Råd / Odlingsplatser / · Odla Inomhus /

Skriv början av artikeln om fönster

Nyckelord: fönster

Inlägg med fönster som nyckelord.

22/9 -14

Orkidestege

Tänkte dela med mig av ett litet enkelt hemmabygge nu när hösten sätter in.
Som ni kanske har märkt så försvinner all yta på fönsterbräderna märkligt fort i denna hobby. Samt att det finns många sorters orkider som inte syns så bra om de står för trångt.
Jag tycker om phalaenopis och de kan ju ta plats när de blir lite större. Särskilt bellina och hybrider av dem som jag tycker om kan ju svälla ut lite.

Jag har i ett norrfönster hängt upp en lite "stege" som jag skruvat fast Ikeas små plåtkrukor i. Pinnarna i stegen har jag satt fast med vinkelplåtar så jag kan vrida dem efter behov. Den hänger på spikar.

Nu när de har hängt ett tag där så anpassar plantorn sig med ett hängande växtsätt och blommorna syns bra.

Nyckelord: Fönster, Odlingsplats

22/9 -14

Mycket fint!:D

22/9 -14

Wow, riktigt fint!

Både fiffigt och snyggt!

22/9 -14

De ser ut att trivas fint!

22/9 -14

Kul att ni gillar den!
Ja Annika de verkar alla trivas bra i den. Det känns bra när de kan ha bladen lodrätt, det känns naturligt för dessa blommor.

22/9 -14

Bland de finaste bilder jag har sett här...

22/9 -14

Jätte fint!

23/9 -14

Jättesnyggt! Det där är nog något att ta efter

23/9 -14

Snygg konstruktion. Jag odlar också en del plantor i snett hängande krukor, ibland i nästan 90 graders vinkel. Funkar bra med ett sammanhållande material som t ex vitmossa. Plantorna trivs då de ju ofta växer så i naturen.

23/9 -14

Riktigt fint!
Det där ska jag lägga på minnet.

23/9 -14

Tack!

Håller med om mossan, har 2 med bara bark och den vill gärna trilla ur. Men de i bark stortrivs också.
Det är också lätt att vattna dem då de hänger lättåtkomligt i ögonhöjd. Jag har lite lecakulor i botten om det skulle bli vatten stående där.

23/9 -14

Mycket fint och användbart! Men vill inte bladen vända sig mot ljuset? så baksidan blir mot rummet. I en vanlig stående kruka kan man ju vända plantan då och då.

23/9 -14

Helt rätt Alf de söker sig mot ljuset. men jag glömde att berätta att hallen de är i är en utbyggnad med fönster åt söder, väster och norr. Så rummet är mycket ljust utan direkt soljus på plantorna i norrfönstret så de väljer att hänga rakt ner. Ikväll kan jag lägga upp en bild på hur söderfönstret ser ut där jag har plantorna bakom fönsterstolparna. Där vrider de sig lite men inte så farligt.

23/9 -14

Flott!!

23/9 -14

I söderfönstren har jag hängt upp plantor på stolparna mellan fönstren. Det är trekantsstav som jag har skruvat fast Ikeas plåtkrukor i. Platta sidan mot stolpen och 90 gradaren ut mot rummet. Om plantorna börjar vrida sig så kan man enkelt skifta sida så drar de åt andra hållet. Plantorna får mycket ljus men blir lite skuggade mitt på dagen av stolpen.

Kanske inte mycket till hemmabygge , men de funkar ok!

23/9 -14

Jättekul idé, ser riktigt fint ut. Vad bladen är blanka på dina phallar Vad skådar mitt högra öga en Hoya praetorii till höger som blommar, wow!!

24/9 -14

Vilket falköga Obovata! Visst är det en H. praetorii.

24/9 -14

Ser mycket fint ut och fiffig upphängning. Ljust o fint. Vackra plantor du har.

24/9 -14

Från obovata.

Är du medlem i Svenska Hoya Sällskapet, om inte bli det Jag startade den föreningen 1994 och vi firade 20 års jubileum i år. Var på höstträffen i Stockholm nu i augusti o hade ett litet föredrag om hur jag startade etc.... Har som mest haft över 450 olika hoyor, o dessutom varit ute o samlat 4 ggr i Asien Så mina stora blomintressen är orkidéer o hoyor. Har faktiskt en hoya uppkallad efter mig Hoya wibergiae

Sorry för att det blev mitt livs historia här

24/9 -14

Hehe, fresta mig inte sådär! Jag får inte ha Hoyor för min fru!
Fast jag har lyckats smyga in 3 st hemma.

