Skriv början av artikeln om en riktig juvel!

Nyckelord: en riktig juvel!

Inlägg med en riktig juvel! som nyckelord.

jevwel orchid. Från boxer.

Har ni sett en sådan här orkidé förr?
vet ni hur den odlas?
är planterad i någon särskild jord, ingen bark alls.

Nyckelord: en riktig juvel!

4/9 -08

4/9 -08

Det är en Ludisia discolor. Kolla under Ludisia på nyckelorden, vettja.

4/9 -08

den skall inte va planterad i bark och så ska den väl heller inte stå så ljust för då hålls inte bladen mörka och fina. men som hannah skriver så finns det säkert mer info under nyckelord.

4/9 -08

tittade under nyckelorden, men dom sa mig inget, där var silver velvet, men min heter red velvet. någon som vet? vattning? näring? osv. snälla hjälp mig?

4/9 -08

http://www.odla.nu/krukvaxter/ludisia_di... här står lite, inte om jorden dock, men kanske någon annan svarar på det. Min mamma har sin platerad i bark och det tycks också gå, så den är nog inte så känslig skulle jag tro

4/9 -08

Tack såfia den hjälpte mig lite på traven, nu vet jag tex hur den skall vattnas och med ljus och så. så tack så mycket. tar gärna emot fler tips om ni har några. vill gärna veta om jorden, vad det är för jord och var man får tag i den, någon som vet det?

4/9 -08

Som substrat kan du anv8anda vanlig krukväxtjord uppblandat med lite perlite eller bark eller nåt. 'Red Velvet' och 'Silver Velvet'. Är bara sortnamn, men de är samma art och odlas likadant.

4/9 -08

Jag har haft 2st. Har för mig att dom har suttit i en torvmullsrik jord. Vattnar du för mycket så "går dom av" precis i jordytan. Om det händer så är det bara att sätta skottet som har gått av i ett glas vatten så får den nya rötter fort. Största problemet är att hålla den fint växt om ljuset inte kommer rakt uppifrån. Sträcker sig mycket emot solen o blir lätt sne o skev. Blommar normalt vid jul.

4/9 -08

hm boxer jag kan väl säga som så att den växer som ogräs:)
det växer hej vilt t,om under krukan slär den ut skott,

4/9 -08

Hej, du har väl redan fått tillräckligt med info kanske... Jag har fått rådet att den ska vattnas som "en vanlig krukväxt", och någonstans har jag läst att den inte ska stå i direkt sol och fr.a inte torka ut. Jag har missat detta med torka ut, och ett litet skott som kom vid krukkanten torkade bort. Men den verkar tålig för övrigt, skjuter gärna skott och blomman stod länge. Nu är jag nyfiken på att se om den blommar om.
Hej från Ingegerd

4/9 -08

Björn kan då blanda vanlig krukväxtjord med orkidébark med cocosfiber eller det går inte? skall det vara grov eller fin bark? läste på ett ställe att den skall alltid vara fuktig, stämmer det? skall den ha orkidénäring?

boxer Jag hade en sådan för massor av år sedan ca 20 år sen.... Den var jättestor, den levde i vanlig blomjord!!! För vad jag inte visste då..... Var att den va en Orkidé.... Så jag behandlade den som vicken krukväxt som helst!!!!!! Så kan det va när man inte vet för mycket..........

5/9 -08

chiran vanlig blomjord är jag tveksam till när man vet att det är en orkidé. men tur du hade att den överlevde i vanlig jord. dom sa i blomsterhandeln där jag köpte den att det är särskild orkidéjord. men vem vet????? hur gjorde du med vattningen då?

"Så jag behandlade den som vicken krukväxt som helst!!!!!! Så kan det va när man inte vet för mycket.........."

Alltså iom jag ej visste det var en Orkidé så vattnade jag som vicken annan blomma som helst.....

5/9 -08

chiran och din överlevde ändå? ja då får jag väl oxå göra så då tack för din hjälp

5/9 -08

Såjord använde jag för den skulle inte vara gödslad som blomjord är och den har då klarat sig och jag har satt skott och givit bort till dottern. Blir lätt rötter på skotten i ett glas vatten.

5/9 -08

Ludisia discolor kommer från sydostasien och där är den markväxande.

5/9 -08

brittmarie hur tog du skott på den?

11/9 -08

christina. hur gör man om man får skott under krukan som du skrev?

12/9 -08

christina. hur gör man om man får skott under krukan som du skrev?

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.