Mina orkidéer

Mina orkidéer. Från Awa86.

11/10 -13

Tror knappast alla syns men så här ser de ut i mitt fönster får på nått undligt sätt alltid plats med mer.

Nyckelord: fönster

12/10 -13

Ett mycket vackert fönster.

12/10 -13

Vad fint!

12/10 -13

Haha, eftersom man har "orkidé-glasögonen" på trodde jag vid första anblicken att du hade en storstilad blomning av Dend. purpureum eller något liknande, nere till vänster i bild

12/10 -13

Tack för kommentarerna Det är faktiskt väldigt rörigt just nu med många nya orkidéer, o inte några krukor som matchar alls men det är i alla fall ett genomgående icketema sen blir man ju gladare av o se många växter på samma plats än några få. Har i veckan äntligen satt upp extrabelysning så nu känns hela rummet ljusare, det är ett norrfönster med en stor syrenhäck utanför för att slippa se rakt in i grannens hus så växterna har nog haft det alldeles för mörkt innan.

12/10 -13

Så tjusigt

12/10 -13

Annika, några dendrobium har ja men de flesta är små, min lilla Dendrobium victoria-reginae som ja nyligen köpte från Lucke ( via orchidehuset) blommar med en blomma just nu (den är mer blå än på bilden) men den står i en större kruka med flera andra orkidéer ovanpå en annan kruka för att komma upp lite. Det är så pass många plantor att de liksom smälter in i varandra.
Brukar vara dålig på att få dem o blomma, har ingen bra plats i trädgården o ha dem på så har aldrig haft dem ute (många behöver det) letar efter något bra alternativ men vi har mycket sniglar här så funderar på en ställning som man får täcka in med myggnät

12/10 -13

Fint. Vet precis hur det är att inte ha plats för mera orkidéer men alltid fixar det sig och man hittar plats någonstans.
Jag har aldrig några orkidéer ute (förutom Ansellia africana) men dom blommar ändå. Kanske några Cattleya skulle gilla det och vara blomvilligare.

12/10 -13

Undligt fenomen det där med att man förtst tycker att 5 blommor per fönster är lagom sen helt plöttsligt har man över 20. De flesta av mina orkidéer har jag haft i mindre än 1,5 år och det beror på att vi har egen brunn med enorma mängder kalk (även efter filter) som successivt tog död på alla blommor även brudorkideer, för 2 år sedan skaffade jag saltvattensakvarium o strax ett RO-filter, så nu vattnar jag med RO och har inte behövt slänga döda blommor på länge och då har jag gått över från phalenopsisar till mer roliga arter stort framsteg bara det. Den ph. Som va i bäst skick har nu blommat 2 år i rad och de som många andra hade slängt för länge sen ser fina ut men har inte blommat. Ludisorna blommade förra julen, och en monterad leptotes bohnkiana utan skåp har blommat om.

12/10 -13

Det där med vatten är ju viktigt, så bra att det har fixat sig. Vi har bra kranvatten men jag vattnar ändå med regnvatten.

13/10 -13

Ja bra vatten är nog det orkidéerna är mest kräsna med, tur att det finns lösningar. De som har bra kranvatten bör känna sig lyckligt lottade. Regnvatten är ju super till orkidéer men det är ju lite ojämn tillgång o går inte så bra o bunkra, men det har redan naturlig gödning. RO-vatten blir ju renare (blir batterivatten) men det är dyrt o skaffa o det tar lång tid o få fram vatten men hade jag vetat skillnaden det skulle göra hade jag skaffat RO även utan akvarierna. Har kört på rent RO men har börjat med gödning till vissa mer krävande sorter.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Awa86:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · ButikAnnonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.