Jag skickar dig ett pm strax!

obovata kul att du delade med dig om dina passioner för blommor! Häftigt att du har en hoya uppkallad efter dig.

24/9 -14

Ja det är faktiskt jättehäftigt tycker jag också!

29/9 -14

Spännande! Snyggt fönster och intressant läsning om dig obovata!

29/9 -14

Vad spännande obovata, företagsamt!

29/9 -14

Vilka finurliga lösningar, riktigt bra!

2/10 -14

Vem älskar Phal bellina? De är verkligen fina och uppsättning är verkligen snygg.

Ge ditt svar

12/10 -13

Här bor jag!

Här bor jag!. Från Mila.

 

Nyckelord: fönster

12/10 -13

Högst upp till vänster? Jag trodde först att gatlyktan i mitt en var ditt fönster.

13/10 -13

Hehe påminner mig om en diskussion på ett annat forum då för saltvattensakvarium där har man ofta blåvitfärg på ljuset och folk la ut bilder på fönstren och en medlem där hade haft problemet att hans grannar trodde han odlade cannabis så dit hade en hel insatsstyrka kommit o skrämt akvarievakten när ägarna va på semester.

13/10 -13

Pratade med en kille i stallet som jobbar på insatsstyrkan här uppe i Norrbotten, just för att jag är rädd för oönskat polisbesök Han sa att sannolikheten för att polisbesök minskade avsevärt när man inte täcker fönstrena där man har belysningen, "majja" odlare täcker tydligen oftast med plastsäckar och likn.

13/10 -13

Tänk vad man får lära sig här inne !

Ajdå. Jag har ju täckt för mina fönster, men med skuggväv - för att skydda nopsisarna mot direkt solljus. Man ser liksom bara skuggliknande blad mot ett lysande fönster om man tittar in utifrån. Kanske inte så bra?

13/10 -13

Orchid_Dude: Skuggväv? Blir inte det för mörkt för dina nopsisar? Särskilt nu när det är höst?

13/10 -13

Haha, ja alltså jag hade nästan tänkt bjuda hem polisen såhär i förebyggande, men antog att det inte godkändes, jag skulle ju kunnat gömma undan majja plantor någonstans Näää, jag tror man måste ha galna grannar som tipsar för att man ska få hembesök

13/10 -13

Ja, det är jag rädd för, jag menar polisbesök. Det kan man tänka på cannabisodling, men det är min ny lampa med led-dioder.

13/10 -13

De jag skrev om hade täckt fönstren med nått där solen låg på för o hålla värmen nere i akvarierna den sommaren för det var värmebölja. De som håller på med cannabis brukar försöka se till att ljuset inte syns alls så skuggväv är nog inte vad de skulle använda. Tror att polisen idag är mer vana vid att det finns de som lägger lite extra på sin hobby med ljusramper o allt möjligt så risken att få påhälsning tror jag minskat. Det är nog större chans att grannar frågar vad man har för konstig julbelysning.

Nu tror jag den stora polisnojan har infunnit sig här på OP! Är det inte så att "polismakten" har så mycket att göra, så de hinner knappt utreda brott som har begåtts, dvs besöka folk som har haft inbrott m m. Märkligt om de skulle hinna besöka folk, som har upplysta fönster!

13/10 -13

Nej som sagt, jag tror man måste ha grannar som ringer och tipsar, så jag är inte så orolig för egen del

13/10 -13

Hoppas att min Aerangis hinner slå ut, innan narkotikainsatsstyrkan slår till: då får de något vackert att kolla på och blir orkisfrälsta själva! Så att det inte är helt förgäves menar jag, vore ju slöseri med skattepengar annars .

Prata om bilden

11/10 -13

Mina orkidéer

Mina orkidéer. Från Awa86.

Tror knappast alla syns men så här ser de ut i mitt fönster får på nått undligt sätt alltid plats med mer.

Nyckelord: fönster

12/10 -13

Ett mycket vackert fönster.

