Skriv början av artikeln om epidendrum ciliares

Nyckelord: epidendrum ciliares

Inlägg med epidendrum ciliares som nyckelord.

3/3 -18

Vanlig krukväxt

Vanlig krukväxt. Från Xara.

 

Nyckelord: Epidendrum ciliares

Prata om bilden

3/3 -18

Vanlig orkidé

Vanlig orkidé. Från Xara.

 

Nyckelord: Epidendrum ciliares

Prata om bilden

9/2 -18

Bättre bild?

Bättre bild?. Från Xara.

 

Nyckelord: epidendrum ciliares

Prata om bilden

9/2 -18

Epidendrum ciliares

Epidendrum ciliares. Från Xara. Fri bild.

 

Nyckelord: epidendrum ciliares

Prata om bilden

21/2 -15

Epidendrum ciliares

Epidendrum ciliares. Från Xara. Fri bild.

Ni har inte hunnit tröttna på min Epi, va? För nu är alla tre knopparna äntligen utslagna och med en svag, rätt GOD doft (även om smaken är som den är).

Nyckelord: epidendrum ciliares

21/2 -15

Nej då, inte alls. Ös på med bilder bara. Man får väl passa på att gratulera till den vackra blomman då!

21/2 -15

Tack snälla ! Impad över alla som lyckas vänta tills allt är utslaget, bakgrunden ordnad osv... jag börjar med minsta ev. möjlighet till en stängel, via knoppar till första blomma och så blomma för blomma. (Det där 'Guldpaketet och Bildpaketet'' är INTE anpassat för sådana som mig, haha!).

21/2 -15

En härlig art!
Mvh
Mikael

Prata om bilden

Haft semesterdag idag, med resten av familjen iväg på sportlovsövningar. Tillverkat RO-vatten, varit på ansiktsbehandling, klippt håret, köpt ny tröja OCH läst senaste Orchids från AOS .

Läser ni den? Jag tycker att Thomas Mirenda skriver så trevligt: nu hade han en utläggning i 'Februari-kåseriet' om varför en just snöar in på orkidéer.

Jomen de är ju så 'vackra'! Jovisst, somliga, beroende på smak och tycke... medan andra knappast kan kallas 'vackra', va?

Men de doftar ju så 'gott'! Öh, jo vissa, andra doftar inte alls och andra luktar 'blöt kackerlacka' vill jag minnas från något inlägg här på OP.

Men det finns ju så många olika 'sorter'!! Jovisst, största släktet osv, men jag skulle antagligen kunna fylla hela huset med olika Sainta Paulior oxå, större är inte mitt hus .

Ja, ja, karln i fråga har skapat en utställning särskilt för att en ska reflektera just över varför en fastnat för orkisar: skulle såå gärna korsa Atlanten för att kolla in den .

Nyckelord: epidendrum ciliares

17/2 -15

Härlig blomma fin planta, jag gillar epidendrum för de har så spännande blommor.

17/2 -15

Ja nu har två av tre underbara knoppar slagit ut, lovar att återkomma när alla tre är ute !

Xara, härligt med en ledig dag och lite egen tid!! Du måste berätta längre fram om du märker någon förändring/förbättring på dina orkisar efter övergången till RO-vatten. Funderar själv på samma inköp, så det vore kul att höra ett omdöme från dig, som byter vatten nu.
Sen vill jag nog ha en Epidendrum ciliares, för det är länge sedan jag hade en Epidendrum och jag kommer inte ens ihåg vad den hette. Hur stora är blommorna på ciliares?
Kan det vara min Bulbophyllum Elisabeth Ann Buckleberry, som ska lukta fiskrens eller sur disktrasa, som du tänker på? Nu har den inte ännu blommat hos mig, så jag har ingen erfarenhet av "doften".

17/2 -15

Plockade genast fram måttbandet och kan konstatera att blommorna är precis 6 cm som bredast/störst.

Minns inte vilken orkis som luktade blöt kackerlacka, men jag tycker att beskrivningen är intressant! Själv vet jag inte ens hur en torr kackerlacka luktar .

19/2 -15

Härligt med RO fritid och pyssel. Snygg blomma

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.