skruft som trillar ned i vattnet? Så mysigt! Jag skulle oxå vilja ha fiskar i mitt skåp..

11/1 -07

Scalaren är fin, det vore roligt att se hela skåpet.

Skåpet är 160 cm högt och är avdelat med 2 dörrar ovanför glasdelen i fronten. den delen som jag använder som vattendel är ca 50 cm hög. Det ryms ca 200 liter vatten däri. Eftersom ena lampan just nu är trasig så är det lite mörkare än vanligt men det blir normal ljust, men inte lika ljust som i ett akvarie där lysena sitter närmare vattnet. men fiskarna mår utmärkt dom bygger bo och förökar sig, äter och simmar glatt, så det är nog ingen fara med ljuset.

17/1 -07

Hej Helena

Tack för den fina artikeln i sista numret av SOS tidning

17/1 -07

Hej,
I ett akvarium är det inte främst fiskarna som behöver belysning utan växterna och så vi som tittar in. T.ex. har en svensk fisk under snötäckt is det väldigt mörkt i kanske sex månader.

Så sant, jag hoppas vekligen att ljuset räcker till;-)

18/1 -07

Fin bild Helena. Jag har haft turen att få se skåpet och fiskarna live och det var riktigt fint.

Det var verkligen kul att få besök av dig Mia! Synd att du själv befinner dig på andra sidan Atlanten..lite svårt att besöka dig då..men vi får träffas allihop igen i sommar.

Prata om bilden


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.