12/10 -13

Vad fint!

12/10 -13

Haha, eftersom man har "orkidé-glasögonen" på trodde jag vid första anblicken att du hade en storstilad blomning av Dend. purpureum eller något liknande, nere till vänster i bild

12/10 -13

Tack för kommentarerna Det är faktiskt väldigt rörigt just nu med många nya orkidéer, o inte några krukor som matchar alls men det är i alla fall ett genomgående icketema sen blir man ju gladare av o se många växter på samma plats än några få. Har i veckan äntligen satt upp extrabelysning så nu känns hela rummet ljusare, det är ett norrfönster med en stor syrenhäck utanför för att slippa se rakt in i grannens hus så växterna har nog haft det alldeles för mörkt innan.

12/10 -13

Så tjusigt

12/10 -13

Annika, några dendrobium har ja men de flesta är små, min lilla Dendrobium victoria-reginae som ja nyligen köpte från Lucke ( via orchidehuset) blommar med en blomma just nu (den är mer blå än på bilden) men den står i en större kruka med flera andra orkidéer ovanpå en annan kruka för att komma upp lite. Det är så pass många plantor att de liksom smälter in i varandra.
Brukar vara dålig på att få dem o blomma, har ingen bra plats i trädgården o ha dem på så har aldrig haft dem ute (många behöver det) letar efter något bra alternativ men vi har mycket sniglar här så funderar på en ställning som man får täcka in med myggnät

12/10 -13

Fint. Vet precis hur det är att inte ha plats för mera orkidéer men alltid fixar det sig och man hittar plats någonstans.
Jag har aldrig några orkidéer ute (förutom Ansellia africana) men dom blommar ändå. Kanske några Cattleya skulle gilla det och vara blomvilligare.

12/10 -13

Undligt fenomen det där med att man förtst tycker att 5 blommor per fönster är lagom sen helt plöttsligt har man över 20. De flesta av mina orkidéer har jag haft i mindre än 1,5 år och det beror på att vi har egen brunn med enorma mängder kalk (även efter filter) som successivt tog död på alla blommor även brudorkideer, för 2 år sedan skaffade jag saltvattensakvarium o strax ett RO-filter, så nu vattnar jag med RO och har inte behövt slänga döda blommor på länge och då har jag gått över från phalenopsisar till mer roliga arter stort framsteg bara det. Den ph. Som va i bäst skick har nu blommat 2 år i rad och de som många andra hade slängt för länge sen ser fina ut men har inte blommat. Ludisorna blommade förra julen, och en monterad leptotes bohnkiana utan skåp har blommat om.

12/10 -13

Det där med vatten är ju viktigt, så bra att det har fixat sig. Vi har bra kranvatten men jag vattnar ändå med regnvatten.

13/10 -13

Ja bra vatten är nog det orkidéerna är mest kräsna med, tur att det finns lösningar. De som har bra kranvatten bör känna sig lyckligt lottade. Regnvatten är ju super till orkidéer men det är ju lite ojämn tillgång o går inte så bra o bunkra, men det har redan naturlig gödning. RO-vatten blir ju renare (blir batterivatten) men det är dyrt o skaffa o det tar lång tid o få fram vatten men hade jag vetat skillnaden det skulle göra hade jag skaffat RO även utan akvarierna. Har kört på rent RO men har börjat med gödning till vissa mer krävande sorter.

Prata om bilden
Billigaste skuggningslösningen. Från Björn. Fri bild.

Bakplåtspapper på rulle, fäst med sån där mjölkvit tejp

Nyckelord: skuggning, fönster

20/4 -13

Vad super smart! Har just funderat på den enklaste och billigaste skuggningen. Tack för tipset!

20/4 -13

Inte dumt alls.. Jag hängde själv upp ett myggnät idag, undrar om det räcker?

20/4 -13

Annika: Som jag skrev här på OP tidigare så har jag ett myggnät i ett fönster och det har räckt. I det fönstret har jag Phal Miva Club Dandy exempelvis.

