Skriv början av artikeln om februari

Nyckelord: februari

Inlägg med februari som nyckelord.

Phal Barbara Moler x venosa. Från Amatör.

Dagens nyutsprungna skönhet.

Nyckelord: februari, Phalaenopsis Barbara Moler x venosa

21/2 -08

Läcker

Jättesöt ! Tycker den liknar en noppsis som Anette hade bild på här för ett tag sedan men det var en Ph Miva ?(Vacherot)
Monika

22/2 -08

Ja visst är den söt.
De påminner visst om varandra men denna kommer från Karge .Strimmor och färger är annorlunda, möjligen har de kanske gemensamma gener.

22/2 -08

Den brukar lukta lite konstigt, men i övrigt är den väldig fin

22/2 -08

Jag har snusat på den ett antal gånger men inte känt ngn riktig doft. Jag får väl sniffa vidare den kommer kanske så småningom. Den slog ut i går och jag har ju inte känt efter doft vid olika tider.

22/2 -08

Lite för tidigt att den ska dofta - ge den nån vecka

Ge din åsikt

Knoppar nu:
Haraella odorata 2 nya knoppar i denna "blommaskin"
Kefersteinia, blommade villigt förra året men enbart en syns nu
Gongora skjuter nu ny stängel trots att den förra knäcktes
Phal ev cornu cervi (bortfall av etikett)
Phapiopedilum okänd reaplanta
Cattleya Fire dance Patricia vars knopphölje torkade förra året och jag av misstag tog bort. Fick höra att detta kunde hända men att den skulle kunna blomma i alla fall

Nyckelord: knoppade, februari

18/2 -08

Kefersteina ska kunna blomma nästan året runt, min fick nya blommor hela tiden sedan den först började blomma, dne vill ju ha myccket vatten, jag tror jag vattnade den var annan dag, menden stod planterad i en blandning av mindre bitar kokoschops och epiweb. Då den borjade blomma hade jag stt den i ett ljusare läge Men din kanske är på G.

18/2 -08

Jeg har hatt min Kefersteinia i 2,5 år uten en enste blomst..............kanskje verdt å prøve å sette den lysere?

18/2 -08

Min står ganska ljust nu då det blev så mörk och trist vinter, så jag satte den i förnstret där jag har en ramp med halogen spotlights, då började den blomma.

18/2 -08

Kefersteinian står ljust i mitt skåp, ganska nära lysrören.
Kanske har jag snålat mera med vattnet i år än i fjor, plötsligt har jag blivit rädd att det kan bli för blött. Jag har mestadels sprayat den med sprayflaska minst varannan dag. Det är kanske dags att höja dosen nu när blomknoppen visar sig. Den står nu också ganska trångt, rötterna börjar söka sig uppåt. Möjligen behöver den en omplantering men i så fall efter blomningen tror jag. Jag har dock enbart barkkompost i krukan.
Heidi - absolut skall din ha mera ljus, min har hängt nära lysröret hela tiden.
Spindeln grattis, det låter underbart. Jag skulle gärna vilja se bilder på andra Kef än min, alltid kul att se hur det kan se ut om ens egna tvekar.

18/2 -08

Jag tror jag tog en bild av den då den fick sin första blomma, men nu har jag sålt plantan.

18/2 -08

LC Fire Dance 'Patricia'. Från fkn58.

Hej det är mycket knoppar på gång nu. Här är en bild på min LC Fire Dance med sprickfärdiga knoppar. Blommade föra året i februari med tre blommor. I år blir det betydligt fler, där e en blomskida till som inte kom med på bilden, den har just spruckit och det ser ut att vara 4 knoppar till i den. Så en 13-14 blommor kan man nog se fram emot.

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.