20/4 -13

stella, det låter bra, jag vill inte att orkidéerna ska brännas men samtidigt är det värme- och ljusgillande dendrobium som står i fönstret så man vill inte sila bort mer än nödvändigt

Det är nog både bättre och snyggare med myggnät, för som sagt, det släpper igenom ljus utan att bränna!! Det är billigt på metervara i en tygaffär. Det finns även flortunt gardintyg på metervara, som oxå kan fungera bra som solskydd!!

Prata om bilden

Fick en sån här lampa av en bekant som inte hade användning för den. Min fråga är helt enkelt om det är lönt att hänga upp den som extraljus över orkidéerna nu på vintern (har fönster i nordostlig riktning) eller om det kvittar...

http://www.jordklok.se/lagenergilampor/-...

Är det värt mödan att hänga upp den?

Nyckelord: fönster, lågenergi, belysning

2/2 -12

Jag håller själv på att lära mig mer om belysning, och kan i sanningens namn fortfarande inte jättemycket...
Men som jag förstått det beror det lite på hurpass ljuskrävande orkidéer du har, är de inte jättekrävande tror jag en
färgtemperatur på omkring 6000K som det var på den lampan kan funka ganska så bra.
Sedan finns det andra aspekter har jag förstått det som, gällande om man vill stimulera till knopp eller tillväxt,
då rör det sig om andra färgtemperaturer tror jag?
Finns förstås andra saker att ta i beaktande också, men dessa har jag ännu inte koll på och det kan andra bättre än mig här...
Så kort sagt, den bör absolut vara bättre än inget som tilläggsbelysning

2/2 -12

Färgtemp talar bara om det är daxljus eller annat. i orkidesammanhang brukar vi vilja ha ca 6000k fullspektra. Gällande ljusintensitet mm pratar vi om lumen och lux. Googla på det och läs men i princip är det att lampan skall vara så nära plantan som möjligt utan att bränna sönder den. Olika orkidé kräver olikt mycket ljus. Cattleya mf är normalt mycket ljuskrävande och behöver tillägsbelysning. Phala mycket mindre ljuskrävande och brukar odlas utan tillägsbelysning.

2/2 -12

Jättebra, häng upp den. Så här års mår alla orkidéer bra av tilläggsljus.

2/2 -12

Har tre sådana i ett fönster och två i det andra och har haft så i 3 år och det funkar bra. Naturligtvis kan man inte ha Cattleya och sådana ljuskrävande sorter , men andra mår bra av längre dag också. Har fönstren västerut.

2/2 -12

Näe, några cattleyor bor inte hos mig, så pass optimistisk är jag inte. Tack för svaren, hänger upp den bums!

Ge ditt svar

 

Nyckelord: fönster

1/11 -11

Rena drömmen!

Ge ditt svar

25/10 -11

Mitt köksfönster

 

Nyckelord: fönster

25/10 -11

Härlig blomprakt du har där!

Detta var ju ett väl tilltaget och välfyllt köksfönster!

25/10 -11

Många godingar på rad

25/10 -11

Vilket härligt stort och ljust fönster - vilken vacker syn!!!

25/10 -11

Vilken inramning till måltiderna-snyggt odlat.

25/10 -11

Vilket fint kök du har! Så skulle man vilja ha det hemma hoss sig själv.
Jag tänkte bara fråga några saker, vet du vad den långa dendrobium som står brecis bakom din phalaenopsis i ampeln heter? Alltså vilken hybrid det är. Jag vet inte riktigt vad det heter men alla blommor brukar ju ha ett artnamn först och ett annat namn sen.
Har du bara vanlig rumsvärme i ditt kök eller flyttar du plantorna dit medans de blommar och har de någon annan stans för att invänta nästa blomming? Jag är rätt ny med alla olika orchideer & deras skötsel om du undrar varför jag frågar så kanske uppenbara frågor!

25/10 -11

Dom flesta er dendrobium phalaenopsis och compactum hybrider
Och dom har säkert ett fint hybridnamn men jag har inte reda på det
Jag har 15 olika färger och formar av dom
Jag har dom i min altan när dom inte blommer
Jag plockar in det som blommer
Jag har alltid 10-15 blommande plantor i mitt kök

Ge ditt svar

25/10 -11

Vardagsrum...

Vardagsrum... Från Dagobell.

Jag får höra ett å annat av dem som hälsar på. Hoyor och orkidéer samsas om utrymmet. Golvlampan till vänster är numera klädd i folie inuti vilket förbättrade punkt och ljusutbytet avsevärt.

Nyckelord: fönster

25/10 -11

Ja det var en riktig djungelkänsla här

25/10 -11

Åh vad mysigt

25/10 -11

Va tjusigt, det är bara lejonet som saknas

25/10 -11

SÅ ska ett trivsamt vardagsrum se ut!

25/10 -11

Tack för kommentarerna, jag har ju 5 lejon hemmet men i miniatyrversion. Titta i bland mina bilder så har ni en av dem.

25/10 -11

Små lejon tittar jag gärna på, den lilla blå var för fin!
Och orkidéerna du hade var läckra de med...jag gillar skarpt de orangea!

25/10 -11

Wow! Det där såg härligt ut!!! Ett fönster i världsklass!!

25/10 -11

Hemtrevligt tycker jag

25/10 -11

Oj vilket härligt fönster !
Så ska det se ut så man knappt ser ut !

19/12 -11

Vilket underbart blommigt fönster, precis som det ska vara,

20/12 -11

Härligt lummigt. Djungelkänslan är påtaglig

29/12 -11

Hejsan! Vad är det för växt/växter som ringlar sig uppe utmed taket?

30/12 -11

Hej, å tack för kommentarerna. Det som slingrar sig är olika porslinblommor, den mest påtagliga är h.imperialis men även h. lacunosa tar för sig. Blommorna på h. imperialis är riktigt stora emellan 7-10 cm rakt över. Doftar svagt/inget. h. lacunosa har istället väldligt små blommor som doftar gott men starkt. Om du vill kan jag skicka några sticklingar emot portokostnaden.

//Daniel

31/12 -11

Lacunosa har jag också men inte så där fina, jag har haft lite otur med mina Hoyor, eller i alla fall med några utav dom, Men H imperalis har jag ingen, nu är det ju lite kallt att skicka men bara det blir varmare så kan vi ju kanske göra upp då om det går bra? Kanske jag har något som du vill ha, Jag har några Hoyor som trängs här i mina fönster,

11/3 -12

Oj oj. Det här gillar jag. Håller på och gör om mitt vardagsrum, nu fick jag nya idéer

27/3 -12

Riktig jungelkänsla. Helläckert! Skulle vara något, men får se om övriga familjen godkänner idén. Håller du uppe fuktigheten genom det stora antalet växter eller hur gör du? Är det måntro en sådan där röd/blå ledlampa jag ser på bilden. Märker du någon skillnad mot fullfärgslamporna i golvlampan eller stör den bara med sitt färgade ljus?
mvh JR

27/3 -12

Tack för kommentarerna. Jag håller uppe luftfuktigheten genom att placera ut små kärl fyllda med vatten, sen sprayar jag så ofta jag hinner. Montagen gör att luftfuktigheten ökar avsevärt, vilka jag får vattna minst en gång i veckan nu när det blir varmare.

Ja det är en lampa ifrån gröntljus, jag tycker att den är bra. Den stör inte då den har ett så riktat ljus, hade ljuset varit mer spritt hade det varit jobbigt. Soliga dagar ser man inte de röda och blå färgerna nämärt. Det är den mindre varianten. Jag använder dagsljuslampor ifrån jordklok i de andra armaturerna. Lampskärmarna är klädda invändigt i folie för att öka ljusutbytet.

27/3 -12

Jag blir också mer intresserad av belysningen. Jag vet inte riktigt vad ni menar när det först står rödblå ledlampa och sen en lampa från gröntljus. Funderar på lysrör av något slag men det kanske inte är någon bra idé i fönster är det bättre med riktade lampor?

27/3 -12

Det är en såkallad LED lampa ifrån grönstljus.se, lampan har röda och blå dioder som är de våglängder av ljuset som växter använder i sin fotosyntes. Dagljuslamporna är fulljustspektra, de är lite kallare men jag tycker om det ljuset. De har jag köpt ifrån jordklok.se. Som tillskottsbelysning fungerar dessa bra. Behöver du en fullgod lösning skulle jag rekommendera ljusrör, det finns smarta armaturer på wexhuset.se eller dusk.se.

Mvh Daniel

28/3 -12

Tack jag ska gå in där och läsa lite. Vad bra!

29/3 -12

Jag funderar själv på att skaffa stödbelysning till hösten/vintern. Då orkisarna till den största delen kommer få konstgjord belysning under det mörka halvårt, så undrar jag om dagsljuslamporna är tillräckliga (jag var inne på att köpa sådana), eller om det är lysrör som gäller? Vad säger ni?

29/3 -12

Är du inne på att skaffa belysning skulle jag kollat http://plantswap.se/viewforum.php?f=34 alternativ forum för dom som odlar mindre lagliga plantor, dom sitter på enorm kunskap när det gäller ljus.
Jag råkade halka in på http://www.hydrogarden.se/ när jag behövde claypellets för att testa semihydro.
Hittade en http://www.hydrogarden.se/ljus/lagenergi/lagenergi-kit-125w-bla-6500k som sitter över mitt skåp det är dock redig ljusspridning ut i rummet.

29/3 -12

Jag har använt "vanliga" dagljuslampor och är nöjd med dem.

29/3 -12

Oj jag glömde ju det viktigaste.
Jag är något avundsjuk på ditt vardagsrum

29/3 -12

enmassaskor: Som stödbelysning under vintern alltså? Då kanske jag ska fortsätta med den plan som håller på att formas i mitt huvud... Låter bra.

29/3 -12

Jag tycker att det räcker med dagsljuslampor som stödbelsyning. Men man behöver de kraftigare för att få resultat. Jag blommar denrobium nobile hybrid under dessa samt oncidium. Man får tänka på att reflektorer ökar ljusutbytet avsevärt oavsett om man väljer lampor eller ljusrör.

29/3 -12

Men hur sjutton gör du när du vattnar förresten? Jag har svårt att föreställa mig hur allt det här tas till diskbänken en gång i veckan..?

29/3 -12

Nåväl, jag behöver inte fundera på stödbelysning än på ett tag. Jag kollade på dusk.se och de verkar ha hyfsat smidiga lysrör man kan hänga i fönstret... Hmm... Får fundera över sommaren tror jag bestämt.

29/3 -12

Jadu, vattningen är ett kapitel för sig. Men jag tar inte allt på en gång. Jag vattnar ca 3 gånger i veckan 1,5-2 tim varje gång.

29/3 -12

Mutanten; Just precis. Inte den lägsta styrkan dock. I vinter har jag bara använt en lampa till 30-40 plantor. Har räckt långt. Har mest Cattleyor och Paphar. Flera har blommat. Men hade flera lampor förra vintern och fick bättre blomning. Nu kan det bero på en viss vanskötsel också.

5/1 -14

Ni ser skenorna på sidorna av fågelburen. Men jag ska ta fler bilder imorgon. Bilden är lite gammal.

6/1 -14

Vilket härligt vardagsrum du har!!, önska jag också kunde få den där djungelkänslan tillbaka som jag hade när vi bodde i hus o jag hade över 400 olika porslinsblommor o över 100 olika orkidéer. Men nu bor vi i en trång tvåa med två vilda katter.
Varken porslinsblommor eller orkidéer trivs i denna lägenhet det är jättetråkigt.

6/1 -14

Vi bor i en trång trea med två vilda barn och 3 ännu vildare katter. Jag drömmer om hus och en japansk trädgård. Detta är mitt "substitut" Jag håller på att göra en bilduppdatering.

Prata om bilden

21/10 -11

Fredagsgodis

Samlade ihop några för ett gruppfoto, sex av dom slog ut nu i dagarna, Encyklia marie har två knoppar, tredje gången i år

Nyckelord: fönster, blomning

21/10 -11

Himla mye lekkert!

21/10 -11

Fredagsmys!
Mvh
Mikael

Lyckliga dig som har så mycket fint att titta på .

21/10 -11

Härligt! Ett riktigt"orkidehav"

21/10 -11

Väldigt trevlig gruppbild!

21/10 -11

Vilken blomprakt Malmis bara att gratulera

22/10 -11

Grattis Mycket vackert att vila ögonen på

Ge ditt svar

Denna helgen har jag flyttat in de flesta orkideerna från växthuset till fönsterkarmarna. Kvar i växthuset finns bara de mer 'köldtåliga' plantorna, som Coelogyne cristata och cymbidierna. Inatt var det drygt två minusgrader utomhus och precis på nollan inne i växthuset.
Den ena cymbidien har två stänglar med sammanlagt tretton knoppar på gång. Jag hoppas den kan vara i växthuset tills blommorna slår ut och jag kan ta in den i värmen. Jag ska INTE göra om misstaget att ta in den för tidigt och riskera att knopparna ramlar av...

Nyckelord: växthus, fönster, odlingsplats

11/10 -11

Oj har ni så kallt där nere...hoppas få se bild sen på en fin cymbidium

Ge din åsikt
12 år på nacken. Från inger lundgren.

 

Nyckelord: Phalaenopsis, fönster

Prata om bilden

27/9 -11

mina faoriter

 

Nyckelord: fönster

Prata om bilden

14/4 -11

Orkidéverandan

Orkidéverandan. Från Mina75.

 

Nyckelord: veranda, fönster

14/4 -11

Både vackert och mysigt!

14/4 -11

Jättefint Vill också ha en veranda!

14/4 -11

Jättefint - och gott om plats för fler

14/4 -11

Tack! Har precis rustat glasverandan och bara älskar att vara där och pilla på orkidéerna Och, som sagt, det bästa av allt är att det finns utrymme för fler.

15/4 -11

Jättefint, skulle oxå vilja ha en veranda

20/4 -11

Häftigt!
det är inte många som har sådär hemma hos sig!

Prata om bilden

24/3 -11

Vårsol


Finns väl inget härligare än när vårmorgonsolen börjar lysa in genom ett välfyllt köksfönster.

Nyckelord: fönster

24/3 -11

Och när man sen hittar blomstänglar i det fantastiska ljuset! Ja, dina måste man ju inte leta efter...

24/3 -11

Vackert!

24/3 -11

Vilket underbart fönster!
Nu blev jag inspirerad Tack!
Och grattis till alla vackra orkidéer.

Ja äntligen är våren här och tillsammans med våren kommer mitt intresse för orkideer åter, förra året var jag tröstlös med löss och INGA omblommningar utom möjligen en planta, har i dag 9 kommande blomningar på diverse plantor, Phallar, paphar och bulbos!

24/3 -11

Det var många godingar i det fönstret Grattis!

24/3 -11

Mycket vackert. Grattis.

24/3 -11

woooww vilket kalasfönster du har Mettias
Så där skulle man önska att det blommade året runt.. nästan iaf. Med då förlorar man väl tjusningen med det hela .

24/3 -11

Suveränt fönster! Bra att ha alla i köket där man gärna hänger.

25/3 -11

Underbart fönster

25/3 -11

Vacker som en sol

Ge ditt svar

Har en ide om att glasa in ett fönster med fönsterbrädan ,och ha en lucka som jag stänger på kvällen och öppnar på morgonen.
På så sätt borde det bli lägre temperaturer på nätterna vilket många orkideer vill ha, lagom sol och högre luftfuktighet.
Är det någon som har gjort på detta sätt och kan dela med sig av sina erfarenheter ?

Nyckelord: fönster, temperatur

29/10 -10

Jag har funderad i samma banor men problemet som jag ser är värmen på sommarn, men det kanske du kan lösa med luckan. Likaledes med kyla, vet inte vilka fönster du har, men är det 3 glas så kanske det inte blir för kallt, men 1 glas kan det kanske bli problem. Men du kan jo bara göra det och måta tempen och åtgärda.

29/10 -10

Kanske en termostatstyrd fläkt kunde lösa eventuella temperaturproblem.

29/10 -10

Jag har treglas fönster. Tänkte att blommorna kunde stå ute på balkongen på sommaren.
Är det ingen som har gjort ett liknande bygge ?

30/10 -10

Ok,
Kanske blir först med den här ide´n då,
Ska börja skissa lite.
Blir nog bäst med Isolerplast i polykarbonat

30/10 -10

nja, först och först? Jag har mina babissar i ett akvarie i fönstret, räcknas det? Hur som hälst så får du jo redovisa allt du gör på OP, lova!

30/10 -10

Jag ska dokumentera allt, lovar

27/11 -10

Jag skippar inglasningen, ca 16 grader på fönsterbrädan och det nöjer jag mig med.
får se hur de trivs.

Ge ditt svar